reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Julia już dawno powinnaś dostać, lepiej zadzwoń tam i się upewnij żeby nie było...

Ja miałam odnowienie FIS w czerwcu, i przysłali że mają busy i nadal będe dostawała ile dotąd. Ale napisałam do nich że mi sie sytuacja zmieniła i że powinnam wiecej dostać. No i zero odzewu w końcu zadzwoniłam i pytam o co kaman a oni że moje papiery są w Galway i że będa mnie zapraszać na nowe interview ale kiedy co i jak to nie wiem...:/

julcia nam sie skonczyla gp visit card w lipcu i poki co nie placimy za zadna wizyte u lekarza.a apiery zlozylam w sierpniu.
siostrze skonczyla sie mc w pazdzierniku i tez za nic nie placi.
Wiec mysle,ze nie ,nie bedziecie musieli placic,tylko zloz wniosek,albo zadzwon zapytaj sie o formularz na odnowienie,bo np mojej siostrze poszedl na stary adres,pomimo tego,ze podawala i zmieniala u nich na nowy.

laski tak czytam o tym fisie i czytam.
moj K. około 530 bez overkow(ktore sa zadko ) a nie mamy fisu. Tyle,ze to nie jest to co dostaje na reke,wiec nie wiem jak to policzyc.
Nie skladalismy bo mi powiedziano,ze jesli zarobki sa wyzsze niz 400 euro to nam sie nie nalezy.
dopiero przy pytaniu jednej z was sprawdzilam na str internetowej i sama juz nie wiem.
myslicie ze powinnam zlozyc??

Ostatnia edycja:
julcia nam sie skonczyla gp visit card w lipcu i poki co nie placimy za zadna wizyte u lekarza.a apiery zlozylam w sierpniu.
siostrze skonczyla sie mc w pazdzierniku i tez za nic nie placi.
Wiec mysle,ze nie ,nie bedziecie musieli placic,tylko zloz wniosek,albo zadzwon zapytaj sie o formularz na odnowienie,bo np mojej siostrze poszedl na stary adres,pomimo tego,ze podawala i zmieniala u nich na nowy.
forme juz wyslalam jakies 1.5 tygodnia temu i narazie cisza

Fenix jasne ze sklladaj to nic nie kosztuje a noz widelec ci dadza co do zarobkow to ja nie wiem z kad im wyszlo ze dochod domowy mamy 573e jak r na reke ma 518 a brutto 560e.dla mnie sie liczy ze wogule cos dali bo zawsze nas odsylano z kwitkiem .
Ponawiam puyanko odnosnsnie bts vzy tez tak dlugo czekacie na odp?
Anineczko dzieki b mysle.ze dzis r tam pojedzie i zonaczymy co nam powiedza

reklama
Do góry