reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na zasypianie

asiu jeśli moge cos poradzic co do samodzielnego usypiania :happy:
nie czekaj 20minut jak bedzie plakala ja na poczatku kladlam emi i teraz jak marudzi robie tak samo klade ja ze smoczkiem i pielucha obok buzi
jak gaworzy piszczy mruczy nie zagladam jak zaczyna stekac i płakać daje jej gora 5-7minut i i de bez slowa daje smoczka obracam na boczek i wychodze jesli placze poglaszcze po glowce
wiem ze to brzmi troche mechanicznie ale dziala mała zasypia sama

no ale każde dziecko i każda mama sa inne wiec powodzenia w znalezieniu złotego srodka dla waszego snu :-)

reklama
dziekuje kasiu za rade :-)

mysmy nie czekali 20 min jak mala plakala wchodzilismy do niej co ok 3 min i staralismy ja pocieszyc , ale nie pomagalo.

Dzisiaj wieczorem nakarmilam Selinke przed kapaniem a po kapieli juz strasznie marudzila wiec ja przytulilam dalam smoczka i jak przysypiala to polozylam ja do lozeczka popatrzyla na mnie i zamknela oczka . Mi sie wydaje ze ona bardziej od jedzenia przed spaniem potrzebuje przytulenia , bo ja caly czas karie piersia i to taki mamincycus :-)

A dzisiaj rano polozylam ja do lozeczka troche pomarudzila po jakims czasie dalam jej smoczka i jej dinusia przytulila sie do niego i zasnela i spala 1,5 godziny , takze sa postepy:-)

Miłek w nocy pięknie zasypia :) (odpukać by nie zapeszyć :-D), bo kąpieli jedzonko, prytulanko i spanko. Za to w dzień dzikie wrzaski, za nic nie chce iść spać. Postaram się kłaść go wg książki "Język niemowląt" może to coś da. Jutro próby :) nie wiem czemu on w dzień tak nienawidzi łóżeczka??

u nas tez teraz klopoty z zasypiamiem. takze ucze Zuzie samodzielnego zasypiania wg ksiazki ale az mnie sciska jak Zuza strasznie placze i za nic nie chce sie uspokoic. nawet cyca nie chce wtedy a smoczka w ogole nie ciaga. zasypia jak sie wyplacze ze zmeczenia. ale coz . jutro dalszy ciag nauk :((

na wyjeżdzie Piotrek nauczył się sam zasypiać. wystarczy mu włączona lampka nocna, a niekiedy do kompletu musi być ktoś kręcący się po pokoju

Miłek w nocy pięknie zasypia :) (odpukać by nie zapeszyć :-D), bo kąpieli jedzonko, prytulanko i spanko. Za to w dzień dzikie wrzaski, za nic nie chce iść spać. Postaram się kłaść go wg książki "Język niemowląt" może to coś da. Jutro próby :) nie wiem czemu on w dzień tak nienawidzi łóżeczka??

Inkaa a moze sproboj go klasc w dzien spac w wozeczku! Jak Ella nie chciala spac w dzien ja tak zaczelam robic i teraz zero problemu! Tak jakby sie nauczyla ze w nocy lozeczko w dzien wozek!:-D

dzieciaczki karmione piersią chyba trudniej nauczyć samodzielnego zasypiania. zwłaszcze jeśli ktoś tak jak ja
szedł na łatwiznę i karmił na leżąco :-( teraz dziecko owszem w dzień zasypia w łóżeczku ale tylko przy tatusiu..dobre i to. no i na spacerze czasem. więc póki ładna pogoda to jeszcze jakoś dam radę...

reklama
JA WIDAC KAżDE DZIECIąTKO MA SWóJ SPOSOB NA ZASYPIANIE U NAS NIEKT NIE MOZE SIE KRęCIć PO POKOJU BO MAłA ZARAZ ZAGłąDA CO SIE DZIEJE I PO SPANIU :tak:

POWODZENIA NA DRODZE DO łOżECZKA:tak:

Do góry