reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

he babeczki moje:)

jejku jaka straszna burza u mnie w nocy była także nocka ni przespana a o odespaniu w dzień nie ma mowy synuś mamusie tak kocha ze nie da jej się zdrzemnąć na chwilkę

a Antoś jest kawał chłopa he przynajmniej mam prawdziwego drugiego mężczyznę w domku :-) Antos to taka mała pocieszna kluseczka :)

reklama
Martwie się czy moja Anastazja się najada... niby potrafi spać czasem jakieś 3-4 godziny, ale czy będzie przybierać na wadze... koleżanki córka kilogram na piersi urosła, a moje cudo to przez tą żółtaczkę wogóle nie rosło teraz z 3250 na 3400 ale to było ważenie w szpitalu a jak ją położyłam dziś na normalnej wadze to nadal 3,4 kg matko ale stresy mam, dziecko na butelce miałam starsze...to widziałam jak jadła ile rosła a to maleństwo często na piersi mi uśnie ehhh i bądź tu mamo mądra

a to nasza 2,5 tygodniowa ANASTAZJA
Zobacz załącznik 575688

Hej :)
Pozbyłam się dziś teściów :-D cudowne uczucie gdy masz świadomość że z każdą minutą są km dalej od Ciebie...:-p;-)
Anulk@ gratuluje synka! :-)
Noelle w końcu wróciłaś :-) ja mam zamiar dzisiaj pierwszy raz dać małemu marchewkę :tak: też mi przysłali słoiczek z samą marchewką - pierwsza łyżeczka, ale do spróbowania dam mu marchewę zrobioną w domu i zobaczymy czy jest już gotowy i mu zasmakuje bo jak na razie tylko na cycku wisi :-) my na bioderkach byliśmy dwa razy - po 6 tyg i po 3 m-cu a z córką w innej poradni byłam aż 5 razy w tym po skończeniu roku jak dziecko zaczynało chodzić, chyba zależy od poradni. Ja chodzika nie miałam i mieć nie będę.
Agnieszko u nas też straszna burza była w nocy ale ja jestem taki odmieniec że przy burzy śpi mi się najlepiej :-D i synuś chyba ma to po mnie bo dziś pięknie w nocy spał ;-)
mgiełko najważniejsze żeby nie traciła na wadze, przy żółtaczce będzie mniej przybierała. Słodkie ma fałdeczki :-D Jak moje dziecię przysypia na piersi to podszczypuje lekko w policzek i od razu ciągnie ;-)
Tak czytam o wymiarach Waszych dzieciaczków i trochę jestem przerażona bo mój Jakub ma już 74 cm..wagowo idzie dobrze bo ma coś ok 6 kg (niestety nie mam wagi w domu) ale przy takiej długości i tak wygląda jak szczypiorek :sorry: ale pediatra mówi żeby się nie przejmować bo jak w takim tempie się wydłuża to nie ma innej opcji i będzie chudy bo wszystko idzie w cm a nie w kg. Nikt mi nie dowierza że 4 m-ce dopiero co skończył a jak wyprostuje nóżki to w gondoli mieści się na styk więc za chwilę wskakujemy w spacerówkę :tak:

no hej laseczki:D
Ja z mala dzisiaj caly dzien poza domem.Teraz dotarlysmy i wypoczywamy.U nas dalej upaly i ciezko wytrzymac na dworze.

Mgielko kochana na piersi maluchy mniej przybieraja niz te butelkowe,zwaz ja za tydzien na tej samej wadze. Prawidlowa minimalna ilosc jaka ma przybrac noworodek to 120 g na tydzien.Poza tym jak Anastazja miala zoltaczke to nie miala tez apetytu-norma.Daj jej ze dwa tygodnie ,nadrobi na pewno ladnie z waga.A jak dlugo ssie piers? karmisz podczas jednego karmienia z jednej piersi czy z dwoch?
Poza tym przeurocza jest.Cudowna.Imie bardzo do niej pasuje!

