reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spory pęcherzyk żółtkowy brak zarodka

Witam , moja sytuacja trochę podobna prawdopodobnie owu. przesunęła się o tydzień no licząc od ostatniej @ 6+4 dni a według średnicy pecherzyka 5+4 . Na usg również pecherzyk 8.67 mm, pecherzyk zoltkowy 5 mm. Brak echa zarodka panikuje jak nie wiem.. Któras z Pań coś podobnego miała że może jeszcze pojawił się zarodek z serduszkiem. Wizyte miałam 27.02 a następna 8.03 . Strasznie panikuje... ☹️
W pierwszej ciąży miałam podobna sytuacje, ciąża od początku młodsza chociaż wiedziałam kiedy miałam owu +-2 dni, w USG różnica była 8-9 dni.
I nas co prawda był pęcherzyk z czynnością serca ale bardzo słaba, 116 tętno. Pęcherzyk żółtkowy był duży, za duży. Niestety ciąża się zatrzymała 7+1 (tak kojarzę) z badań wyszła wada genetyczna córki. Oczywiście nie każda historia tak się kończy, życzę aby Twoja ciąża zakończyła się szczęśliwie 😉

reklama
W pierwszej ciąży miałam podobna sytuacje, ciąża od początku młodsza chociaż wiedziałam kiedy miałam owu +-2 dni, w USG różnica była 8-9 dni.
I nas co prawda był pęcherzyk z czynnością serca ale bardzo słaba, 116 tętno. Pęcherzyk żółtkowy był duży, za duży. Niestety ciąża się zatrzymała 7+1 (tak kojarzę) z badań wyszła wada genetyczna córki. Oczywiście nie każda historia tak się kończy, życzę aby Twoja ciąża zakończyła się szczęśliwie 😉
Ehhh dokładnie jak u mnie na 7+0 zatrzymany zarodek, gdzie wcześniej serce biło, a według om był 8+3.😞

Jakieś dolegliwości wtedy pani miała?

Chodzi mi bardziej o ten czas kiedy niestety ten zarodek się zatrzymał?
Nie, nie miałam żadnych dolegliwości. Pojechałam na kontrolne USG z pakietu Luxmed i usłyszałam, że nie ma czynności serca to był piątek. Czekałam do środy czy coś się zacznie ale czułam się fizycznie dobrze, takze zdecydowałem się w środę czyli 5 dni później pojechać do szpitala

Ja miałam podobna sytuacje był pęcherzyk ciążowy z zoltkowym za dużym był powyżej 7 mm na ostatniej wizycie u lekarza. Pojawił się zarodek z serduszkiem ale nie biło tak jak powinno bo aż o polowe mniej i już na tym etapie mieliśmy niedotlenienie wewnątrzmaciczne niestety. Lekarz od razu nam powiedział ze na tym etapie z ciagle rosnącym zoltkowym nie jest dobrze i są wady genetyczne/letalne. Zarodek powoli rósł. Niestety ciąże poroniłam w 10 tc. Na izbie przyjęć lekarz wymierzył mi wszystko i zarodek był o 3 tygodnie mniejszy. Przykro mi ze Was tez to dotknęło. Ja miałam nadzieje do ostatniej chwili.

Witam , moja sytuacja trochę podobna prawdopodobnie owu. przesunęła się o tydzień no licząc od ostatniej @ 6+4 dni a według średnicy pecherzyka 5+4 . Na usg również pecherzyk 8.67 mm, pecherzyk zoltkowy 5 mm. Brak echa zarodka panikuje jak nie wiem.. Któras z Pań coś podobnego miała że może jeszcze pojawił się zarodek z serduszkiem. Wizyte miałam 27.02 a następna 8.03 . Strasznie panikuje... ☹️
Daj znać jak sytuacja wygląda, powodzenia🐞🍀

reklama
jak potoczyło się u Ciebie?

Do góry