reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Sihayko milo, ze chrzciny udane :-) ja tez chce zobaczyc zdjecie slicznoty Nadusi :-)

Pianko a dziekuje, dobrze sobie Niunia moja radzi samotnie w lozku :-) od 23-9.30 spi :-) a pozniej lezakuje jeszcze ze mna w lozku i zdarza jej sie przysnax jeszcze nawet do 12 :-)) hehehe dzisiaj tylko spala od poczatku z Nami w lozku bo cos zasnac nie mogla i plakala bardzo.

A ja dzisiaj przez caly dzien sprzatalam w domu, robilam przemeblowanie a i tak jeszcze zostala mi do odchwaszczenia cala lazienka bo juz plecy odmowily posluszenstwa... Zlikwidowalam Nelki pokoj i zrobilam tam garderobe bo z pokoju korzystam tylko z przewijaka. Marnowanie tylko przestrzeni. Jak sie przeprowadzimy pietro wyzej to juz inaczej zagospodaruje miejsce. Tak wiec przenosilam dzisiaj szafy i takie tam hehehe :D

reklama
agacynda ile śpi ????!!!!!! chyba Ci się palec na klawiaturze omsknął :-p :-D Ty masz Anioła nie dziecko!! mój ciągiem od niedawna zaczął 6 godz przesypiać ale i tak nie codziennie :confused2:za to tak się przyzwyczaił do spania we własnym łóżeczku że nigdzie indziej spać nie chce a w sobotę jedziemy na tydzień do teściów i już się zastanawiam jak on u nich zaśnie.. :/

Pianko nie omksnal mi sie palec :-)) tylko za cholere to moje Dziecko nie da sie polozyc wczesniej. Codziennie zanosze ja do sypialni o 22 i godzine nad Nia skacze bo zasnac nie chce. A jak ide z Nia o 23 to cyc i spi...
A to moze Kubulkowi wez podusie Jego? Moze w ten sposob zasnie :)

Czy Wy tez macie snieg??

Sihayko jak tam po ovulanie? Ja umieram... Tak mnie podbrzusze cale boli. Czuje sie taka spuchnieta. Pierdziele te tabletki.

Gosik a Ty mialas jakies uboczne skutki? @ mialas od poczatku? Jak tam Sarunia? Co sie nic nie odzywasz? :)

Agacynda!!!!!!! matko ile Ci Anielka śpi?? co Ty jej dajesz z tym mlekiem?? moja idąc spać po kąpieli ok 19.30-20 to się budzi ok 23ej, 2ej i o 6ej już wstaje!! a w tą noc zaszalała i budziła się co dwie godziny a o piątej stwierdziła, że już jest wyspana i mam bawimy się!! do szóstej harcowała a potem zasnęła na szczęście do 8.30;)
Ja po ovulanie ok. Żadnych skutków ubocznych, dolegliwości, nic. W ogóle nie odczuwam, że je łykam.

Śnieg owszem pruszy ale zaraz potem topnieje. Jedynie w nocy się utrzymuje do rana. Za to w moich rodzinnych stronach ponoć biało od niedzieli:)

A my dziś po kontorli u pediatry iiii............. zostawiamy śluz w spokoju, jak nie zniknął po naszych dotychczasowych działaniach to widocznie taki urok Nadki i mienie jej z wiekiem, albo jak zacznę podawać stałe pokarmy.
Póki co do końca 3 mc mam dawać jeszcze probiotyk, potem go już odstawić a ja.... mam oficjalną zgodę na rozszerzanie diety!!!!!! :D <jupi> bo skoro już sama wcześniej zaczęłam i nic się złego nie dzieje w efekcie to nie ma się co ograniczać:]

Mgiełko i jak Wam idą ćwiczenia??

Paulinko jak po wczorajszej wizycie??

Anulk@ gdzie Ty się podziewasz?? ;> podejrzana ta Twoja nieobecność...

Ostatnia edycja:
Hejka!
No nam zostało 10 dni do przewidywanego porodu i czekamy sobie grzecznie :tak: Lekarz nadal twierdzi, że zdejmiemy krążek i cyt. "szybko wyskoczymy z kapci"
Zajmuję się głownie gotowaniem, sprzątaniem i dzieciakami siostry (4i 6- letnie). Generalnie nie jest źle - nie mogę tylko chodzić za dużo i siedzieć na twardym, bo maluch już jest baaardzo nisko i to powoduje ból . No i martwię się już jak to będzie po narodzinach...

Agacynda - właśnie mi się całe mieszkanie wydaje za małe i niefunkcjonalne pod noworodka i chyba będziemy sobie radzić na bieżąco - przewijak lepiej w łazience czy na łóżeczku (ale tu nie mam miejsca na kosm. , piel itp)? chciałam kupić fotel, żeby wygodnie było karmić, ale nie zdążyłam i klops

Sihaya - pokaż małą chrześcijankę!!!!!

