reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

nie strasze :-(( w każdym szpitalu na salach wisi kartka a4 z cennikiem, mój synek ponad rok temu był 3doby w szpitalu i dostaliśmy 225e do zapłaty, ale tylko dla tego że mieliśmy skierowanie od lekarza.
teraz tylko pozostaje ci czekać na rachunek, a tak wogule jeżeli faktycznie przyszła by ci duża suma to możesz się odwołać tzn. musisz napisać do nich list i udowodnić że nie stać cię aby zapłacić taki rachunek
A ja znalazlam inną informacje
Opłaty za usługi szpitalne
czyli ze za dobe 75 euro:)

reklama
agi napewno nie jest tak ze bez skierowania płacisz 750e:no:czy ze skierowaniem cy bez płacisz 100e za dobe I to jest sprawdzone:tak:więc za 4 doby 400e najwięcej,niektóre szpitale mają cene 75e za dobe;-)

100euro - to jest cena standardowa kiedy zgłaszasz się na wizytę do szpiala, a nie cena za nocleg szpitalny i wszysko pozostałe
a propo jeżeli dostaniesz rachunek napisz ile macie do zapłaty bo pewnie nie tylko mnie to ciekawi?

100euro - to jest cena standardowa kiedy zgłaszasz się na wizytę do szpiala, a nie cena za nocleg szpitalny i wszysko pozostałe
a propo jeżeli dostaniesz rachunek napisz ile macie do zapłaty bo pewnie nie tylko mnie to ciekawi?
Co to jest to wszystko pozostałe?
Samo zgłoszenie się kosztuje 100euro,a w przypadku pobierania krwi,usg i innych już jest osobny cennik?
Podaj źródło proszę.

Mój Antek też leżał dobę w szpitalu jak miał 9mc.Miał wykonywane wszelkie badania podstawowe (mocz,krew) i cena za dobę była taka sama jak rachunek za klejenie łuku brwiowego młodszego syna.Tu stówka i tam stówka.

Dokładnie tak,Anineczko:tak:Nieważne jakie badania będą robione,jakie leki podawane,opłata zawsze taka sama:tak:Ta moja znajoma,o której pisałam posta wyżej zażądała od lekarzy by synowi tomograf głowy zrobili bo on tak haftował a dzień wcześniej huknął się w głowę spadając z krzesła i na rachunku nie ma żadnego wyszczególnienia co za ile,tylko pisze jak byk-1 doba w szpitalu 75E:tak:Widziałam ten rachunek więc wiem co piszę:tak:I jak już wspomniałam żadnego skierowania nie mieli,rachunek przyszedł jakiś tydzień po pobycie w szpitalu.Nie straszcie dziewczyny:blink:
100E płaci się za urazy,klejenie,szycie głowy,gipsy itd.,itp.A 75E za pobyt na oddziale,na łóżku,zresztą przecież agi6665 wrzuciła linka,gdzie wszystko jest wyjaśnione
:tak:Opłaty za usługi szpitalne

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak,Anineczko:tak:Nieważne jakie badania będą robione,jakie leki podawane,opłata zawsze taka sama:tak:Ta moja znajoma,o której pisałam posta wyżej zażądała od lekarzy by synowi tomograf głowy zrobili bo on tak haftował a dzień wcześniej huknął się w głowę spadając z krzesła i na rachunku nie ma żadnego wyszczególnienia co za ile,tylko pisze jak byk-1 doba w szpitalu 75E:tak:Widziałam ten rachunek więc wiem co piszę:tak:I jak już wspomniałam żadnego skierowania nie mieli,rachunek przyszedł jakiś tydzień po pobycie w szpitalu.Nie straszcie dziewczyny:blink:
100E płaci się za urazy,klejenie,szycie głowy,gipsy itd.,itp.A 75E za pobyt na oddziale,na łóżku,zresztą przecież agi6665 wrzuciła linka,gdzie wszystko jest wyjaśnione
:tak:Opłaty za usługi szpitalne
Tak dokładnie:)a jak dostane rachunek to zaraz napisze ile dostałam,póki co minoł tydzien i cisza,a koleżanka była z synem w szpitalu 9 dni ,ma gp i miała skierowanie i przyszedł jej rachunek 675 euro,no zobaczymy jak to będzie.

wszystko pozostałe- miałam na myśli że własnie jest stała opłata -100e (że wszystko jest w tym wliczone).
byłam przekonana że bez skierowania za nocleg w szpitalu płaci sie o wiele drożej (bo w cenniku na ścianach szpitalnych jest kwota 750 e). no ale w każdym bądz razie dobrze wiedzieć na przyszłośc że bez skierowania płaci się tyle samo.

reklama
Dziewczyny jesli moge wtracic kilka slow. Wydaje mi sie, ze w Kilkenny na scianie w szpitalu wisi takie inf: za dobe 75 e natomiast nie wiecej niz 750 e. Czyli jesli ktos bedzie np. 12 dni to niby powinien zaplacic 12X75 czyli 900 e ale zplaci tylko 750 maksymalnie.

Natomiast moze zaciekawi Was moja sprawa z Karta GP. Pisalam pare postow wczesniej o co chodzi. Sprawa stoi w martwym punkcie. Jednakze, moja kolezanka zadzwonila do sekcji Kart Medycznych. Ma karte do 06.2013. I wymyslila ze zadzwoni i zapyta do kiedy karta jest wazna, jesli jej powiedza ze do maja to znaczyloby ze oni tak oznaczaja karty i ja musialabym zaplacic te 3 stowki. Co sie okazalo:szok: _ Pani powiedziala jej ze jej karta stracila waznosc w styczniu 2013................:szok::szok::szok:. Kolezanka w szoku pyta sie dlaczego przeciez na karcie ma 06.2013. Pani powiedziala jej ze wszystkim jakies pisma wysylali w listopadzie i kto nie odeslal to jego karta jest wazna krocej..........Hmnn ja zadnego pisma nie dostalam. Nie wiem co robic bo ini sobie w kulki leca. Kolezanka jednak stala przy swoim i pani sie zdenerwowala i rozloczyla sie......:baffled:

Czy moglaby ktoras z Was zadzwonic i zapytac do kiedy karta jest wazna? I podzielic sie inf. Przy okazji sprawdzicie czy macie wazne karty :-) Dzieki.

Do góry