angelika2014
Fanka BB :)
akt urodzenia mielismy od reki w ty samym dniu a pesel przyszedl poczta
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
1. Zaświadczenie o dochodach wydaje Skarbówka ta z którą się rozliczamy. U nas wypisujesz wniosek i wydają od ręki. Tyle, że jak odbiera ktoś inny to musi być z upoważnieniem. Zaświadczenie jest zwolnione od opłaty jeśli zaznaczymy, że jest celem becikowego.
2. Papiery składamy w gminnym ośrodku opieki społecznej. Najczęściej w Gminie się znajduje siedziba
A Michalina i jak jesteście zameldowani w różnych miejscach to patrz ostatni punkt na mojej liście
To ja z peselem będę miała w ogóle fajnie...
A co do zaświadczenia ze skarbówki, to ja znów czytałam że tutaj nie trzeba pobierać zaświadczenia o dochodach, tylko z PITa spisać. Ale to chyba też co urząd do obyczaj.
Ale akt urodzenia odbierałyście w USC w miejscu urodzenia, tak?
To już nas chyba nie będzie dotyczyć, bo od miesiąca M jest tutaj zameldowany - nie chciałam, żeby M. formalnie mieszkał w innym miejscu niż żona i córka.
Hmm mało realne, żeby jechać na Podkarpacie po zaświadczenie o dochodach - przeważnie jesteśmy tam w weekend może za pośrednictwem tutejszego urzędu będzie można to załatwić.