reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Dostalam formularz dwa tygodnie temu:tak:to jak ja urodzilam 7 czerwca to pewnie niedlugo powinny byc:sorry:.Dzieki magdalena ty jestes obcykana,dobrze cie tu miec;-)

reklama
To teraz ja mam pytanie. Czy jeżeli urodziłam w maju, to należy mi się jakaś częsć z tych 275 euro wypłacanych co kwartał?? Czy dopiero dostanę za 3 kwartał??

To teraz ja mam pytanie. Czy jeżeli urodziłam w maju, to należy mi się jakaś częsć z tych 275 euro wypłacanych co kwartał?? Czy dopiero dostanę za 3 kwartał??
Magdalena o ile pamiętam to ja nie dostałam.
Ale może już nie pamiętam dobrze.
Dowiesz się już zakilka dni bo pieniążki przychodzą w drugi poniedziałek lipca :tak::tak:

niunia12a nawet na formularzu do CHB pisze,że nie dostaje się pieniążków za miesiąć w którym dziecko się urodziło :sorry2:

Ostatnia edycja:
O tutaj coś znalazłam

Świadczenia są wypłacane co kwartał (tzn. co trzy miesiące). Świadczenia będą wypłacane tylko po upływie pełnego kwartału. Oznacza to, że osoba ubiegająca się o dodatek otrzyma świadczenie w pełnej wysokości, jeśli dziecko urodziło się w tym kwartale, lub dziecko ukończy 6 lat w kwartale.

Ale nic nie pisze,że można część kwoty otrzymać.
Z tego wnioskuje,że jak urodziłaś w maju to dostaniesz następny zasiłek w październiku :confused:

magdalena ja tez niezbyt juz pamietam, ale mi wydaje sie, ze nie dostaniesz zadnej czesci tej kasy. Musza uplynac cale 3 miesiace i wtedy dostaniesz tylko za te 3 miesiace. Ale nie jestem pewna.

Dostanie za drugi kwartal całość, tzn juz w lipcu (14), bo zalapala sie na ten wlasnie okres. Ja urodzilam w marcu i dostalam za pierwszy normalnie w kwietniu. Zreszta dostaniesz decyzje, mam nadzieje ze niedlugo. Jesli chodzi o dlugosc oczekiwania to ja dostalam w maju za kwiecien i maj, czyli czekalam 1,5 miesiaca na 166 Euro, a dodatek 275 od razu w terminie wyplacania w kwietniu. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi.

Aktualnie od poniedzialku dostalam juz zwolnienie lekarskie, zalatwiam sobie teraz ten druk za 2006 rok, a czy dosyane zwrot pieniazow z socjala za ten tydzien?

Pozdrawiam
Asia

Do góry