reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Sihayko milo, ze chrzciny udane :-) ja tez chce zobaczyc zdjecie slicznoty Nadusi :-)

Pianko a dziekuje, dobrze sobie Niunia moja radzi samotnie w lozku :-) od 23-9.30 spi :-) a pozniej lezakuje jeszcze ze mna w lozku i zdarza jej sie przysnax jeszcze nawet do 12 :-)) hehehe dzisiaj tylko spala od poczatku z Nami w lozku bo cos zasnac nie mogla i plakala bardzo.

A ja dzisiaj przez caly dzien sprzatalam w domu, robilam przemeblowanie a i tak jeszcze zostala mi do odchwaszczenia cala lazienka bo juz plecy odmowily posluszenstwa... Zlikwidowalam Nelki pokoj i zrobilam tam garderobe bo z pokoju korzystam tylko z przewijaka. Marnowanie tylko przestrzeni. Jak sie przeprowadzimy pietro wyzej to juz inaczej zagospodaruje miejsce. Tak wiec przenosilam dzisiaj szafy i takie tam hehehe :D

reklama
agacynda ile śpi ????!!!!!! chyba Ci się palec na klawiaturze omsknął :-p :-D Ty masz Anioła nie dziecko!! mój ciągiem od niedawna zaczął 6 godz przesypiać ale i tak nie codziennie :confused2:za to tak się przyzwyczaił do spania we własnym łóżeczku że nigdzie indziej spać nie chce a w sobotę jedziemy na tydzień do teściów i już się zastanawiam jak on u nich zaśnie.. :/

Pianko nie omksnal mi sie palec :-)) tylko za cholere to moje Dziecko nie da sie polozyc wczesniej. Codziennie zanosze ja do sypialni o 22 i godzine nad Nia skacze bo zasnac nie chce. A jak ide z Nia o 23 to cyc i spi...
A to moze Kubulkowi wez podusie Jego? Moze w ten sposob zasnie :)

Czy Wy tez macie snieg??

Sihayko jak tam po ovulanie? Ja umieram... Tak mnie podbrzusze cale boli. Czuje sie taka spuchnieta. Pierdziele te tabletki.

Gosik a Ty mialas jakies uboczne skutki? @ mialas od poczatku? Jak tam Sarunia? Co sie nic nie odzywasz? :)

Agacynda!!!!!!! matko ile Ci Anielka śpi?? co Ty jej dajesz z tym mlekiem?? moja idąc spać po kąpieli ok 19.30-20 to się budzi ok 23ej, 2ej i o 6ej już wstaje!! a w tą noc zaszalała i budziła się co dwie godziny a o piątej stwierdziła, że już jest wyspana i mam bawimy się!! do szóstej harcowała a potem zasnęła na szczęście do 8.30;)
Ja po ovulanie ok. Żadnych skutków ubocznych, dolegliwości, nic. W ogóle nie odczuwam, że je łykam.

Śnieg owszem pruszy ale zaraz potem topnieje. Jedynie w nocy się utrzymuje do rana. Za to w moich rodzinnych stronach ponoć biało od niedzieli:)

A my dziś po kontorli u pediatry iiii............. zostawiamy śluz w spokoju, jak nie zniknął po naszych dotychczasowych działaniach to widocznie taki urok Nadki i mienie jej z wiekiem, albo jak zacznę podawać stałe pokarmy.
Póki co do końca 3 mc mam dawać jeszcze probiotyk, potem go już odstawić a ja.... mam oficjalną zgodę na rozszerzanie diety!!!!!! :D <jupi> bo skoro już sama wcześniej zaczęłam i nic się złego nie dzieje w efekcie to nie ma się co ograniczać:]

Mgiełko i jak Wam idą ćwiczenia??

Paulinko jak po wczorajszej wizycie??

Anulk@ gdzie Ty się podziewasz?? ;> podejrzana ta Twoja nieobecność...

Ostatnia edycja:
Hejka!
No nam zostało 10 dni do przewidywanego porodu i czekamy sobie grzecznie :tak: Lekarz nadal twierdzi, że zdejmiemy krążek i cyt. "szybko wyskoczymy z kapci"
Zajmuję się głownie gotowaniem, sprzątaniem i dzieciakami siostry (4i 6- letnie). Generalnie nie jest źle - nie mogę tylko chodzić za dużo i siedzieć na twardym, bo maluch już jest baaardzo nisko i to powoduje ból . No i martwię się już jak to będzie po narodzinach...

Agacynda - właśnie mi się całe mieszkanie wydaje za małe i niefunkcjonalne pod noworodka i chyba będziemy sobie radzić na bieżąco - przewijak lepiej w łazience czy na łóżeczku (ale tu nie mam miejsca na kosm. , piel itp)? chciałam kupić fotel, żeby wygodnie było karmić, ale nie zdążyłam i klops

Sihaya - pokaż małą chrześcijankę!!!!!

