reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

reklama
No jedno karmienie poszło idealnie, zasnęła szybciutko bez prężeń itp. A teraz karmienie 25 minut a usypianie - uspakajanie przy dolegliwościach brzuszkowych godzina:| a i tak przez sen teraz stęka co jakiś czas.

A wymasowałaś jej brzuszek? Bo mi w nocy Nelka tak stękała i jak jej brzunio pomasowałam i nóżkami pougniatałam to popuszczała bączki i poszła spać.
Może kropelki z kopru włoskiego do masażu?

Masowałam, owszem puści w efekcie bączka ale potem i tak nadal się pręży i płacze, eh...:(

zastanawiam się nad wizytą u pediatry jutro....

Ostatnia edycja:
Zobacz jak będzie przez noc i jutro do lekarza jeśli nic się nie zmieni. Chociaż ja nie wiem czy on na ewentualne kolki Ci coś poradzi... Może spróbuj termofor Nadusi na brzuszek położyć? Rozluźni troszkę mięśnie i może odpuści.

Domik duzo zdrowka kochana! Brawo dla Lenki, szybko zaczyna panienka :)

Krolewno ja nie wydaje opinii, napisalam tylko ze bym sie bala tym odciagac przez ten odkurzacz bo wydaje mi sie ze to mocno ciagnie ale jak mowisz ze nic nie robi krzywdy to pewnie :) we mnie poprostu w pierwszej chwili wzbudza to lek.

Sihayko ja nie stosowalam delicolu ale mase innych kropelek i pomogl nam jedynie sab simpkex i to w polaczeniu z kateterem Windi. Same kropelki dlugo nie pomagaly. Kup sobie moze ten kateter on naprawde przynosi ulge maluszkowi i jest bezpieczny.

reklama
gad mały!!!! zakumała, że jak przytrzyma się szczebelków w łóżeczku to wstanie! siedziec nie umie a stac bedzie!!!

SIHAYA ja miałam do czynienia z delicolem. efekt ma byc od razu. odstaw nabiał, jajka. zobaczysz czy nie od tego. u nsa było tak, że jak nie jadłam nic z mlekiem, jajkami, miesem, rybą itd - czyli jadłam bułkę z dzemem morelowym to było w miare ok. kolki była ale mniejsze. ale mimo delicolu mala była niespokojna a i wieczorem dawała obowiązkowy koncert... w nocy sie wierciła, płakala, stękala, nie spała itd... jeszcze było tak, ze po kazdym posiłku super, fajnie i jazda zaczynała się do 15-20 min. pomógł tylko nutramigen. powodzenia kobietko!!! aaaaaa i sab simplex tez polecam. rewelacja i ulga.

do lekarza możesz się przejśc. na kolki wiele nie poradzi. ewentualnie zaleci delicol, jakieś kropelki typu espumisan i jak by było tak jak w przypadku moej małej czyli to niespanie, płacz itd przepisze czopki viburcol czy jakos tak.

Do góry