reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sprawy organizacyjne forum

Shalimar tez dawno nie zagladala bo 8-3-2011 :sorry:
ramari tez aktywna ostatnio 8-3-2011
melody6 tez aktywna ostatnio 5-3-2011

Ja chyba bardziej zwracałabym uwagę na datę ostatniego posta... Shalimar loguje się (tak jak pisałaś logowała się 08/03), a data ostatniego posta 09/01...

Wiesz, jak kogoś nie ma tydzień czy dwa, to bez przesady... Nie o to przecież chodzi. Chodzi o te dziewczyny, które albo logują się, ale nic nie piszą, albo w ogóle się od dawna nie logują.. Od dawna to jakieś 2 mce jak dla mnie...

Ramari kojarzę... ale te dwie... pierwsze widzę i słyszę....

no podpisuje się pod każdym z tych postów..
patrzmy kiedy ostatnio sie z nami kontaktowałą a nie kiedy sie zalogowała...skoro nie pisze nic od siebie to znaczy, ze nie chce z nami być malbo tez z innych powodów zrezygnowała z bywania i na listę sie też nie powinna kwalifikowac - ja tez z tych bardziej wrednych jak agatkaT ;-):-D

a co do ramari - ona z nami była, co jakis czas coś napisze, reszty to nawet nie "widziałam" raz na wątku odkąd jestem

reklama

Co do uzupełniania listy, to jestem za tym, żeby przy każdej były aktualne dane, inaczej (przynajmniej dla mnie) taka lista nie ma sensu. Przecież jesli któraś by sobie nie życzyła zamieszczania informacji, to już dawno by napisała do Larvuni, dobrze rozumuję?
Robienie listy z nieaktualnymi, czy też niepełnymi danymi (przecież chyba wszystkie już znamy płeć, imię itd) kompletnie mija się z celem...

A co do wątku Czerwcówki 2011, to też jestem za tym, żeby był przyklejony.

ja niestety płci nie znam i imion też nie mamy wybranych, więc u mnie po prostu nie da się uzupełnić danych, różowy miś na liście jest jedynie w 50%... więc tutaj się nie zgodzę i myślę, że czasem podawanie i uzupełnianie danych będzie zależne od dziewczyn... larvunia zawsze nas informuje na tym wątku i zazwyczaj również na codziennym, że listę będzie uzupełniać i myślę, że jeśli ktoś jest chętny lub ma nowe informacje to się na pewno do niej odezwie...

Ostatnia edycja:
och, wiadomo że nie każda z nas zna jeszcze wszystkie "dane" i jak dla mnie nie o to chodzi w całej tej dyskusji. Przecież jeśli ktoś dowie się nowości to wtedy może dać znać i wszystko jasne. Ale wydaje mi się, że skoro ktoś ma coś na suwaczku (imię, płeć itp) to znaczy że nie ma zamiaru robić z tego tajemnicy i spokojnie może się to znaleźć na liście prawda? Jeśli któreś rubryki nie są uzupełnione (imię itp) to uważam, że można o to zapytać ale nie ma tu obowiązku ujawniania się. Wiadomo, że są różne sytuacje i część z nas chce woli pozostać anonimowa, internet to umożliwia. I jak dla mnie ok.

Jeśli chodzi o dziewczyny nieaktywne. Dla mnie też liczy się data ostatniego posta, bo to, że ktoś się nie logował 2 tygodnie nie jest równoznaczne z brakiem aktywności ogólnie (patrz: np ramari). ALe są dziewczyny, które logują się co dwa dni a posta nie było od dwóch miesięcy. I mnie denerwuje taka sytuacja.

ja niestety płci nie znam i imion też nie mamy wybranych, więc u mnie po prostu nie da się uzupełnić danych, różowy miś na liście jest jedynie w 50%... więc tutaj się nie zgodzę i myślę, że czasem podawanie i uzupełnianie danych będzie zależne od dziewczyn... larvunia zawsze nas informuje na tym wątku i zazwyczaj również na codziennym, że listę będzie uzupełniać i myślę, że jeśli ktoś jest chętny lub ma nowe informacje to się na pewno do niej odezwie...
Rozumiem, z tym, że takich osób, które nie znają płci i nie mają ustalonych imion jest kilka (3 może 4), a reszta chyba powinna mieć aktualne dane na liście. To moje zdanie..

Ejjj kobitki, ja tylko chciałam pokazać, że nie zawsze luki są nieuzasadnione.. oczywiście też jestem zdania, że lepiej by było, żeby informacje były jak najbardziej aktualne... ale mój przypadek pokazuje, że czasem to niemożliwe :/
Co do 'nieaktywnych' dziewczyn to myślę podobnie jak traschka, że ważniejsza jest data ostatniego posta... osoby aktywne powinny być na liście, bo to w końcu 'nasza lista' a czytać i logować się i tak nikt nikomu nie zabroni.
A tak w ogóle to ja sama jakoś mocno aktywna nie jestem, więc w sumie nie powinnam się wypowiadać...

ja tez uważam że nie każde z nas wiedza już jaką pleć ma dzidziuś noszony pod ich serduszkiem.Imię też nie zawsze jest już wybrane,ja tez jestem jedną z tych wyjątków. Jeśli wszystkie inne dziewczyny będą coś wiedzieć to na pewno się do larvuni zgłoszą. A co do usunięcia dziewczyn z listy to też uważam że powinno patrzeć się na datę ostatniego posta,jeśli któraś czyta a nie pisze to znaczy że nie chce utrzymywać z nami jakiegoś kontaktu.

lista w miare aktualna z tego co mi dziewczyny poodpisywaly ;-)
Co do plci i imion niektore jeszcze nie wiedza :tak:

Widzę, że niezła dyskusja wyszła :-)
Dziewczynki dziękuje, ze tak dzielnie mnie broniłyście :-D
Faktycznie mam takie okresy, ze na komputer brak czasu a czasami też ochoty...
larvunia już Ci napisałam na pv. Czekamy na Radka :-)

Ramari - ja pamiętam, że wcześniej pisałaś, że ma być Radek :-) Ja akurat w przypadku listy jestem za dość ostrożnym usuwaniem.

reklama
Jeśli ktoś nie zna płci z różnych powodów /może też nie chcieć jej poznać, ma do tego prawo/, można wpisać na liście niespodzianka i ewentualne wybrane imiona dla chłopca i dziewczynki. Jeśli imiona nie są wybrane, to wszystko dalej pozostaje niespodzianką :-)

Do góry