reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

i ile daliscie za uzywany? wygodnie Wam sie taki niski prowadzi? nasz tez jest dosc niski ale dokupilismy adaptery podwyzszajace gondole z ktorych pewnie czesto bedziemy korzystac, spacerowka niska nam pasuje, do tego raczka wozka jest teleskopowa jak w bugaboo.

reklama
2400 za gondole i spacerowke (fotelik juz mielismy). wiem, ze sporo kasy ale wozek naprawde jak nowka, po jednym dziecku, zreszta odbior osobisty i koles ktory nam go sprzedawal sam przyznal, ze wozek jezdzil glownie po centrach handlowych, ani razu nie byl w lesie, czy na plazy- po kolach widac, ze nie sciemnial;)
faktycznie nisko ta gondola, wczesniej nie ogladalismy na zywo wiec bylam lekko zaskoczona ale mam nadz, ze nie bedzie to duzym problemem. dam znac jak przyjdzie mi schylac sie do malej jak moj kregoslup to zniesie. dla mnie glownym kryterium wyboru byla waga, niezawodnosc i ze tak powiem wszechstronnosc i oby na tym polu nie zawiodl, tzn z waga to juz moge napisac, ze piorkowa.

calkiem fajna cena jak za malo uzywany. nam w ostatecznosci zaczelo zalezec na malej wadze a to oczywiscie oznacza jednak piankowe kola. troche sie obawiam jak sie beda sprawdzac ale po dlugich przemysleniach i rozmowie ze sprzedawca w sklepie doszlismy do wniosku ze im lzejszy wozek tym mniejszy nacisk na kola a do tego ma amortyzacje na wszystkie cztery kola wiec powinien smigac nawet po trudniejszym terenie. co innego ciezki wozek z piankowymi kolami.

strasznie długo chorowałam na bugaboo ;) fajny wózeczek, głównie przez wagę i zwrotność :)
w końcu się rozmyśliliśmy ze względu na cenę i ogromna popularność u nas na osiedlu i mamy Jane nomad.
Tu tez gondola jest nisko (co odkryłam dopiero niedawno a wózek mamy od lutego...) ale tragedii chyba nie będzie ;)

widzialam, ze Twoj tez leciutki i szczerze mowiac piekniejszy od mojego, wiesz- ten szmaragd:-) ja jednak zakladam, ze sporo czasu spedze z mala w sopocie a tam funkcja bugaboo do jazdy po piachu bedzie jak znalazl. gdybym nie miala w planach eskapad po plazy i po lasach to pewnie cena bugaboo by mnie skutecznie odstraszyla

no wlasnie, jane i emu sa przeciez tez w czolowce jesli chodzi o wage bo tak cos mi swita, ze byly na mojej liscie 'wybranych'. w moim przypadku wygrala terenowka.

sklada sie w kilka minut, kolor taki jak sie spodziewalismy czyli duzo mniej zarowiasty niz na stronie producenta, sam jezdzi i w ogole miodzio :D fotki chyba troche ciemne ale nie chcialam robic z lampa bo kolory inne wychodza. baaardzo jestesmy zadowoleni z zakupu :D

Przepraszam, że się wtrącę- ale mam pytanie odnośnie tego wózeczka. Uważam, że jest śliczny, ale strasznie mało opinii o nim jest.
Gdzieś wyczytałam, że spacerówka nie rozkłada się na płasko, tylko na pół leżąco- czy to prawda?
Jeśli miałabyś możliwość zrobienia fotki całkiem rozłożonej spacerówki byłabym naprawdę bardzo, bardzo wdzięczna.
Dziękuję i pozdrawiam.

owszem opinii jest malo bo to w sumie nowy model, zobaczymy jak sie bedzie sprawowal :)
jak widac na zalaczonych zdjeciach spacerowka nie rozklada sie na plasko ale z cala pewnoscia na tyle ze dziecku glowa do przodu nie poleci. jest to jakis minus ale tez spacery nie trwaja calymi dniami wiec jak sie dziecko kimnie troche w takiej pozycji to nic mu nie bedzie, szczegolnie ze to juz takie paromiesieczne i starsze dziecko przeciez bedzie ;)

Załączniki

• emu3.jpg
    emu3.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 63
  • emu4.jpg
    emu4.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 61
owszem opinii jest malo bo to w sumie nowy model, zobaczymy jak sie bedzie sprawowal :)
jak widac na zalaczonych zdjeciach spacerowka nie rozklada sie na plasko ale z cala pewnoscia na tyle ze dziecku glowa do przodu nie poleci. jest to jakis minus ale tez spacery nie trwaja calymi dniami wiec jak sie dziecko kimnie troche w takiej pozycji to nic mu nie bedzie, szczegolnie ze to juz takie paromiesieczne i starsze dziecko przeciez bedzie ;)

dziękuję bardzo :)

reklama
strasznie długo chorowałam na bugaboo ;) fajny wózeczek, głównie przez wagę i zwrotność :)
w końcu się rozmyśliliśmy ze względu na cenę i ogromna popularność u nas na osiedlu i mamy Jane nomad.
Tu tez gondola jest nisko (co odkryłam dopiero niedawno a wózek mamy od lutego...) ale tragedii chyba nie będzie ;)
OOO Chrupcia - witaj w klubie posiadaczy Jane Nomad :-)

Do góry