reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

ehh ja tez nie potrafie spac jak babelka przy mnie nie ma:zawstydzona/y:czasem ja odkladamy do jej pokoiku zeby sie przyzwyczajala i jej nic nie przeszkadza.a to ja sie musze przyzwyczaic:zawstydzona/y:hehe z tym bedzie ciezko:-:)tak:

Na całe szczęście od samego początku malutką przyzwyczajałam do swojego łóżeczka. U nas śpi sporadycznie i to zazwyczaj z tatusiem, gdy ja już wstałam. Mam nadzieje, że mój upór zaprocentuje w przyszłości :tak:

reklama
No mnie dzis w nocy Miłosz niezle zaskoczył. Zasnąl o 20.30 i obudził sie dopiero o 4.30 czyli przespał 8 godzin:szok:Nie sądziłam ze na piersi to jest mozliwe ale się udało/ Nastepnie zjadl, sporo, bo moje piersi raczej sie nie spodziewaly takiego odstepu czasu, i pospalismy razem do 8,15:-DNareszcie czuje sie wyspana:-)Mam nadzieje ze juz tak zostanie, bo juz lepiej to nawet nie wymagam;-);-)

Kasia,moja Karolina tez tak czasem mi tak robi,ze spi 7-8 godzin ciurkiem....no i moje piersi tez nie wytrzymuja i czesto mam poduszke nawet zalana...hi,hi....:-D:-D:-D

tfu tfu tfu....

Monika sypia w dzien :-):tak:

usypiam ja co prawda nadal na rekach ale na siedzaco i trwa to kilka minut ;-)
potem spi... 2 razy ponad godzinke i wieczorkiem ok. 40 minut :-)

chyba wyczailam moment na uspienie jej no i jeszcze doszedl fitness - zabawa na zestawie ginastycznym - namacha sie lapkami i nozkami i potem grzecznie daje sie usypiac

tfu tfu tfu

polubila tez fotelik samochodowy w domu :-) :-) gotujemy razem, myjemy gary i caly czas gadamy do siebie :-)

lezaczek wyprany i czeka az ktos po niego pojedzie i wtaszczy na 4. pietro - chetnych niestety brak :-(

w srode wizyta u logopedy (Monia nie chce juz nawet smoka przez ktory leci mleczko mamy :-( ) i mam nadzieje ze jak bede ja umiala zakneblowac smoczkiem to i na dwor pojdziemy <jupi>

Rubi gratuluje
Ja u mojej też umiem wychwytać moment spania i jest szybko i bez płaczu. Ostatnio nawet zasypia mi sama w dzień. Aż w szoku jestem pozytywnym oczywiście.

moja Alicja to strzasznie nie lubi usypiać na rękach, kilka razy próbowałam ją lulać i nosić i nic, jej odpowiada pozycja leżąca i cycuś obok.
Zasypia albo sama albo przy piersi czasami to nawet nie musi jej trzymać w buzi tylko zeby np brodawka ją dotykała w policzek. Nadal u nas brak smoka ale co ciekawe jak jestem na spacerze i Mała zaczyna grymasić to uda jej się zassać na chwilkę, wypluje i zasypia ponownie w domu taki manewr nie wchodzi w rachube!!

Do smoczka skutecznie przyzwyczaja moją małą teściowa :wściekła/y: Jak mała zaczyna tylko się krzywić lub stękać skutecznym korkiem jest smoczek. Aż mnie krew zalewa jak słysze: "No widzisz u babci na rączkach to Ty nigdy nie płaczesz" :wściekła/y:
Ja natomiast staram się nie używać smoczka...

co za "sprytna" tesciowa Mitemil:-D nie dziwie sie ze sie denerwujesz ze smoczek wpycha dziecku

u mnie smoczek nieuzywany jakos juz z 2 dni lezy
jakos moj Maluszek sam zasypia, no niestety ciagle przy piersi- wiec wystarczy go przeniesc do lozeczka

U mnie smoczek służy do uspokajania :) przede wszystkim, a czasami i do usypiania.
Wkleję wam filmik na T jak Malusia śpi czasami ze smoczkiem. Widok extra :)

reklama
Amelka na spacerku potrafi zasnac bez smoka ale w domu bezwarunkowo smok musi byc:eek::sorry:czasem jak jest bardzo padnieta to zapomina hehe ale jak zasypia to po paru minutach wypluwa i spi bez-tylko jakos zasnac nie umie bez uspokajacza:confused::-D

Do góry