reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprzedam, kupię, zapraszam, wynajmę i inne ogloszenia

reklama
Witam wszystkiech Rodziców zaglądających na tę stronę- jesli mielibyście kłopot z nianią lub chcielibyście rozwijac różne umiejętności,także społeczne u swojego dziecka,zapraszam do "Saloniku u Cioci Róży" na ul.Podzamcze 20/14 w Krakowie.Pracujemy od 6.30 do 20.00 w systemie dwuzmianowym.tel.601 69 18 12

Witajcie! Jakoś dziwnym trafem bezdzietne koleżanki dawno "nie maja czasu na spotkanie", a ja jakos nie mam dzietnych psiapsiołek, dlatego szukam jakichs milych duszyczek w naszej okolicy, ktore maja ochote na wspolne wycieczki do piaskownicy, spacerki z pociechami i pogadanki o dup*e marynie;) Szukam mamusi w wieku ok. 28-35 lat, najchetniej z coreczką w wieku zblizonym do mojej malej dziumdzi (ur. luty 2009). Mieszkamy w okolicach Tesco Kapelanka.
Mamusie, ktorym tak jak mnie doskwiera brak kontaktow z doroslymi ludzmi :-) prosze o kontakt: edytasie@gmail.com
Pozdrawiam!
Edyta

Szukam pani, ktora ma na tyle pokarmu ze moglaby dokarmic mojego synka. CHodzi mi o weekendy co dwa tygodnie gdy mam studia. Szukam osoby zdrowej, niepalacej i majacej za duzo pokarmu.
Moj synek bedzie mial 3 miesiace w pazdzierniku, od kiedy chce zaczac wspolprace z niania=mamka

A nie możesz ściagnąć pokarm i zostawić? W jaki sposób zweryfikujesz, że kobieta jest ok? I poza tym powinna mieć dziecko dokładnie w wieku Twojego synka, bo mleko matki zmienia się wraz z wiekiem dziecka i przystosowuje do jego potrzeb. Wydaje mi się, że zostawianie własnego mleka jest prostszą sprawą.

reklama
Witam,

ja co prawda pierwszy raz na forum i zaraz mi pewnie napiszecie, że samuję, ale co tam - zaryzykuję :-)

Chcę Wam trochę napisac o zajęciach logopedycznych dla dzieci. Dlaczego? Otóż dlatego, że właśnie przed sekundą oglądałam wiadomości i nie powiem głośno co mnie trafia jak słyszę tych naszych polityków, aktorów i innych publicznych z międzyzębowym. A wystarczyło, żeby kiedyś rodzice zabrali ich do logo... to naprawdę nie jest długa praca (eliminowanie wady trwa zazwyczaj kilka wizyt), a jakie efekty!

Tak, wiem, kiedyś dostęp był utrudniony. Ale nie dziś! Jestem logopedą - przyznaję się. I jak widzę tych rodziców, którym panie w przedszkolu mówią, że coś jest nie tak z maluchem, a one nie pójdą, bo to obciach to krzyczeć mi się chce! Że już nie wspomnę, że logopeda to nie tylko siedzenie przed lustrem i "nudne" ćwiczenia języka i warg. Serio...
Wiecie, że panie w przedszkolu są w stanie zauważyć, które dziecko bedzie miało dysleksję? A wiecie, że co prawda, dysleksji zapobiec nie można, ale można sprawić, żeby dziecko dużo dużo dużo łagodniej ją przeszło bez tych wszystkich zaświadczeń? Żeby dorównywało rówieśnikom nie-dyslektycznym?

Bo mi dzisiaj jedna mama powiedziała, że ona myślała, że ja jej dziecku leki antydyslektyczne przepiszę, a nie ćwiczyć! Ćwiczenia to są mało rozwijające! Ręce opadają...

Przepraszam,.. ale się wyżaliłam...

Rozżalona

Do góry