reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Dziękuję wszystkim za pamięć i gratulacje :tak::tak::tak:

Purelan faktycznie niezastąpiony, ale mimo to jestem trochę pogryziona

Tatuś niezastąpiony jeszcze bardziej - absolutnie nie wyobrażam sobie żeby mogło go nie być przy porodzie i potem, no a teraz ogarnia wszystko poza karmieniem
;-)

U nas była dzis położna, no i raczej wszystko ok oprócz tego, że Maks jest bardzo chudziutki i malutko przybiera na wadze- ponoć ma przybierać 30g na dzień, a on tyle w trzy przybrał - no i co ja mam zrobić???? Za nic nie chcę go dokarmiać mm, ale jak tak dalej będzie, to będzie trzeba

No i powiedzcie - dać mu smoczek??

z jednej strony to nie chce usnąc bez cyca nawet jak jest nakarmiony, to smok by się przydał, a z drugiej może by się udało bez, bo boję się że mi jeszcze bardziej brodawki zmasakruje
????

reklama
Anulka narazie nie rezygnuj z cyca, przystawiaj go jak najczesciej i powinno byc dobrze :-) a smoka ja bym nie dawala. Moja Nelka tez bez cyca nie zasnie ale smoczek mamy jeden na bardzo awaryjne sytuacje i policze na palcach jednej reki jak go uzywalam.
Niech Maksiu sobie zasypia przy cycku i bedzie dobrze. A dzieci dopiero po miesiacu powinny ewentualnie smoka dostac zeby nauczyly sie dobrze ssac na cycku (tak mi moja polozna mowila). A dostaniesz innego mleczka, to zacznie przybierac fajnie :-)

Agniesiu maaaater dejooo szpital?? Brrrr... Ale musialam sie denerwowac. Dobrze ze juz w domu jestescie !!

A gdzie reszta, co?? Mam przywolac kazda po kolei?? Wy juz wiecie ze powinnyscie napisac :D nooo chyba ze zalegacie w kuchni ale to przynajmniej tylko napiszcie cokolwiek :D

Anulk@ fajnie, że już jesteście:) czekamy na zdjęcia Maksia!! a Ty zuch kobieta jesteś!! takie męczarnie:/ i to tyle godzin na oksy!! ja miałam jakieś 15 minut i myślałam, że zejdę... dobrze, że po tych 15u już się akcja na dobre rozkręciła bo chyba nie wytrzymałabym tyle co Ty. Szacun kochana!!!!
I karm piersią karm!! mnie też w szpitalu ochrzaniali, że Nadia nie przybiera, dwa dni po wyjściu musieliśmy zglosić się do kontroli... mm nie dawałam, a i tak jak zaczęła przybierac to tylko rosła w oczach z dnia na dzień:)

Nadusia w tym tygodniu już lepsza. Zakładam, że te marudzenia ze skokiem się wiązały.
Jutro mamy echo plus idziemy pobrać kruszce krew na morfo i żelazo:(
Poza tym matka zamecza królewnę rehabilitacją haha... mały skubaniec obraca się tylko na prawy bok i prawą rączkę ma bardziej "aktywną" więc ćwiczymy dzielnie stronę lewą;)

Przygotowania przedświąteczne też czas zacząć - dziś mam w planach pierwsze ciastka upiec. A na obiad tarta będzie. tak to sobie sprytnie wymyśliłam jak już piekrnik będzie na chodzie;)
Agacyndka zobaczymy czy moja królewna będzie równie wyrozumiała w tej kwestii jak Nelka;)

Ineska to tylko się cieszyć, że chłopisko ma taki apetyt:) no i że tak fajnie się rozwija:) suuuper:) prawie 11miesięcy.. eh...:)

Agnieszka o rety!! biedny Antos:( ale rozumiem , że już dobrze wszystko??

Anulka teraz nam pokaz maleństwo:) Mój też minimini się urodził i na piersi baaardzo mało przybierał. Miał 2660 spadł do 2460 a na piersi równo po dwóch tyg miał 2700. Ogólnie strasznie go cyc męczył, nia najadał się i strasznie protestował. Więc stwierdziłam, że dla własnej satysfakcji nie można dziecka męczyć. Zaczęliśmy go dokarmiać mm i w sumie dobrze, bo po trzech tyg od porodu pokarm zanikł całkiem... Jakaś kurcze felerna jestem:((( Za to Mikołaj dogonił rówieśników i teraz ma 87 cm i 12 kg:) Taki raczej chudziutki jest:) Podobno po tatusiu to ma:) Je normalnie- wszystko poza mm i kaszkami, ale tyle co on się nabiega to i spali:) Jakby jedzenie za płot rzucał:)

Dla Antosia zdrówka:)

Sihayko powodzenia w pieczeniu ciasteczek :D mi zostały do zrobienia jeszcze dwie blaszki ale póki co to mi się nie chce :)
Zdolna ta Twoja Nadka jak już się obraca na boczek. Moja jeszcze niee... owszem z boczku się obraca na brzuszek lub plecki ale z plecków na boczek niee...

