reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

nie strasze :-(( w każdym szpitalu na salach wisi kartka a4 z cennikiem, mój synek ponad rok temu był 3doby w szpitalu i dostaliśmy 225e do zapłaty, ale tylko dla tego że mieliśmy skierowanie od lekarza.
teraz tylko pozostaje ci czekać na rachunek, a tak wogule jeżeli faktycznie przyszła by ci duża suma to możesz się odwołać tzn. musisz napisać do nich list i udowodnić że nie stać cię aby zapłacić taki rachunek
A ja znalazlam inną informacje
Opłaty za usługi szpitalne
czyli ze za dobe 75 euro:)

reklama
agi napewno nie jest tak ze bez skierowania płacisz 750e:no:czy ze skierowaniem cy bez płacisz 100e za dobe I to jest sprawdzone:tak:więc za 4 doby 400e najwięcej,niektóre szpitale mają cene 75e za dobe;-)

100euro - to jest cena standardowa kiedy zgłaszasz się na wizytę do szpiala, a nie cena za nocleg szpitalny i wszysko pozostałe
a propo jeżeli dostaniesz rachunek napisz ile macie do zapłaty bo pewnie nie tylko mnie to ciekawi?

100euro - to jest cena standardowa kiedy zgłaszasz się na wizytę do szpiala, a nie cena za nocleg szpitalny i wszysko pozostałe
a propo jeżeli dostaniesz rachunek napisz ile macie do zapłaty bo pewnie nie tylko mnie to ciekawi?
Co to jest to wszystko pozostałe?
Samo zgłoszenie się kosztuje 100euro,a w przypadku pobierania krwi,usg i innych już jest osobny cennik?
Podaj źródło proszę.

Mój Antek też leżał dobę w szpitalu jak miał 9mc.Miał wykonywane wszelkie badania podstawowe (mocz,krew) i cena za dobę była taka sama jak rachunek za klejenie łuku brwiowego młodszego syna.Tu stówka i tam stówka.

Dokładnie tak,Anineczko:tak:Nieważne jakie badania będą robione,jakie leki podawane,opłata zawsze taka sama:tak:Ta moja znajoma,o której pisałam posta wyżej zażądała od lekarzy by synowi tomograf głowy zrobili bo on tak haftował a dzień wcześniej huknął się w głowę spadając z krzesła i na rachunku nie ma żadnego wyszczególnienia co za ile,tylko pisze jak byk-1 doba w szpitalu 75E:tak:Widziałam ten rachunek więc wiem co piszę:tak:I jak już wspomniałam żadnego skierowania nie mieli,rachunek przyszedł jakiś tydzień po pobycie w szpitalu.Nie straszcie dziewczyny:blink:
100E płaci się za urazy,klejenie,szycie głowy,gipsy itd.,itp.A 75E za pobyt na oddziale,na łóżku,zresztą przecież agi6665 wrzuciła linka,gdzie wszystko jest wyjaśnione
:tak:Opłaty za usługi szpitalne

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak,Anineczko:tak:Nieważne jakie badania będą robione,jakie leki podawane,opłata zawsze taka sama:tak:Ta moja znajoma,o której pisałam posta wyżej zażądała od lekarzy by synowi tomograf głowy zrobili bo on tak haftował a dzień wcześniej huknął się w głowę spadając z krzesła i na rachunku nie ma żadnego wyszczególnienia co za ile,tylko pisze jak byk-1 doba w szpitalu 75E:tak:Widziałam ten rachunek więc wiem co piszę:tak:I jak już wspomniałam żadnego skierowania nie mieli,rachunek przyszedł jakiś tydzień po pobycie w szpitalu.Nie straszcie dziewczyny:blink:
100E płaci się za urazy,klejenie,szycie głowy,gipsy itd.,itp.A 75E za pobyt na oddziale,na łóżku,zresztą przecież agi6665 wrzuciła linka,gdzie wszystko jest wyjaśnione
:tak:Opłaty za usługi szpitalne
Tak dokładnie:)a jak dostane rachunek to zaraz napisze ile dostałam,póki co minoł tydzien i cisza,a koleżanka była z synem w szpitalu 9 dni ,ma gp i miała skierowanie i przyszedł jej rachunek 675 euro,no zobaczymy jak to będzie.

wszystko pozostałe- miałam na myśli że własnie jest stała opłata -100e (że wszystko jest w tym wliczone).
byłam przekonana że bez skierowania za nocleg w szpitalu płaci sie o wiele drożej (bo w cenniku na ścianach szpitalnych jest kwota 750 e). no ale w każdym bądz razie dobrze wiedzieć na przyszłośc że bez skierowania płaci się tyle samo.

reklama
Dziewczyny jesli moge wtracic kilka slow. Wydaje mi sie, ze w Kilkenny na scianie w szpitalu wisi takie inf: za dobe 75 e natomiast nie wiecej niz 750 e. Czyli jesli ktos bedzie np. 12 dni to niby powinien zaplacic 12X75 czyli 900 e ale zplaci tylko 750 maksymalnie.

Natomiast moze zaciekawi Was moja sprawa z Karta GP. Pisalam pare postow wczesniej o co chodzi. Sprawa stoi w martwym punkcie. Jednakze, moja kolezanka zadzwonila do sekcji Kart Medycznych. Ma karte do 06.2013. I wymyslila ze zadzwoni i zapyta do kiedy karta jest wazna, jesli jej powiedza ze do maja to znaczyloby ze oni tak oznaczaja karty i ja musialabym zaplacic te 3 stowki. Co sie okazalo:szok: _ Pani powiedziala jej ze jej karta stracila waznosc w styczniu 2013................:szok::szok::szok:. Kolezanka w szoku pyta sie dlaczego przeciez na karcie ma 06.2013. Pani powiedziala jej ze wszystkim jakies pisma wysylali w listopadzie i kto nie odeslal to jego karta jest wazna krocej..........Hmnn ja zadnego pisma nie dostalam. Nie wiem co robic bo ini sobie w kulki leca. Kolezanka jednak stala przy swoim i pani sie zdenerwowala i rozloczyla sie......:baffled:

Czy moglaby ktoras z Was zadzwonic i zapytac do kiedy karta jest wazna? I podzielic sie inf. Przy okazji sprawdzicie czy macie wazne karty :-) Dzieki.

Do góry