reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Agatko ja mam aspirator Frida, jest jeszcze Sopelek podobny i Katarek podłączany do odkurzacza ale to do mnie nie przemawia bo bym się bała.

reklama
Domik zdrówka zycze, kuruj się, żeby Lencia od Ciebie podłapała

Gosiaku super, ze kolejna basenowa sesja za Wami:) tylko pozazdrościć:) A następnym razem na pewno będzie wszystko dobrze, w końcu mamusia nie gorsza niż tatuś;)

A u nas pierwsze Nadijkowe troski - dolegliwości brzuszkowe. Wczoraj się zaczęły:( po każdym karmieniu Malutka się napina pręży, zaśnie na chwilkę i się wybudza.. potrafi tak się męczyć nawet dwie godziny zanim zaśnie na dobre:(
Dzwoniłam do położnej, kazała kupić delicol... przy najbliższym karmieniu pierwsze podanie i oby pomogło!! bo żal serce ściska jak się tak biedulka męczy:(

Agacyndka Ty się tam nie martw niepotrzebnie, jak gin mówi, że jest ok to jest ok;)
A do noska też mam fride - z polecenia przez znajomych, w zasadzie wszyscy to używają i zadowoleni.

Do odkurzacza aspirator? Matko jedyna...
:-D:-D:-D:-D ja też mam Fridę, Anielka wygląda na zadowoloną z wiadereczka :tak: ja wit żadnych nie łykam, no czasem magnez jak mnie skurcze w nogach łapią
Anke jeszcze raz gratulacje! :-) mam nadzieję że będziesz do nas zaglądać częściej!
Anulk@ zdrówka!
domik nie daj się! leki i pod kocyk ile się da :tak:

Dziewczynki dziekuje bardzo kazdej z Was. Na pierwsza wizyte umowilam sie w przyszly czwartek i boje sie zeby nie okazowalo sie znowu ze puste jajo plodowe bedzie. Powiedzielismy juz kazdemu z rodziny bo jak wtedy wszystko trzymalismy w tajemnicy zeby nie zapeszyc to i tak nie wyszlo jak powinno. A ja sie martwie mocno. Ide do pracy na 14. Ja was czytam na biezaco.
Agatko ja Ci nie doradze jak szwy bo mialam cc ale ja tez mialm takie podluzne i w 5 dobie mi zdjeli i bylo dobrze, a jak lekarz mowi ze jest dobrze to musi byc dobrze i sie nie martw.

Agata ja pisałam o katarku, dziewczyny to nie jest nic strasznego, trzeba najpierw użyć żeby wydawać opinie :p
jeśli chodzi o zwykłe wyciąganie jakiś glutków czy coś to jedynie frida (lub podobne), a katarek jest jak ma dziecko juz wi ekszy katar, ja używałam w czerwcu jak dziewczyny złapały wirusa, Lenka nie mogła w nocy oddychać i pojechalam to kupić, jedno odciągniecie po kąpieli i wyszło pół tego zbiorniczka kataru czego fridą sie nie dało wyciągnąć;/ i dziecko spało spokojnie :p
jak będziecie mieć kiedyś groźbe zapalenia płuc i szpitala to nie będziecie sie zastanawiać, póki dziecko nie potrafi samo dmuchać to bardzo łatwo moze zapalenia płuc dostać od kataru :p
Maja np sie bała podejść do tego a teraz jak ma katar to od razu leci bo po tym ma ulge na długi czas :p
a no i próbowałam na sobie, przy największej mocy odkurzacza to tylko łaskotanie w nosie, tam jest to tak skonstruowane ze nie ciągnie bardzo mocno, z resztą musiłaybyscie zobaczyc :p

a Agata jak nie ma kataru to tylko frida, ja tez miałam gruszke i dupa była :p

No narazie uzywam nowej gruszki, wiekszej (bo mialam malutkie z canpola) i jakos sobie Nelka radzi. Ten aspirator ma dosyc duze "wejscie" ...

Ja bym sie bala tego odkurzacza, ale fakt ze trzeba uzyc zeby miec zdanie :-) jesli juz byloby baaaaardzo zle to napewno bym wszystkiego probowala byleby tylko Malej pomoc. Na spacer bym z checia poszla zeby sobie swiezym powietrzem nosek udroznila ale sama robie sie podziebiona wiec wole nie ryzykowac tym wyjsciem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie
przepraszam ale rozchorowałam się mam antybiotyk duomox ( ponoc bezpieczny dla mamy karmiącej ) a u mnie był już koniecznością ehhh
mała urosła waży 4840 czyli przez dwa tygodnie urosła 480 gram hurraaaa

poza tym posiew do powtórzenia bo wynik wyszedł flora mieszana czyli musze sie przyłożyć do pobierania, a tak starałam się żeby było sterylnie ehhh, poza tym mała ma kontrole tokso czyli będzie niestety kłucie eh....

anke kochana mega gratulacje zyczę ci spokojnych 8 miesiecy
ja mam sopelek do wyciągania z noska
mała była osłuchana i jest czysta i gardło tez czyste tylko lekki katarek wiec u nas oczyszczanie noska i nasivin soft 3 razy

gratuluje spacerków z maluchami
moja już sie wnerwia ehhh musze iśc do niej papap

reklama
poczytałam Was dzieczynki, ale nie mam siły pisac... choroba mnie rozłożyła na łopatki!!!! a tu Lenie ząbki ida od góry:szok: i dzis pierwszy raz sama wstała na nózki! szaleje... siedziec nie umie a takie akrobacje wyczynia.

zdrówka dla Was i maleństw! :*

Do góry