reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spotkania aktywnych mam - Łódź

wątek coś umarł - a ja bym się chętnie spotkała z jakimiś łódzkimi cięzarówkami. Są jakieś chętne wymienic się doświadczeniami?

reklama
witajcie,
zapraszam na spotkanie, na którym porozmawiamy o porodzie w pozytywnej i wzmacniającej atmosferze.

Doula tajemnicze słowo, bedziecie miały Panie okazję dowiedzieć sie kim jest doula i w czym może Wam przyszłym Mamom pomóc,
Link do: Spotkanie z doulą " O porodzie-Pozytywnie"

szczegóły:

Spotkanie: "Pozytywnie o porodzie"

Jest to spotkanie skierowane do kobiet w ciąży i planujących macierzyństwo:
Porozmawiamy o:
- zagubieniu i lęku przed porodem
-zmierzymy się z tematem bólu porodowego
- postaramy się o pozytywne nastawienie do porodu naturalnego
- zapewnimy zrozumienie oraz wsparcie

Uczestniczki w przyjaznej i intymnej atmosferze bedą możliwość dzielenia się swoimi przemyśleniami, odczuciami i wiedzą. Z mitami i negatywnymi stwierdzeniami na temat porodu zmierzymy sie przez elementy pracy z grupą

czas ok 2 godzin
inwestycja: 20 zl
wymagana rezerwacja:
tel: 42 684 24 02
Masz pytania, kontakt do douli: 781811781, mrs.warszewska@gmail.com

do zabrania ze sobą: zabierz miękki szal lub chustkę, wybierz sie do nas w wygodnym ubraniu.

Prowadząca:
Mariola Warszewska, doula*, mama 12 letniej Rozalki.
Doula od roku, mam doświadczenia w pomocy kobietom po porodzie.
Moja doulowa misja to dobre narodziny jako pierwszy, wielki dar dla przychodzącego na świat dziecka od jego świadomej i zrelaksowanej mamy. Książka "Narodziny bez przemocy" ( Frederick Leboyer)- wywarła ogromny wpływ na moją świadomość jako kobiety i matki.
Ziarno świadomości o podmiotowości rodzącego się dziecka zaowocowało chęcią pomocy kobietom w dobrych narodzinach ich dzieci, dlatego zostałam doulą.
Cały czas się uczę, zgłębiam wschodnie techniki relaksacyjne, pracę z oddechem, niefarmakologiczne metody łagodzenia bóu i dyskomfortu podczas porodu, odkrywam masaż shiatsu, tajski, rebozo, shantala.

*Doula to kobieta doświadczona, wspierajaca kobiety podczas ciąży, porodu i połogu.
Doradza, wspiera, pomaga, aby czas wokół porodu oraz on sam stał się dla mamy i dziecka dobrym przeżyciem.

Do góry