Pianko to wysoki chlopak bedzie!!A co!1Niech rosnie!!wysokie chlopaki sa fajne;D Co do Nataszy to tez nie wierza ze ma 3 miechy,a juz nikt zupelnie nie wierzy ze byla taka mala jak sie urodzila;D Eh...twoi tesciowie coraz dalej....moja wraca za dwa tygodnie.....wrrr...

czasem je z jednej czasem z dwóch piersi, ale min 30 minut trwa karmienie czasem nawet 1,5 godziny ale ona przerywa często eh ale dzieki dziewczyny za konkrety

Noelle za tydzien to ja juz planuje okna myc i podlogi szorowac hehehe :-) musze tylko jeszcze doksztalcic osobe przejmujaca moje obowiazki chwilowo w firmie i moge rodzic :-) nie stresuj sie tesciami, dasz rade :-))

Domik domyslam sie ze jeszcze bede blagac o chwile spokoju ale poki co blagam o mniejszy ciezar ciala hahahahahaha

Mgielko ja mysle ze nie powinnas poki co sie przejmowac waga Nastki, szczegolnie po pobycie w szpitalu. Zobaczysz ze odzyska Niunia stracony czas i nabierze cialka :D ah no i sliczna jest ze hej! :D

Dziewojki powiedzcie mi (jesli of course sie orientujecie) co to moze byc jesli mnie kluje tak jakby w szyjce? Wyczytalam gdzies ze to sie szyjka skraca... Tak?

Witam się poweekendowo:)
Wymęczył mnie ten weekned do tego stopnia, że wczoraj o 21ej byłam już w łóżku i spałam;) tzn starałam sie zasnąć, bo ciężko było przy tym upale:/

Anulk@ super, że już czujesz kopniaczki:) fajnie prawda?:)
Oj pamiętam dokładnie sytuacje gdy ja pierwszy raz poczułam:) 6ego kwietnia!! - ach, kiedy to było hehe.. ponoć dość wcześnie jak przy pierwszej ciąży i przez to są proroctwa, że może Nadusia wcześniej będzie chciała przyjść na świat.. no ciekawa jestem jak faktycznie będzie...:)
Anulk@ - książkę wysłałam:)

Noelle jest dobrze:) upały męęęęęczą, więc sobie narzekam ile wlezie;) ale ogólnie daję radę:) mus to mus hehe:D
Cieszę się, że u Was dobrze:) że z Nataszką wszystko w porządku:)
Ty tam dbaj o siebie z tym kręgosłupem, bo całe życie przed Tobą!! a te leki to na długo dostałaś?? bo takie mocne to nie ma żartów... a jakąś rehabilitację?? kurcze, trzymaj się tam:*
A co do plucia Nataszki, to ponoć i maluszki i większe dzieci muszą spróbować danego posiłku nawet do 15razy, żeby potrafiły się określić czy im smakuje czy nie:) więc daj małej szansę;) niech ma czas poznać i się przekonać do nowych smaków:)

Co do chodzików Noelle, ja jako rehabilitantka dziecięca mówię stanowcze NIE!!

Agacyndka głowa do góry, pierś do przodu, szabla w dłoń! damy radę:) u Ciebie to już kwestia dni przecież:)
Ja w tym tygodniu, widząc prognozy pogody planuję ratować się wypełnioną wodą wanną:] będę z niej korzystać jak z basenu, a co!:]

Domik a jak te Wasze kontorle?? Lencia nadrabia wszystko ładnie??

Domik, Agnieszka, Noelle ale Wam te szkraby rosną!! suuuuper:):):):)):

Agacynda ja w temacie tego kłucia... mnie tak kłuło po powrocie z Polańczyka i potem na wizycie u gin okazało się, ze właśnie szyjka trochę się skróciła.

czeee...

To...moje..dziecko..pastwi...sie...nade..mna..
kolejny raz wstala o 3!!! i z lozeczka dochodza:smiechy ,hihi,guganie i inne takie..Oczywiscie to wszystko tak glosno,ze wcale bym sie nie zdziwila jak cale osiedle slyszalo...

Agacynda ja tez mialam takie klucia,podobno to moze byc skracajaca sie szyjka...ale nie musi.Ja tk mialam ..a okazalo sie ze bedac na porodowce dalej ta szyjka utrzymana byla....wiec wiesz...ciezko powiedziec...

mgielko to dlugo je mala...maksymalnie 30 minut przy piersi!nie dluzej!!potem to robi sobie z ciebie juz smoczek! albo tylko spi przy cycu.Jak tak bedziesz jej pozwalac to sie przyzwyczai i bedziesz miec dodatek do piersi na stale;D Dawaj kazda piers po 10-15 minut a potem odstaw.I zobaczymy.:D
Zwaz ja za tydzien na tej samej wadze.A kiedy robisz jej ten posiew?

uciekam...my mamy dzisiaj rocznice slubu!!7!

reklama
Do góry