Jestem i ja :)
Się naszukalam tego wątku na tel.

Agus dobrze że z Dominisia sie już uspokoilo i niech już tak zostanie :)

Domik a to na pewno azs? Bo ja myślałam że to ot tak sobie nie znika. A filmik wstaw na yt jako prywatny i daj nam linka na grupie ;) plisssssss :):)

Mgielko widzisz super Ci idzie to cycowanie i ładnie Nastusia przybiera, brawo :) śliczne masz córeczki :)

Sihayko super że chrzciny udane! Fajnie że już możesz bardziej sobie folgowac z jedzonkiem ;) ja się domagam zdjęcia Nadki z chrzcin! :)

Asitko kciuki za naturalsa &&&&&&&&&

Pianko haha dobry tekst a tym bardziej jak wypowiada go taki maluch :D muszę Ci ten adres w końcu podeslac :p

Agacynda super że Nelce już przeszły problemy brzuszkowe :) a melodię do spania to Wy macie ;) to ładne żeś przemeblowanie zrobiła. U nas śniegu nie ma jak narazie. Co do tabsow to mi nic po nich nie jest a biorę już 5 opakowanie. Sarunia ok, mały łobuz z niej jest no i dorobila się kolczykow ;) a Ty co za zdjęcie Nelki na fb wrzucilas? Hahaha :D

Anulko kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! Jeszcze niedawno się martwilas że nie wytrzymacie do terminu a tu proszę ;)

Ostatnia edycja:
Sihaya wczoraj widziałam malutkiego człowieczka z rączkami i nóżkami, słyszałałam serduszko. Kocham to:))) Płci nie znam i nie wiem czy chcę wiedzieć... A poza tym to wszystko ok:) Malutkie 3 dni starsze z usg niż z OM, ale z Mikołajem też tak było, że prawie tydzień wyprzedzał termin, a potem przestał rosnąć i się pisklak urodził:)

Sihayko bardzo dobrze, ze koniec z dieta. Zadnych rezultatow nie bylo a Nadusia tez okej to nie ma co sie katowac. Wiec smacznego! :-) zdjecie! Zdjecie! Zdjecie! :-))
Do mleka Malej nic nie dodaje hehehe ale ja zaprogramowalam hahha codziennie jak ide spac to mowie do niej "obudz sie prosze o 8/9" :-) hehe jak widac dziala :p

Anulka powiem Ci, ze jesli masz cieplo w lazience, to mozesz tam przewijak ustawic. Wazne zeby bylo Ci wygodnie a dziecku cieplo w pupencje jak zdejmiesz ubranko i pampersiocha. Ja nawet nie mam miejsca w lazience na kosz z brudami... :| ale my mamy przewijak taki wolno stojacy z ikei a nie taki na lozeczko wiec mam poleczki pod spodem na kosmetyki, tetry itp itd... A jesli chodzi o fotel to tez mialam w zamiarze kupic ale teraz mi go w sumie nie brakuje bo korzystalabym z niego tylko raz dziennie-wieczorem. A tymczasem trzymam kciuki za Maksia zeby zostal jeszcze troszke w brzuszku i Mamusi dal sie psychicznie przygotowac na przyjscie :-)) kurcze, nastepny maly czlowieczek bedzie na swiecie :D

Gosiu melodie to ma to moje dziecko... Oj maa... Ale my tez z A lubimy dlugo spac. Takze wiadomo skad sie to bierze :-) napewno nie po sasiedzie hehehe :D a zdjecie tylko takie moglam wstawic na fb bo moj A nie chce zebym upubliczniala na fb Nelke. No to nie robie tego. Niech mu bedzie...
Sarunia kolczyki????? Noooo Gwiazda nieziemska musi byc :-)) pokaz Nam ta Modeleczke koniecznie :D

Paulinka gratulacje Malego Czlowieczka :-) a wiadomo ile wazy to Cudenko? Zakupowe szalenstwo dla Maluszka juz jakies jest? I jak Mikus reaguje na rodzenstwo? W natarciu na brzuszek czy spokojnie?

reklama
Pianko - a żebyś wiedziała, że teraz to się rozkoszuję - może dlatego że minął stres czy dotrwamy, ale odstawiłam prawie wszystkie leki a czuję się lepiej niż parę tygodni temu - pewnie, że wszystko ciśnie i gniecie, ale teraz już żyję przyszłym piątkiem
Gosiak - dzięki za kciukasy - na pewno się przydadzą :tak:

Agacynda - tzn ze karmisz w łóżku głownie? na leżąco? bo ja mam niskie łóżko w sypialni i myślę że cięzko będzie z niego wstać z maluszkiem w rękach

Paulinko - Ty już przekroczyłaś "bezpieczny" 12. tc - gratulacje. Jak dziś pamiętam jak odliczałam dni żeby już ten tydzień przeszedł

Domik - a jak mogę zamówić krówkę ? - wystarczy, że prześlesz mi na priv kwotę i konto?

Do góry