reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

reklama
Jestem i ja:)
Z butlą jakby się uspokoiło, ciągnie cyca ładnie w nocy i w dzień więc mam nadzieję, że to był tylko chwilowy kryzys:)
Śluz bez zmian...
i coraz bardziej Mgiełko zaczynam skłaniać się ku Twojej teorii, że minie "z wiekiem" jak jej jelitka dojrzeją.
Z nowości... od jakiegoś tygodnia Nadia męczy się co noc z bąkami i kupskiem - co kilka godzin stęka przez sen, wierci się strasznie,podkurcza nóżki, czasem budzi się z płaczem... i nic... (poza bąkami które puszcza) dopiero ok 5.30 - 6ej (każdego dnia regularnie) wypełnia pieluchę, że się tak wyrażę i od razu na buźce banan od ucha do ucha;)

Agacynda w menu z nowości: pieczona brzoskwinia i dziś próbnie 3pierożki z jagodami;)
A w zapasach już brokuł czeka więc za jakieś 2 dni kolejny test - zupa brokułowa;)
Dobrze, że Nelka wczoraj już się nie męczyła i trzymam kciuki żeby tak zostało.

Piankoooo ałć!! to Ci Gryzak - Kubulek! a że woli kanapki nie ma się co dziwić, facet w końcu:D potrzebuje porządnego jadła a nie jakieś tam mleczko jak dla dzidziusiów...;) a te jego oczyska!! oj serca dziewczynom będzie nimi skradał:D

Domik siły kochana! daje Ci Lencia popalić, oj daje!

Agnieszko kamień z serca chyba, że Dominice przeszło, prawda? ciekawe co to było, ale najważniejsze, że już za Wami!!

AAAAAAAAASSSSSSSSSSSIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTKAAAAAAAAAAAA HOOOOOOOOP HOOOOOOOOOOOOOP???????\

Anulk@, Paulinko a jak u Was?? Anulk@ jakieś przepowiadające dolegliwości moze?;>

Hej :-)
Jestem jwstem ale nie mam jakoś weny na wchodzenie na forum :-( powoli odpuszczam :-( terax czekam u gin. bo w piątek nie mógł dobrze przyjrzeć sie lewemu jaknikowi więc musiałam dzisiaj przyjechać :-( no i gin. ma nowy sprzęt i stwierdził że może on mi przyniesie szczęście :-) niestety ja nie jestem tak optymistycznie nastawiona :-(
Ściskam Was wszystkie :-*

agacynda ja po każdym przystawieniu sutki mam sino-fioletowe..a on się jeszcze śmieje :baffled: nie ma litości dla matki :-ptrzymam kciuki za Anielę żeby już zostało spokojnie!
Gosiak dokładnie wszystko go rozprasza, każdy szelest :baffled: a Kala teksty do brata ma mocne :-D ostatnio za mocno podgrzałam mu jedzenie to pochyliła się nad nim, podparła jednym łokciem i mówi szyderczo co Kuba łobuzie? jedzonko za gorące? :-D
Agnieszko Kuba się wkurza jak papkę dostanie, czasem mam wrażenie że zdaje mu się że chcę go oszukać jak pociamkać dziąsłami nie może :-) jakby jedzenia nie czuł..i może jeść bez końca a jak podziamdzia to je normalne porcje :confused: ja przeważnie robię małemu jedzonko sama ale gotuję dla niego osobno, czasem jak się głośno domaga to dostanie ziemniaka z obiadu czy trochę jajecznicy :-pa z siadaniem coś tam próbuje jak jest w bujaczku ale sam nie usiądzie za to pięknie sam stoi jak się o coś oprze
domik Ty to matką roku powinnaś zostać za anielską cierpliwość :* tulę i siły życzę! i pamiętaj Lena Ci to kiedyś wynagrodzi ;-)
Sihaya czyli wychodzi na to że Twoja panna pierwsze kaprysy ma :-D
Asitko nie zostawiaj nas bez wieści na tak długo bo my tu się martwimy i denerwujemy o Ciebie :*

melduje się po wizycie, a więc w lewym jajniku 2 pęchole jeden ma 1,35 cm, a drugi 2 cm :) w prawym żadnego dominującego, IUI powinnam mieć w czwartek ale niestety nie dostane urlopu więc znowu będziemy próbować naturalnie i zobaczymy co z tego wyjdzie.... :confused::confused::confused::confused:

ASITA trzymam kciuki!!! a jakieś zwolnionko nie da się wykąbinowac? albo urlop na rządanie? kurde... zawsze pod górkę...
PIANKA ja jej co dziennie powtarzam, że jak będzie już duża i będzie chciała spac do 10 to ja specjalnie od 5 będę się tłukła garami. seseseee!!!!
SIHAYA kurcze biedna Nadunia :( czytam Cię i mi sie Lena za ''młodu'' przypomina...
AGACYDNA i jak dziś Nelcia?

ja coś dorzucę o jedzeiu. Lena chce wszystko jesc. jak ktoś tylko geba ruszy to ona krzyczy, piszczy i ma takie nerwy, że chce też, aż się trzęsie. chce pic ze szklanki/kubka. dziś mi kompot wyrwała. jej smakuje wszystko. dosłownie wszystko. . zupki je pokrojone w kosteczke, owocki sobie ugryza, chlebuś z masełkiem i żółtkiem też. żarłok mały :p

a dziś zaczeła tańczyc. hahha komicznie to wygląda. jak się jej powie LENUSIA ZRÓB TYNY - TYNY, to na jak siedzi to tak podskakuje, obraca się, główka potrząsa, macha rączkami. ja ze smiechu się poryczałam. kocham tego mojego łobuza, ale mogła by dac matce troche wytchnienia :p

Gosik no wlasnie chyba te bodzce to najbardziej realny powod dla mojej Anielki. Bo w jedzenie nie uwierze...

