reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

Ja muszę po prostu wyczaić moment, kiedy są pojedyncze ziewnięcia, wtedy do łóżeczka i sam zasypia. Czasem to trochę trwa, bo trzeba pogmerać paluszkami w buzi;-), ale zazwyczaj zasypia sam. Jak przeoczę ten moment, to zaczyna wrzeszczeć i trudno mu się wyciszyć, wtedy trzeba go ostro kołysać na ręku.

Ostatnia edycja:
reklama
a ja wczoraj szukalam bajek na plytach dla mlodego... co jakis czas mu wymieniamy zeby ciagle tych samych nie ogladal i co znalazlam? plytke ktora 4 lata temu w jakiejs gazecie dorwalam...
wlaczylam i myslalam ze sie pochlastam ze zlosci... takie fajne metody... a ja stracilam 3 miesiace:-:)no::wściekła/y:
tym bardziej jestem zla ze opisywane metody sprawdzaja sie jak je sie stosuje od samego poczatku...
to metody dr. Harveya Karpa ;-)
jest 5 sposobow na uspokojenie dziecka:
1. opatulenie
2. szumienie
3. kolysanie
4. ulozenie na brzuszku lub na boku
5. ssanie

u mnie dziala tylko szumienie wlasciwie i podskakiwanie z Monia na ramieniu... wczoraj mi sie darla wiec wzielam kocyk i sprobowalam ja zwiazac, polozylam na boczku, kolysalam i szumialam.... laski!!! w 30 sekund zalegla cisza:tak::-) co z tego... odlozylam ja do lozeczka i sie obudzila :-(

a ja wczoraj szukalam bajek na plytach dla mlodego... co jakis czas mu wymieniamy zeby ciagle tych samych nie ogladal i co znalazlam? plytke ktora 4 lata temu w jakiejs gazecie dorwalam...
wlaczylam i myslalam ze sie pochlastam ze zlosci... takie fajne metody... a ja stracilam 3 miesiace:-:)no::wściekła/y:
tym bardziej jestem zla ze opisywane metody sprawdzaja sie jak je sie stosuje od samego poczatku...
to metody dr. Harveya Karpa ;-)
jest 5 sposobow na uspokojenie dziecka:
1. opatulenie
2. szumienie
3. kolysanie
4. ulozenie na brzuszku lub na boku
5. ssanie

u mnie dziala tylko szumienie wlasciwie i podskakiwanie z Monia na ramieniu... wczoraj mi sie darla wiec wzielam kocyk i sprobowalam ja zwiazac, polozylam na boczku, kolysalam i szumialam.... laski!!! w 30 sekund zalegla cisza:tak::-) co z tego... odlozylam ja do lozeczka i sie obudzila :-(
Może małymi kroczkami i uda się w końcu samej zasnąc .Ja też małymi kroczkami to robiłam tylko ,ze mała od początku nie płacze to robiłam to od samego wyjscie ze szpitala i w mniejszym stresie bo nie płakał co najwyżej jak jej się znudziło to kwiliła ,ale pierwsze usypianie to trwało około godziny i tak około tygodnia ,potem zmniejszyło się do 40 min. teraz nieraz od razu położe i nakryje twarz pieluszką to zasnie a nieraz kokosi się ze 20 min. ale grunt ,że sama zasypia reszta nieważna:-)

Chogata ;-) 4 lata temu tez mialam Hawaje - Jasiek spal sam, jadl, nie bylo problemow z zabkowaniem, zadnej goraczki po szczepieniach...

no ale sprawiedliwosc dziejowa musi byc i ja tez musialam poznac co to znaczy miec dziecko ;-)

no i mam moja Monisie ktora juz na sali operacyjnej tak sie darla ze babki mowily ze bede z nia miala 3 swiaty i 4-tego kawalek :-):tak: mialy racje :-D:-);-):tak:

a Monia jak sie budzi to najpierw wrzeszczy a dopiero potem otwiera oczka :-):tak:

Chogata ;-) 4 lata temu tez mialam Hawaje - Jasiek spal sam, jadl, nie bylo problemow z zabkowaniem, zadnej goraczki po szczepieniach...

no ale sprawiedliwosc dziejowa musi byc i ja tez musialam poznac co to znaczy miec dziecko ;-)

no i mam moja Monisie ktora juz na sali operacyjnej tak sie darla ze babki mowily ze bede z nia miala 3 swiaty i 4-tego kawalek :-):tak: mialy racje :-D:-);-):tak:

a Monia jak sie budzi to najpierw wrzeszczy a dopiero potem otwiera oczka :-):tak:
I tu mnie Chogata rozwaliłaś:-( Znaczy się sprawiedliwie drugie będzie gorsze. Ech...to jaka ta sprawiedliwość?!

to ja Cie "rozwalilam" :-p:-p:-p

a uwazasz ze to sprawiedliwe ze jedna mama ma dwa aniolki a druga dwa diabelki?;-) chyba ze celujesz wlasnie w dwa aniolki ;-):tak::-D

ja mam aniolka i diabelka :-D:-):-D tak widocznie mialo byc :-D:-)

a tak powaznie to mowia ze drugie dziecko nigdy nie jest takie jakie to pierwsze....:-):-):-)

I tu mnie Chogata rozwaliłaś:-( Znaczy się sprawiedliwie drugie będzie gorsze. Ech...to jaka ta sprawiedliwość?!
Dziewczyny Dont Panik wiecie co mnie spotkało :syn był jak aniołek byle najedzony na czas i sucho i chłopa nie było.Troche dał znać o sobie jak zęby dpstawał ale tylko troche i jak był wiekszy to musiał mnie mieć na widoku to jedyne minusy przez wiek niemowlęcy:tak:.Więc jak drugi raz zaszłam w ciąże to se mówiłam ,że musze się nastawic bo drugie da mi popalić i tak myslałam cały czas zwłaszcza że ja to straszny rozdarciuch byłam.I co mała jest jeszcze grzeczniejsza tfu,tfu Bo ona byle najedzona ,kupa może być jej nie przeszkadza wcale hihiihihihih .Zobaczymy jak dalej będzie:-)

Jasiek byl mega aniolem - na grzeczniejsze dziecko szans nie mialam zadnych i mam lwico-diablice Monisie :-):tak:;-):-D

reklama
Kasia :-) bylam i zdalam relacje na "zdrowiu..."
musze macac, ugniatac, tarmosic i w ogole "zle" traktowac cialo mojej corki lacznie z twarzyczka - i po 2 dniach zaczelo sie jej to podobac a ja odkrylam ze Monia ma laskotki - smieje sie strasznie glosno :-):-):-)

Do góry