reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Aaniu-to powiadasz,że szanowny małżonek zarabia wiecej;)))W sumie to dobrze,bo np gdyby zarabiał mniej,to moglibyscie się łapać na minimalną stawkę fis'u-czyli 20e tygodniowo...podejrzewam,że wyższa wypłata jest jednak korzystniejsza:)
Dzindusia-pewnie,że jezeli jest mopżliwość to trzeba się starać o każde pieniążki:)

reklama
ania na wszelki wypadek policz sobie z p60 podziel kwote zarobkow przez 52 tyg i ci wyjdzie srednia bo oni tez tak robia..... A nawet jak z jednych payslipow wychodzi ze sie nie lapiecie a z innych ze tak to mysle ze i tak warto wyslac te papiery Ja tez teraz zamierzam tak zrobic tzn maz sie bedzie staral Raz nam wychodzi raz nie ale nie mam nic do stracenia a nawet jak sie o 1euro zalapiemy to i tak placa 20e bo to minimum jakie przyznaja wiec zawsze cos Dziewczyny mi tu poradzily zeby wyslac bo a noz widelec:laugh2::laugh2: pozatym lepiej wyslac teraz bo i tak sie dlugo na decyzje czeka A co jak od stycznia znow cos pozmieniaja i limity zmniejsza??

tichonek a od kiedy jestes moderatorem?? cos mi tu umknelo jak mnie nie bylo hihi gratki:tak::tak::-):-)

anineczka - my potrzebowaliśmy tu zupełne odpisy aktów urodzenia dzieci mojego mężą, a mielismy tylko skrócone. Wysłałąm meila do USC w Polsce z prośba o przesłanie dla celów socjalnych (były wydane bezpłatnie), ale przesłali to do Konsulatu i za pocztę droga konsularna zapłacilismy 30E za każdy odpis aktu - czyli spokojnie można.

Aaniu-to powiadasz,że szanowny małżonek zarabia wiecej;)))W sumie to dobrze,bo np gdyby zarabiał mniej,to moglibyscie się łapać na minimalną stawkę fis'u-czyli 20e tygodniowo...podejrzewam,że wyższa wypłata jest jednak korzystniejsza:)
Dzindusia-pewnie,że jezeli jest mopżliwość to trzeba się starać o każde pieniążki:)

nio ja to licze wlasnie ze sie zalapiemy na to minimum o ile wogule....... zobaczymy Sprobowac nie zaszkodzi A co tam skoro inni moga to czemu ja nie :)

tichonek nio to gratuluje:-):tak::-)

Witam was,czytalam ze niektore z was czekaja na Fis i zastanawiaja sie jak dlugo sie czeka. Maz wczoraj dzwonil do nich to automatyczna sekretarka powiedziala,ze minimalny czas oczekiwania to 15 tygodni.My skladalismy podanie 14 czerwca i wlasnie dzis wplynely pieniazki na konto ale tylko za jeden tydzien.Wyrownania jeszcze nie ma.

Witam was,czytalam ze niektore z was czekaja na Fis i zastanawiaja sie jak dlugo sie czeka. Maz wczoraj dzwonil do nich to automatyczna sekretarka powiedziala,ze minimalny czas oczekiwania to 15 tygodni.My skladalismy podanie 14 czerwca i wlasnie dzis wplynely pieniazki na konto ale tylko za jeden tydzien.Wyrownania jeszcze nie ma.
Dość szybko się doczekaliście decyzji bo chodzą słuchy,że i pół roku trza czekać:sorry:
A pieniążki wpłynęły a decyzja na piśmie nie przyszła?

reklama
Do góry