reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
dranissimo
Ja wyslalam moja forme 5 tyg przed przejciem na maternity, zapoznilam sie, i tydzien pozniej dostalam odpowiedz. Trzeba wyslac nie pozniej niz 6 tyg przed planowanym przejsciem na maternity :)

No to ja chyba tez juz sie spoznilam... ;/ No nic, w tym tygodniu musze to nadrobic...
Dzieki!! :)

Hej
Mam zapytanie. Kiedy trzeba sie starac o maternity leave, tzn kiedy podanie skladac, bo czytam neta i maja jakies stare dane, a wiem, ze Wy na bierzaco jestescie z tym wszystkim, wiec pytam ;) Z tego, co sie orientuje to pare tygodni przed, jakies cos sie wypelnia i gdzies wysyla, albo zanosi do socjala (?). Narazie ciagle pracuje, ale czas sie 'obudzic' i pomyslec juz o tym, zeby nie przespac :)
Dzieki wielkie! :)

ja forme bralam z socjala a wysyła się na 6 tyg przed planowanym pójściem na maternity
ale ja sama się spóźniłam i jak szłam 8 listopada na maternity to formę wysyłaam pamętam 20 października:tak: o odpowiedź dostałam na szybko w ciągu tygodnia :tak:

kamcia*,sandrulinska,dzindusia - aplikowalyscie moze o rent relief online?Mam jedna watpliwosc przy wypelnianiu..:sorry:i chcialabym podpytac;-)

w takim razie chyba wysle te forme poczta..:confused2:

Wiem ze pisalyscie kilka razy,ale nie pamietam:sorry:wiec pytam znowu;-)
Jak jest z przedluzeniem FISu?Wysylaja forme czy trzeba samemu im wyslac?I kiedy:po wygasnieciu obecnego,czy jakos przed?
dzieki za pomoc:tak:

madbebe ja tez nie robiłam tego rent reliefu jeszcze:sorry:
a z FIS u przyślą Ci sami forme przynajmniej powinni przed zakończeniem około miesiąc

reklama
ViKamciaG a musialas im jakies zalaczniki dosylac? Jakies metryki chrztu, czy akty malezstwa itp? Bo patrze, ze na odwrocie formy pisza, ze owe sa wymagane :/ Sa?

Do góry