reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Hej dziewczyny mam duzo rachunkow za leki swojego synka,wiem ze mozna dostac jakis zwrot kosztow ,czy ktoras z was sie tak rozliczala juz? prosze o jakas pomoc
dzieki wielkie

Hej dziewczyny mam duzo rachunkow za leki swojego synka,wiem ze mozna dostac jakis zwrot kosztow ,czy ktoras z was sie tak rozliczala juz? prosze o jakas pomoc
dzieki wielkie
Z rachunkow za leki,za wizyty rozliczam sie raz w roku i czesc zwraca ubezpieczalnia bo jestesmy prywatnie ubezpieczeni
Rozliczajac sie rowniez zP60 dolaczasz ksero rachunkow i wszystko jest rozliczane razem

ok laski wszystko zrozumiale czyli tak maz zarobi powiedzmy 560 e a limit na dwoje dzieci to 602 czyli roznica to 42 e i z tego 60 % nam sie nalezy fisu? a czy do tego moge sie starac o bezrobotne skoro pracowalam 3 lata w irl? czy to z automatu jest przyznawane do tego fisu? gubie sie w tym i nie wiem o co sie starac a do pracy nie wracam. Narazie nie zwolnilam sie. Jestem na part time a nie ma godzin.

Dostalam fis :)))))))))))))20e tygodniowo na rok czasu:)zawsze cos :-)Mama blizniakow mojemu R wyliczyli 570e na tydzien niewiem z czego i przyznali 20 e wiec myse ze powinnas dostac:tak:oczywiscie wyrownanie juz na koncie jest:-)
Pisalyscie o MC jak wy to robicie ze tak krotko czekacie ja juz czekam 17 mieciecy:wściekła/y:w tym tyg wysle tam R juz po raz kolejny bo ilez mozna czekac:wściekła/y:
a ja mam pytanko odnosnie back to school w polowie wrzesnia wyslalm wniosek i jeszce zadnej odp od nich czy tez tak dlugo czekacie:wściekła/y:czy moj list gdzies sie zapodzial czy dzwoniec tam i sie pytac :eek:

reklama
ok laski wszystko zrozumiale czyli tak maz zarobi powiedzmy 560 e a limit na dwoje dzieci to 602 czyli roznica to 42 e i z tego 60 % nam sie nalezy fisu? a czy do tego moge sie starac o bezrobotne skoro pracowalam 3 lata w irl? czy to z automatu jest przyznawane do tego fisu? gubie sie w tym i nie wiem o co sie starac a do pracy nie wracam. Narazie nie zwolnilam sie. Jestem na part time a nie ma godzin.
No nie,musisz sama pójśc do SW z papierami i złożyc wniosek o Jobseeker Benefit.
Z tego co wiem,będziesz miała karencję przez 9? tygodni jeśli się sama zwolnisz,czyli przez tyle czasu nie dostaniesz pieniążki.

Biola gratki za fis. :tak:
a z tym MC to mi się wydaje,że raczej zgubili wnosek :sorry:

Do góry