reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

reklama
Jestem i ja:)
Z butlą jakby się uspokoiło, ciągnie cyca ładnie w nocy i w dzień więc mam nadzieję, że to był tylko chwilowy kryzys:)
Śluz bez zmian...
i coraz bardziej Mgiełko zaczynam skłaniać się ku Twojej teorii, że minie "z wiekiem" jak jej jelitka dojrzeją.
Z nowości... od jakiegoś tygodnia Nadia męczy się co noc z bąkami i kupskiem - co kilka godzin stęka przez sen, wierci się strasznie,podkurcza nóżki, czasem budzi się z płaczem... i nic... (poza bąkami które puszcza) dopiero ok 5.30 - 6ej (każdego dnia regularnie) wypełnia pieluchę, że się tak wyrażę i od razu na buźce banan od ucha do ucha;)

Agacynda w menu z nowości: pieczona brzoskwinia i dziś próbnie 3pierożki z jagodami;)
A w zapasach już brokuł czeka więc za jakieś 2 dni kolejny test - zupa brokułowa;)
Dobrze, że Nelka wczoraj już się nie męczyła i trzymam kciuki żeby tak zostało.

Piankoooo ałć!! to Ci Gryzak - Kubulek! a że woli kanapki nie ma się co dziwić, facet w końcu:D potrzebuje porządnego jadła a nie jakieś tam mleczko jak dla dzidziusiów...;) a te jego oczyska!! oj serca dziewczynom będzie nimi skradał:D

Domik siły kochana! daje Ci Lencia popalić, oj daje!

Agnieszko kamień z serca chyba, że Dominice przeszło, prawda? ciekawe co to było, ale najważniejsze, że już za Wami!!

AAAAAAAAASSSSSSSSSSSIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTKAAAAAAAAAAAA HOOOOOOOOP HOOOOOOOOOOOOOP???????\

Anulk@, Paulinko a jak u Was?? Anulk@ jakieś przepowiadające dolegliwości moze?;>

Hej :-)
Jestem jwstem ale nie mam jakoś weny na wchodzenie na forum :-( powoli odpuszczam :-( terax czekam u gin. bo w piątek nie mógł dobrze przyjrzeć sie lewemu jaknikowi więc musiałam dzisiaj przyjechać :-( no i gin. ma nowy sprzęt i stwierdził że może on mi przyniesie szczęście :-) niestety ja nie jestem tak optymistycznie nastawiona :-(
Ściskam Was wszystkie :-*

agacynda ja po każdym przystawieniu sutki mam sino-fioletowe..a on się jeszcze śmieje :baffled: nie ma litości dla matki :-ptrzymam kciuki za Anielę żeby już zostało spokojnie!
Gosiak dokładnie wszystko go rozprasza, każdy szelest :baffled: a Kala teksty do brata ma mocne :-D ostatnio za mocno podgrzałam mu jedzenie to pochyliła się nad nim, podparła jednym łokciem i mówi szyderczo co Kuba łobuzie? jedzonko za gorące? :-D
Agnieszko Kuba się wkurza jak papkę dostanie, czasem mam wrażenie że zdaje mu się że chcę go oszukać jak pociamkać dziąsłami nie może :-) jakby jedzenia nie czuł..i może jeść bez końca a jak podziamdzia to je normalne porcje :confused: ja przeważnie robię małemu jedzonko sama ale gotuję dla niego osobno, czasem jak się głośno domaga to dostanie ziemniaka z obiadu czy trochę jajecznicy :-pa z siadaniem coś tam próbuje jak jest w bujaczku ale sam nie usiądzie za to pięknie sam stoi jak się o coś oprze
domik Ty to matką roku powinnaś zostać za anielską cierpliwość :* tulę i siły życzę! i pamiętaj Lena Ci to kiedyś wynagrodzi ;-)
Sihaya czyli wychodzi na to że Twoja panna pierwsze kaprysy ma :-D
Asitko nie zostawiaj nas bez wieści na tak długo bo my tu się martwimy i denerwujemy o Ciebie :*

melduje się po wizycie, a więc w lewym jajniku 2 pęchole jeden ma 1,35 cm, a drugi 2 cm :) w prawym żadnego dominującego, IUI powinnam mieć w czwartek ale niestety nie dostane urlopu więc znowu będziemy próbować naturalnie i zobaczymy co z tego wyjdzie.... :confused::confused::confused::confused:

ASITA trzymam kciuki!!! a jakieś zwolnionko nie da się wykąbinowac? albo urlop na rządanie? kurde... zawsze pod górkę...
PIANKA ja jej co dziennie powtarzam, że jak będzie już duża i będzie chciała spac do 10 to ja specjalnie od 5 będę się tłukła garami. seseseee!!!!
SIHAYA kurcze biedna Nadunia :( czytam Cię i mi sie Lena za ''młodu'' przypomina...
AGACYDNA i jak dziś Nelcia?

ja coś dorzucę o jedzeiu. Lena chce wszystko jesc. jak ktoś tylko geba ruszy to ona krzyczy, piszczy i ma takie nerwy, że chce też, aż się trzęsie. chce pic ze szklanki/kubka. dziś mi kompot wyrwała. jej smakuje wszystko. dosłownie wszystko. . zupki je pokrojone w kosteczke, owocki sobie ugryza, chlebuś z masełkiem i żółtkiem też. żarłok mały :p

a dziś zaczeła tańczyc. hahha komicznie to wygląda. jak się jej powie LENUSIA ZRÓB TYNY - TYNY, to na jak siedzi to tak podskakuje, obraca się, główka potrząsa, macha rączkami. ja ze smiechu się poryczałam. kocham tego mojego łobuza, ale mogła by dac matce troche wytchnienia :p

Gosik no wlasnie chyba te bodzce to najbardziej realny powod dla mojej Anielki. Bo w jedzenie nie uwierze...

