reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

ehhh...

Monia sama zasnęła ze 3 razy w życiu - reszta to przy cycku - wyeliminowałam to bo musiałam leżeć z nią - jak wstawałam to się zaraza budziła więc teraz Monia u mnie na rękach i taniec ze śpiewaniem...

miranda - ja znam tą metodę...mam ze 4 książki o usypianiu dzieci i tylko jedne problem....NIE MOGĘ ZNIEŚĆ PŁACZU SWOJEGO DZIECKA :-( a bez zaakceptowania tego że parę dni popłacze i przestanie cała robota do....

tak więc najpierw ja muszę iść do jakiegoś psychologa i dać se w mózgu poprzestawiać albo siądzie mi kręgosłup i będziemy ryczeć obie :-(

reklama
moja cześto i gęsto zasypiała przy piersi,ale jak juz nie zasneła to wkładalam do łóżeczka i masuję ją po nóżce lub smyram po pleckach i zasypia
ale było tez tak,że musiałam ją odłożyć i wyjść wtedy 5 minut płaczu było,podeszłam pogłaskałam i zaraz spała
na spacerkach na szczęście śpi ładnie
nosic mała nosiłam tylko jak była malusia,ale to było jak miała ze dw amiesiące
teraz staram sie,żeby zasypiała w miare samodzielnie

u nas problemu z zasypianiem nie ma, czy to w dzień czy nocą; czasem zaśnie przy piersi po kąpieli, a czasem samodzielnie w łóżeczku (zasypia w ciągu 5 min., gdy tylko poczuje materacyk :) ); za to mam problem z jej budzeniem się na karmienie - w nocy woła jeść co 2-2,5 godz., więc męczy to okropnie; ale ogólnie nie narzekam :)

ps. mała idzie spać miedzy 20 a 20.30 - a Wasze dzieci?

u nas problemu z zasypianiem nie ma, czy to w dzień czy nocą; czasem zaśnie przy piersi po kąpieli, a czasem samodzielnie w łóżeczku (zasypia w ciągu 5 min., gdy tylko poczuje materacyk :) ); za to mam problem z jej budzeniem się na karmienie - w nocy woła jeść co 2-2,5 godz., więc męczy to okropnie; ale ogólnie nie narzekam :)

moja podobnie i czasami obudzi sie koło 1 w nocy,a czasami dopiero koło 4,ale nadal sie budzi

Miłosz chodzi spac miedzy 20 a 21. Spi do 4.30 i zasypia ponownie do około 6-7. Czasem zasypia sam czasem przy piersi. Ogólnie nie robie z tego wielkiego problemu, podrosnie to sie nauczy.

Miłosz chodzi spac miedzy 20 a 21. Spi do 4.30 i zasypia ponownie do około 6-7. Czasem zasypia sam czasem przy piersi. Ogólnie nie robie z tego wielkiego problemu, podrosnie to sie nauczy.

ja tez tak uwazam,tym bardziej ze moje dziewczynki same zasypiały juz kolo roczku i nie musiałam siedzieć koło nich ,wiec licze ze z Alusia tez kłopotów jakiś nie bedzie większych

Moja mała po kąpieli 20 godzina dostaje cycia i spac idzie .Przenosze ja do łóżeczka .I już 12 się obudzi ,a pózniej co godzina -taka niespokojna .Ja jestem zmeczona noi ona też Ale czas pokarze jeszcze troszke bedzie spac do rana .papa

U mojej kapiel jest 19:30,papu i okolo 20 lulu...spi do rana do 6:30-7,czasami urzadza nocne jazdy,ale to pewnie na zeby.

Moja Rozgwiazda w dzień śpi bardzo niewiele. Generalnie budzi sie z nami o 6 rano. Zje śniadanie i o 7.30 odstawiamy ja do dziadków i jedziemy do pracy. Do mojego powrotu czyli do 15.30 śpi max 3 razy po pół h do 45 minut. Ostatnio miała taki okres, że spała 2 razy po pół godziny. Masakra. Ale za to kapiemy się o 17 i max o 18 dziecię śpi. Budzi się 1 raz na mleko.

reklama
Moja Rozgwiazda w dzień śpi bardzo niewiele. Generalnie budzi sie z nami o 6 rano. Zje śniadanie i o 7.30 odstawiamy ja do dziadków i jedziemy do pracy. Do mojego powrotu czyli do 15.30 śpi max 3 razy po pół h do 45 minut. Ostatnio miała taki okres, że spała 2 razy po pół godziny. Masakra. Ale za to kapiemy się o 17 i max o 18 dziecię śpi. Budzi się 1 raz na mleko.
Zulejka moja Amelka tak samo jak TWOJA -śpi 3 razy po półgodziny -nic nie da mi zrobić -nerwicy dostałam ,a w nocy to jak pisałam tez nie moge sie wyspać-bo ciagle cyci -skonczyła osiem miesiecy -jak oduczyc w nocy karmienia piersia ?

Do góry