Jestem i ja :)
Się naszukalam tego wątku na tel.

Agus dobrze że z Dominisia sie już uspokoilo i niech już tak zostanie :)

Domik a to na pewno azs? Bo ja myślałam że to ot tak sobie nie znika. A filmik wstaw na yt jako prywatny i daj nam linka na grupie ;) plisssssss :):)

Mgielko widzisz super Ci idzie to cycowanie i ładnie Nastusia przybiera, brawo :) śliczne masz córeczki :)

Sihayko super że chrzciny udane! Fajnie że już możesz bardziej sobie folgowac z jedzonkiem ;) ja się domagam zdjęcia Nadki z chrzcin! :)

Asitko kciuki za naturalsa &&&&&&&&&

Pianko haha dobry tekst a tym bardziej jak wypowiada go taki maluch :D muszę Ci ten adres w końcu podeslac :p

Agacynda super że Nelce już przeszły problemy brzuszkowe :) a melodię do spania to Wy macie ;) to ładne żeś przemeblowanie zrobiła. U nas śniegu nie ma jak narazie. Co do tabsow to mi nic po nich nie jest a biorę już 5 opakowanie. Sarunia ok, mały łobuz z niej jest no i dorobila się kolczykow ;) a Ty co za zdjęcie Nelki na fb wrzucilas? Hahaha :D

Anulko kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! Jeszcze niedawno się martwilas że nie wytrzymacie do terminu a tu proszę ;)

Ostatnia edycja:
Sihaya wczoraj widziałam malutkiego człowieczka z rączkami i nóżkami, słyszałałam serduszko. Kocham to:))) Płci nie znam i nie wiem czy chcę wiedzieć... A poza tym to wszystko ok:) Malutkie 3 dni starsze z usg niż z OM, ale z Mikołajem też tak było, że prawie tydzień wyprzedzał termin, a potem przestał rosnąć i się pisklak urodził:)

Sihayko bardzo dobrze, ze koniec z dieta. Zadnych rezultatow nie bylo a Nadusia tez okej to nie ma co sie katowac. Wiec smacznego! :-) zdjecie! Zdjecie! Zdjecie! :-))
Do mleka Malej nic nie dodaje hehehe ale ja zaprogramowalam hahha codziennie jak ide spac to mowie do niej "obudz sie prosze o 8/9" :-) hehe jak widac dziala :p

Anulka powiem Ci, ze jesli masz cieplo w lazience, to mozesz tam przewijak ustawic. Wazne zeby bylo Ci wygodnie a dziecku cieplo w pupencje jak zdejmiesz ubranko i pampersiocha. Ja nawet nie mam miejsca w lazience na kosz z brudami... :| ale my mamy przewijak taki wolno stojacy z ikei a nie taki na lozeczko wiec mam poleczki pod spodem na kosmetyki, tetry itp itd... A jesli chodzi o fotel to tez mialam w zamiarze kupic ale teraz mi go w sumie nie brakuje bo korzystalabym z niego tylko raz dziennie-wieczorem. A tymczasem trzymam kciuki za Maksia zeby zostal jeszcze troszke w brzuszku i Mamusi dal sie psychicznie przygotowac na przyjscie :-)) kurcze, nastepny maly czlowieczek bedzie na swiecie :D

Gosiu melodie to ma to moje dziecko... Oj maa... Ale my tez z A lubimy dlugo spac. Takze wiadomo skad sie to bierze :-) napewno nie po sasiedzie hehehe :D a zdjecie tylko takie moglam wstawic na fb bo moj A nie chce zebym upubliczniala na fb Nelke. No to nie robie tego. Niech mu bedzie...
Sarunia kolczyki????? Noooo Gwiazda nieziemska musi byc :-)) pokaz Nam ta Modeleczke koniecznie :D

Paulinka gratulacje Malego Czlowieczka :-) a wiadomo ile wazy to Cudenko? Zakupowe szalenstwo dla Maluszka juz jakies jest? I jak Mikus reaguje na rodzenstwo? W natarciu na brzuszek czy spokojnie?

reklama
Pianko - a żebyś wiedziała, że teraz to się rozkoszuję - może dlatego że minął stres czy dotrwamy, ale odstawiłam prawie wszystkie leki a czuję się lepiej niż parę tygodni temu - pewnie, że wszystko ciśnie i gniecie, ale teraz już żyję przyszłym piątkiem
Gosiak - dzięki za kciukasy - na pewno się przydadzą :tak:

Agacynda - tzn ze karmisz w łóżku głownie? na leżąco? bo ja mam niskie łóżko w sypialni i myślę że cięzko będzie z niego wstać z maluszkiem w rękach

Paulinko - Ty już przekroczyłaś "bezpieczny" 12. tc - gratulacje. Jak dziś pamiętam jak odliczałam dni żeby już ten tydzień przeszedł

Domik - a jak mogę zamówić krówkę ? - wystarczy, że prześlesz mi na priv kwotę i konto?

Do góry