Agnieszko cale szczescie, ze problem za Wami. Ciekawi mnie bardzo co bylo przyczyna... Moze faktycznie cos jej powiedziala pani w przedszkolu.

Domik uff z ta wysypka. Oby przeszla na dobre. A ja poprosze jakis filmik tanczacej Lenci :-) takie Maluchy sa rozkoszne jak pierwsze tance odstawiaja :))!

Mgielko zobaczysz, do grudnia szybko zleci i maz juz bedzie w domu :-) a Nastka, masz racje, niech cycka je ile wlezie. Widocznie jej brzuszek nie jest jeszcze gotowy na nowosci. A rozrabiake masz nieziemska :-)

Pianko usmialam sie z Kalinki i Kubusia :-) ten tekst o goracym jedzonku to sprzedalam bratu i mojemu A i tez sie smiali bardzo. :-))

Asitko nieustajaco trzymam kciuki bez wzgledu na to czy pojdziesz na iui czy bedzie to naturalnie!! &&&&&&&

Sihayko pieknie rozwijasz diete! Rozumiem ze brzoskwinia zaakceptowana? :-) ja w jedzeniu coraz odwazniej :-) jutro testuje fasolke szparagowa :-) ostatnio jadlam placki z cukinii i fasoli bialej i wszystko bylo dobrze.

U nas dzisiaj kolejny dzien bez wrzaskow wiec jestem dobrej mysli. Bylam u dentysty, jutro czeka mnie kolejna wizyta, tym razem kanalowka :-(( musze odciagnac wiecej mleka, do 15 mam czas. Niestety moje 60ml nie starczylo ale wzielam Nelke na przetrzymanie i po 1,5h od wyjscia z gabinetu juz dalam cycka. O dziwo jadla z butelki a nie lyzeczka. Po prostu rano jej nie szlo. Ale jak patrzylam na nia i ten smok plastikowy w Jej buzi to az mnie serce bolalo. Durna matka :-) nooo i troche moje Dziecie przestawilam. Juz nie chodzi spac po 12 tylko o 23 juz spi w lozeczku :-) jeszcze musze bardziej ja poprzestawiac ale to wymaga czasu. Dobrze ze juz ma wycwiczona pore 23... Oky. Uderzam spac :-) buziooole i dzien dobry heheheheh :D

Hej mamuśki :-)
DOMIKCW nie dam rady bo gin. chce abym zrobiła zastrzyk 36h przed iui a to nie możliwe bo dopiero dzisiaj wieczorem będzie w aptece
xunhappy.gif.pagespeed.ic.QyObzRDnYh.webp
no i mój m. nie dostał urlopu a także nie mam tyle kasy a pożyczyć nie za bardzo chce bo teraz i tak kiepsko z kasą stoimy
xunhappy.gif.pagespeed.ic.QyObzRDnYh.webp
no nic czekam na naturalnego cuda
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
ale szykuje się do iui w grudniu oby tylko pęchol był w lewym jajniku
xdry.gif.pagespeed.ic.emp3IZBgPH.webp

Pianko hehe oj tak, wychodzi z niej kobieca natura:D kapryśna i chętna na jej rozpieszczanie hehe

Asiiiitko no w końcu!!:) pęcherzyki piękne:) szkoda, że to IUI znów Wam przepadnie, ale co tam, niech sama natura Was zaskoczy!! kciuki trzymam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ps. matko jaką Ty masz kondychę na tym basenie <szok> ja bym pewnie w połowie pierwszej długości już padła:/ strasznie zeszłam na psy w tym temacie eh...

Domik pocieszające jest to, że Twojej Lence przeszło więc i Naduśce przejdzie:) Mam nadzieję, że za niedługo będzie wcinać wszystko co widzi jak Twoja łobuziara:)
i ja też czekam na dokumentacje piruetów Lanutka!!:]

Przed chwilą była u nas pielęgniarka środowiskowa - swoją drogą znajoma teściowej hehe więc przy okazji podpytałam o ten śluz i nocne problemy pieluchowe i powiedziała, żeby się za bardzo nie przejmować i czekać cierpliwie aż Nadka skończy 3 miesiące, bo wtedy się dziecko bardzo zmienia, wiele normuje, reguluje i duzo problemów rozwiązuje się samych:)

Agacynda gratuluję postępów w przestawianiu Nelki na wcześniejsze spanie:) i zazdroszczę odwagi w jedzeniu:) chociaż mi też coraz lepiej wychodzi podejmowanie kolejnych prób:) nW niedzielę chrzciny więc znów będę miała okazję, bo przecież praktycznie wszystko z jedzenia będzie "nie dla mnie" a jeść coś trzeba;)

reklama
hej :)
Agacynda ja jestem zadowolona ze spirali, przez pierwsze 3 miesiace jednak organizm chciał sie pozbyc jej i miałam plamienia różne, ale juz przeszło i nawet okres mam taki ze wystarczy sama wkładka :p

u nas ok, Maja kaszle strasznie ale wczoraj byłam u lekarza i to przez katar i nawet nic nie kazała jej dawac i chodzi do przedszkola normalnie :p

Lenka kochana, dziąsełka napuchnięte, chyba jej jakies ząbki ida, a cwaniak taki, miesiąc juz raczkuje, siedzi tez od miesiąca, a od kilku dni wstaje i chodzi przy meblach, pcha pudełko na kółkach i tak chodzi, a najbardziej podoba jej sie materac w sypialni i lata wko ło niego :p

Do góry