A tak mi Nelka pomagała wczoraj ;-) ImageUploadedByForum BabyBoom1387370771.953742.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1387370771.953742.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1387370771.953742.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 46
domik jak po usg? miałaś już?
Noelle jak zdrówko Nataszy? bo Ty to pewnie na wyskokich obrotach ciągle :/ a mała zostaje z nianią, dziadkami czy żłobek?
Anulk@ jeszcze raz gratulacje! dzielna mamuśka z Ciebie i syn też zuch chłopak po takim porodzie! i po raz kolejny potwierdziło się że poród to przereklamowana sprawa...:baffled: ile cm ma malutki? a może przez nakładki spróbuj karmić zanim sutków nie podleczysz? bo jak Ci rani to prawdopodobnie za płytko łapie, pokazywałaś położnej jak Maks je? bo jak dobrze łapie to nie powinien Ci ranić sutków, zawsze możesz iść do poradni laktacyjnej może kobitki coś doradzą żeby uniknąć mm :tak:co jaki czas woła o cyca? Jakub przybierał dużo przez miesiąc dopóki jadł i spał a później już powoli jak zaczął być aktywny, i tak samo przybiera przy mleku modyf. i normalnym jedzeniu ale u nas to zdecydowanie geny ojca, taki sam szczypior :tak:ja smoczka używałam i przy córce i teraz
Sihaya kciuki za Nadię i jutrzejszy dzień pełen wrażeń :/
Agnieszko oj biedny Antoni :-( nie dość że antybiotyk, to jeszcze szpital :wściekła/y:oby już był zdrowiutki
paulinko jak brzuszek będzie już pokaźny to Mikołaj zrozumie, ja mam jeszcze mniejszą różnicę wieku niż u Was i na początku mała tylko przytakiwała że dzidziuś jest w brzuszku a jak mnie wybrzuszyło to zaczęło się całowanie, przytulanie i rozmowy przez pępek ;-)
Gosiaczek co u Was? :-) K wczoraj list wysłał, więc jak adresu nie skopał to na dniach listonosz powinien przyjść :-D
Ineska wow ładny pączuś z Twojego synka :-D mój przy Twoim to już w ogóle suchar bo ma prawie 80 cm a waży może z 8 kg, fakt że dawno go nie ważyłam ale więcej raczej nie ma a je bez przerwy :-D ba moja 2,5 letnia córa waży 13 kg :-)
mgiełko co u Was?
agacynda oj chyba Nela mistrzem kuchni nie zostanie :-D

Hejo!

Noelle witaj spowrotem! O to teraz to już naprawdę czasu nie masz na nic. A kto się Nataszką opiekuje jak jesteś w pracy i jak znosi rozłąkę?

Anulko to się nacierpiałaś przy porodzie ale dobrze że już po wszystkim :) Czekamy na zdjęcie Twojego cudu :) A co do karmienia to jak najczęściej przystawiaj to załapie w końcu. Mi Sara też na początku mało przybierała a później jak zaczęła to myślałam że nie przystopuje :)

Agniesiu ojej to się porobiło :( Mam nadzieję że z Antosiem już oki wszystko i święta na spokojnie sobie spędzicie.

Agacynda sama przyjemność mieć takiego słodkiego pomocnika w kuchni :)

Sihayko brawo dla Nadki za obracanie na boczek :)

Pianko dziękuję za wysyłkę :*** Zaraz napiszę co u nas :) A u Was co słychać? :)

Paulinko Miki na pewno niedługo zrozumie że będzie dzidzia :) A jak się czujesz?

Domik co u Was? Usg było? Koleżance bardzo się podobają Twoje cudeńka a szczególnie torebka z Peppą :)

Ojj już więcej nie pamiętam co miałam pisać :(

U nas ok wszystko tylko muszę teraz Sarę ciągle pilnować bo nauczyła się wstawać na czworaka i ciągle próbuje to robić obojętnie gdzie albo wchodzi mi pod stół i przestawia krzesła albo się łapie żeby wstać. Wczoraj mi w gondoli usiadła na zakupach to się tak przestraszyłam że Wam mówię. O a nap. dziś zdarła nalepki ze ściany nad łóżeczkiem więc dziś muszę jej koniecznie łóżeczko już obniżyć bo ona ciągle tylko kombinuje co tu zrobić taki urwis :)

jesuu baby wyście małego dziecka nie widziały :D moja Maja miała 2300 a potem 2 kg :p wyobraźie sobie :p koleżanka urodziła w styczniu bliźniaki 7 tygodni przed terminem i były większe od mojej Mai :D hihi :p
Anulka gratulacje :) czekamy na foto :p
a co do jedzenia to z Mają miałam to samo.. żółtaczka i nie mozna było dziecka dobudzic :p

u nas wporządku, Gosiak Lena tez mi urwała dzis naklejke, dobrze ze mi przypomniałaś łóżeczko musze obniżyć :D haha
odezwe sie jak znajde wiecej czasu.. bo zaraz na zakupy i po Maje..

reklama
haha Gosiaku kto by przypuszczał, że z takiej księżniczki taki psotnik:)

Agcynda Nelka mnie powaliła hahahahhahaha... :D
Nadka z kolei wręcz przeciwnie, przez 1,5h teraz patrzyła w kuchni co robię i tylko mówiła do mnie co chwilę "łuuu" "łuuu" ;)
A z tym obracaniem to fajnie fakt, ale żeby jeszcze łapkę lewą uaktywniła, bo póki co sięga do zabawek tylko prawą a i tak od niedawna dopiero bo jakoś w zeszłym tygodniu zaczęła - Twoje dziecię za to juz jakiś czas temu z tego co kojarzę, więc jak widzisz różnie to jest:)

edit
no proszę jak nam się dziś aktywność forumowa zwiększyła;) hihi tylko tak dalej kobitki:)

Do góry