Agnieszko cale szczescie, ze problem za Wami. Ciekawi mnie bardzo co bylo przyczyna... Moze faktycznie cos jej powiedziala pani w przedszkolu.

Domik uff z ta wysypka. Oby przeszla na dobre. A ja poprosze jakis filmik tanczacej Lenci :-) takie Maluchy sa rozkoszne jak pierwsze tance odstawiaja :))!

Mgielko zobaczysz, do grudnia szybko zleci i maz juz bedzie w domu :-) a Nastka, masz racje, niech cycka je ile wlezie. Widocznie jej brzuszek nie jest jeszcze gotowy na nowosci. A rozrabiake masz nieziemska :-)

Pianko usmialam sie z Kalinki i Kubusia :-) ten tekst o goracym jedzonku to sprzedalam bratu i mojemu A i tez sie smiali bardzo. :-))

Asitko nieustajaco trzymam kciuki bez wzgledu na to czy pojdziesz na iui czy bedzie to naturalnie!! &&&&&&&

Sihayko pieknie rozwijasz diete! Rozumiem ze brzoskwinia zaakceptowana? :-) ja w jedzeniu coraz odwazniej :-) jutro testuje fasolke szparagowa :-) ostatnio jadlam placki z cukinii i fasoli bialej i wszystko bylo dobrze.

U nas dzisiaj kolejny dzien bez wrzaskow wiec jestem dobrej mysli. Bylam u dentysty, jutro czeka mnie kolejna wizyta, tym razem kanalowka :-(( musze odciagnac wiecej mleka, do 15 mam czas. Niestety moje 60ml nie starczylo ale wzielam Nelke na przetrzymanie i po 1,5h od wyjscia z gabinetu juz dalam cycka. O dziwo jadla z butelki a nie lyzeczka. Po prostu rano jej nie szlo. Ale jak patrzylam na nia i ten smok plastikowy w Jej buzi to az mnie serce bolalo. Durna matka :-) nooo i troche moje Dziecie przestawilam. Juz nie chodzi spac po 12 tylko o 23 juz spi w lozeczku :-) jeszcze musze bardziej ja poprzestawiac ale to wymaga czasu. Dobrze ze juz ma wycwiczona pore 23... Oky. Uderzam spac :-) buziooole i dzien dobry heheheheh :D

Hej mamuśki :-)
DOMIKCW nie dam rady bo gin. chce abym zrobiła zastrzyk 36h przed iui a to nie możliwe bo dopiero dzisiaj wieczorem będzie w aptece
xunhappy.gif.pagespeed.ic.QyObzRDnYh.webp
no i mój m. nie dostał urlopu a także nie mam tyle kasy a pożyczyć nie za bardzo chce bo teraz i tak kiepsko z kasą stoimy
xunhappy.gif.pagespeed.ic.QyObzRDnYh.webp
no nic czekam na naturalnego cuda
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
ale szykuje się do iui w grudniu oby tylko pęchol był w lewym jajniku
xdry.gif.pagespeed.ic.emp3IZBgPH.webp

Pianko hehe oj tak, wychodzi z niej kobieca natura:D kapryśna i chętna na jej rozpieszczanie hehe

Asiiiitko no w końcu!!:) pęcherzyki piękne:) szkoda, że to IUI znów Wam przepadnie, ale co tam, niech sama natura Was zaskoczy!! kciuki trzymam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ps. matko jaką Ty masz kondychę na tym basenie <szok> ja bym pewnie w połowie pierwszej długości już padła:/ strasznie zeszłam na psy w tym temacie eh...

Domik pocieszające jest to, że Twojej Lence przeszło więc i Naduśce przejdzie:) Mam nadzieję, że za niedługo będzie wcinać wszystko co widzi jak Twoja łobuziara:)
i ja też czekam na dokumentacje piruetów Lanutka!!:]

Przed chwilą była u nas pielęgniarka środowiskowa - swoją drogą znajoma teściowej hehe więc przy okazji podpytałam o ten śluz i nocne problemy pieluchowe i powiedziała, żeby się za bardzo nie przejmować i czekać cierpliwie aż Nadka skończy 3 miesiące, bo wtedy się dziecko bardzo zmienia, wiele normuje, reguluje i duzo problemów rozwiązuje się samych:)

Agacynda gratuluję postępów w przestawianiu Nelki na wcześniejsze spanie:) i zazdroszczę odwagi w jedzeniu:) chociaż mi też coraz lepiej wychodzi podejmowanie kolejnych prób:) nW niedzielę chrzciny więc znów będę miała okazję, bo przecież praktycznie wszystko z jedzenia będzie "nie dla mnie" a jeść coś trzeba;)

reklama
hej :)
Agacynda ja jestem zadowolona ze spirali, przez pierwsze 3 miesiace jednak organizm chciał sie pozbyc jej i miałam plamienia różne, ale juz przeszło i nawet okres mam taki ze wystarczy sama wkładka :p

u nas ok, Maja kaszle strasznie ale wczoraj byłam u lekarza i to przez katar i nawet nic nie kazała jej dawac i chodzi do przedszkola normalnie :p

Lenka kochana, dziąsełka napuchnięte, chyba jej jakies ząbki ida, a cwaniak taki, miesiąc juz raczkuje, siedzi tez od miesiąca, a od kilku dni wstaje i chodzi przy meblach, pcha pudełko na kółkach i tak chodzi, a najbardziej podoba jej sie materac w sypialni i lata wko ło niego :p

Do góry