reklama
anineczka
królowa mrówek :P
Ale za czerwiec napewno nie dostaniesz. ;-)Dostalam formularz dwa tygodnie temuto jak ja urodzilam 7 czerwca to pewnie niedlugo powinny byc.Dzieki magdalena ty jestes obcykana,dobrze cie tu miec;-)
Czyli patrząc po przykładzie Magdaleny możesz dostać w sierpniu za lipiec i sierpień.
Ostatnia edycja:
magdalena81
Entuzjast(k)a
To teraz ja mam pytanie. Czy jeżeli urodziłam w maju, to należy mi się jakaś częsć z tych 275 euro wypłacanych co kwartał?? Czy dopiero dostanę za 3 kwartał??
anineczka
Magdalena o ile pamiętam to ja nie dostałam.To teraz ja mam pytanie. Czy jeżeli urodziłam w maju, to należy mi się jakaś częsć z tych 275 euro wypłacanych co kwartał?? Czy dopiero dostanę za 3 kwartał??
Ale może już nie pamiętam dobrze.
Dowiesz się już zakilka dni bo pieniążki przychodzą w drugi poniedziałek lipca
niunia12a nawet na formularzu do CHB pisze,że nie dostaje się pieniążków za miesiąć w którym dziecko się urodziło
Ostatnia edycja:
anineczka
O tutaj coś znalazłam
Świadczenia są wypłacane co kwartał (tzn. co trzy miesiące). Świadczenia będą wypłacane tylko po upływie pełnego kwartału. Oznacza to, że osoba ubiegająca się o dodatek otrzyma świadczenie w pełnej wysokości, jeśli dziecko urodziło się w tym kwartale, lub dziecko ukończy 6 lat w kwartale.
Ale nic nie pisze,że można część kwoty otrzymać.
Z tego wnioskuje,że jak urodziłaś w maju to dostaniesz następny zasiłek w październiku
Świadczenia są wypłacane co kwartał (tzn. co trzy miesiące). Świadczenia będą wypłacane tylko po upływie pełnego kwartału. Oznacza to, że osoba ubiegająca się o dodatek otrzyma świadczenie w pełnej wysokości, jeśli dziecko urodziło się w tym kwartale, lub dziecko ukończy 6 lat w kwartale.
Ale nic nie pisze,że można część kwoty otrzymać.
Z tego wnioskuje,że jak urodziłaś w maju to dostaniesz następny zasiłek w październiku
Dostanie za drugi kwartal całość, tzn juz w lipcu (14), bo zalapala sie na ten wlasnie okres. Ja urodzilam w marcu i dostalam za pierwszy normalnie w kwietniu. Zreszta dostaniesz decyzje, mam nadzieje ze niedlugo. Jesli chodzi o dlugosc oczekiwania to ja dostalam w maju za kwiecien i maj, czyli czekalam 1,5 miesiaca na 166 Euro, a dodatek 275 od razu w terminie wyplacania w kwietniu. Pozdrawiam
Ostatnia edycja:
magdalena81
Entuzjast(k)a
Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi:-).
reklama
AsiaSzym
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi.
Aktualnie od poniedzialku dostalam juz zwolnienie lekarskie, zalatwiam sobie teraz ten druk za 2006 rok, a czy dosyane zwrot pieniazow z socjala za ten tydzien?
Pozdrawiam
Asia
Aktualnie od poniedzialku dostalam juz zwolnienie lekarskie, zalatwiam sobie teraz ten druk za 2006 rok, a czy dosyane zwrot pieniazow z socjala za ten tydzien?
Pozdrawiam
Asia