reklama
julia28
Mama lutowa 2007
szczesciara a ile czekałas?nam tez zwrocili Fis dostalismy wtedy okolo 3900e :-)Przyszly mi MC dzis i mam na 3 lata:-)
MartaKaszuba
Początkująca w BB
Hej dziewczyny mam duzo rachunkow za leki swojego synka,wiem ze mozna dostac jakis zwrot kosztow ,czy ktoras z was sie tak rozliczala juz? prosze o jakas pomoc
dzieki wielkie
dzieki wielkie
julia28
Mama lutowa 2007
hej dziewczyny czy orientujecie sie moze czy mozna zaplacic do sadu polskiego w Euro? :-)np.przelewem
anineczka
królowa mrówek :P
Hej dziewczyny mam duzo rachunkow za leki swojego synka,wiem ze mozna dostac jakis zwrot kosztow ,czy ktoras z was sie tak rozliczala juz? prosze o jakas pomoc
dzieki wielkie
osobiście się nie rozliczałam,ale tutaj możesz poczytac:
Taxation and medical expenses
Aniaa83
Fanka BB :)
Z rachunkow za leki,za wizyty rozliczam sie raz w roku i czesc zwraca ubezpieczalnia bo jestesmy prywatnie ubezpieczeniHej dziewczyny mam duzo rachunkow za leki swojego synka,wiem ze mozna dostac jakis zwrot kosztow ,czy ktoras z was sie tak rozliczala juz? prosze o jakas pomoc
dzieki wielkie
Rozliczajac sie rowniez zP60 dolaczasz ksero rachunkow i wszystko jest rozliczane razem
MAMA BLIZNIAKOW
Zaciekawiona BB
ok laski wszystko zrozumiale czyli tak maz zarobi powiedzmy 560 e a limit na dwoje dzieci to 602 czyli roznica to 42 e i z tego 60 % nam sie nalezy fisu? a czy do tego moge sie starac o bezrobotne skoro pracowalam 3 lata w irl? czy to z automatu jest przyznawane do tego fisu? gubie sie w tym i nie wiem o co sie starac a do pracy nie wracam. Narazie nie zwolnilam sie. Jestem na part time a nie ma godzin.
biola
szczęsliwa mama
Dostalam fis ))))))))))))20e tygodniowo na rok czasuzawsze cos :-)Mama blizniakow mojemu R wyliczyli 570e na tydzien niewiem z czego i przyznali 20 e wiec myse ze powinnas dostacoczywiscie wyrownanie juz na koncie jest:-)
Pisalyscie o MC jak wy to robicie ze tak krotko czekacie ja juz czekam 17 mieciecyw tym tyg wysle tam R juz po raz kolejny bo ilez mozna czekac
a ja mam pytanko odnosnie back to school w polowie wrzesnia wyslalm wniosek i jeszce zadnej odp od nich czy tez tak dlugo czekacieczy moj list gdzies sie zapodzial czy dzwoniec tam i sie pytac
Pisalyscie o MC jak wy to robicie ze tak krotko czekacie ja juz czekam 17 mieciecyw tym tyg wysle tam R juz po raz kolejny bo ilez mozna czekac
a ja mam pytanko odnosnie back to school w polowie wrzesnia wyslalm wniosek i jeszce zadnej odp od nich czy tez tak dlugo czekacieczy moj list gdzies sie zapodzial czy dzwoniec tam i sie pytac
reklama
anineczka
królowa mrówek :P
No nie,musisz sama pójśc do SW z papierami i złożyc wniosek o Jobseeker Benefit.ok laski wszystko zrozumiale czyli tak maz zarobi powiedzmy 560 e a limit na dwoje dzieci to 602 czyli roznica to 42 e i z tego 60 % nam sie nalezy fisu? a czy do tego moge sie starac o bezrobotne skoro pracowalam 3 lata w irl? czy to z automatu jest przyznawane do tego fisu? gubie sie w tym i nie wiem o co sie starac a do pracy nie wracam. Narazie nie zwolnilam sie. Jestem na part time a nie ma godzin.
Z tego co wiem,będziesz miała karencję przez 9? tygodni jeśli się sama zwolnisz,czyli przez tyle czasu nie dostaniesz pieniążki.
Biola gratki za fis.
a z tym MC to mi się wydaje,że raczej zgubili wnosek