reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

agacynda dużo zależy od maluszka w czym chce spać :) jedne są ciepłolubne a innym we wszystkim gorąco :-D moja córa spała albo w rożku albo opatulona kocykiem bo uwielbiała być ściśnięta w kokonik :tak: z czasem jej się odmieniło i teraz jak tylko poczuje że ma kawałek kocyka lub kołderki na sobie to zaraz się rozkopuje...za to Jakub jest baaardzo ciepłolubny i nie zaśnie jak się go nie nakryje po same uszy tak że tylko oczy wystają :-D on nawet jak były upały po 30 st to spał niespokojnie dopóki mu welurowego pajaca nie założyłam :eek:i nie wiem jak on to robi ale kompletnie się wtedy nie poci - taki typ, może dlatego że chudzinka i tłuszczyk go nie grzeje ;) przez pierwsze tyg opatulałam go w rożek z kocyka ale niestety szybko przestał się mieścić więc teraz śpi pod kołderką :sorry2: ja mam laktator ręczny Aventu
Sihaya ja na początek miałam małą paczkę Pampersów+Pampersy które dostaliśmy w ramach prezentów i zaraz na biedronkową Dadę przeszłam :tak:u nas sprawdza się w 100% Udanego wypoczynku i przepięknej pogody! czekamy na zdjęcia :-)
Agnieszko ale jest szansa że wraz z rosnącym serduszkiem wada zaniknie czy operacja jest już przesądzona?
domik hehe ale masz humorzastą córę - co to będzie jak zacznie dojrzewać? :-D popieram agacyndę zabaweczki rewelacja! niesamowite jakie cudeńka można wyczarować, nie umywają się do większości sklepowych! szkoda że ja nienawidzę szyć , mnie już nosi jak mam guzik przyszyć :zawstydzona/y:ćwicz kochana to będziesz córce sukienusie i torebeczki szyła :) Też zawsze mam schizy że mały się kołdrą nakryje ale kładę w nogach misiową ekipę i nie ma opcji żeby wyciągnął spod nich kołdrę :-D

reklama
nie mam zbyt duzo czasu wiec tylko Agacynda CI napisze, rożek uważam za nawiększe nieporozumienie z wszystkich rzeczy dla dzieci :D dla Mai kupiłam bo wszyscy mówili zeby kupić, leżała w nim raz i od razu wywaliłam go na dno szafy :p bez sensu, jka dziecko nosiłam na rękach a nie w rozku :p dla Leny nie kupowałam, dostałam gratis do pościeli i teraz jedynie sie przydało bo przykrywam nim jak jest gorąco w nocy
a moje dzieci od urodzenia śpią pod kołdrą i nigdy nie zdarzyło sie zeby któraś sie przykryła na głowę, to są jakieś wymysły troche, bo tak samo kocem moze sie zakryć :]

No ja wlasnie Krolewno tez nie mam rozka... I nie planuje go kupowac bo sama moge sobie zrobic z kocyka ktory mi mama uszyla. Zobaczymy jakie to moje dziecie bedzie czy zimno czy cieplo lubne... Tatus spi opatulony po same uszy przy goracych nockach a mamusia rozkopuje sie lub spi na golaska hahahha :D mieszanka wybuchowa :D

Pianko a uzywasz tego laktatora?

Agacynda jak chcesz to ja mam laktator Aventu ręczny, co prawda dostałam uzywany, ale jest czysty wiadomo wyparzysz sobie itp. jak CI nie spasuje to kupisz inny :) oddam za darmo bo mi nie potrzebny, a nikt go nie chce kupic :p :) tylko musiałabys mi podac adres :) zobaczysz sobie a jak nie to wywalisz:)

Krolewno ja bym chciala kupic z medeli... Moze Sihayka by chciala z Aventu... Ale dziekuje baaaardzo za propozycje :)

Witam się :-)
pisałam do Was rano z pracy, ale post nie chciał się dodać :wściekła/y: ja nadal mam kaszel i katar ale taki lekki, że daję radę :tak: w pracy po urlopie dosłownie maniana tyle pracy :shocked2: chętnie poszłabym sobie na L4 ale taki 8 miesięczne :-p u mnie z tego cyklu nici jakiś strasznie dziwaczny jest ten cykl, bo jajniki bolały mnie od razu po @ i też wtedy miałam bj ale tempka niska a teraz tempka poszła w górę ale za to nic nie boli i tak ten cykl spisałam na straty mam nadzieje, że w następnym uda mi sie podejść do IUI :zawstydzona/y:
pozdrawiam Was dziewczynki i życzę miłego popołudnia i wieczorku :-)

PIANKA robę tak samo z tą ekipą misiową:-D

dziewczyny dzięki za pochwałe:*

SIHAYA ja miałam kupione 2 opakowania pampersów 1 i jedno opakowanie huggiesów 1. dostałam 2 opakówania pampków 1 i jeszcze dokupiłam 2:dry: a i jeszcze jedno opakowanie dada 1:-D moje dziecko długo w 1 chodziłó. dupeczke ma malą. teraz jestem na 2. miałam kilka opakowan pampersów2 a teraz kupuję dada 2. sa ok. dla mnie pampki, huggiesy i dady są fajne. choc dada 1 się nie sprawdziły. a 2 są super.

ASITA zdrówka!:*

witajcie
wizyta beznadzieja
miałam tylko ktg , lekarz stwierdził że wszystko ok, jak nic się nie będzie działo to w piątek znowu mam przyjść na ktg, nie powiedział kiedy cesarka, nie zrobił usg, nie sprawdził łożyska no nic kompletnie, chodził po oddziale i tylko raz zaszedł do mnie upewnić się kiedy ja mam termin porodu !!! powiedział że jakby coś się działo mam dzwonić, ale nawet nie wiem czy w nocy też czy nie? no taka zła wróciłam że szok, więc mam nadzieję że do piątku doczekam bo w z niedzieli na poniedziałek miałam skurcze takie dość porządne ehh

a ten laktator to jest strasznie potrzebny? bo ja wam powiem że nie mam żadnego? nie kupiłam nawet, mam herbatkę na laktację, osłonki na brodawki, krem na brodawki ale kurcze o tym laktatorze nawet jeszcze nie pomyślałam aj gapa jestem
a on pobudza laktację?

reklama
Eee no to szkoda ze taka wizyta... Nic sie w sumie nie dowiedzialas. Moze ta w piatek bedzie lepsza?

Ja czytalam ze zeby nie zaklocic sobie laktacji jak np nie masz dziecka przy sobie, to zeby sobie odciagnac pokarm. No i zeby tez pobudzac dodatkowo produkcje mleka. No i jak produkuje sie za duzo pokarmu to tez fajnie miec laktator...

Do góry