reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

reklama
hejo:) co ja to miałam napisac??:confused: czasu nie mam na nic!!!! szyje zabaweczki w wolnej chwili, a reszta dnia to Lencia. mała ok. ciumka sobie obiadki. moimi pluje, słoiczkowe są pycha....to gad mały!!!!

ASITA trzymam kciuki!!! pięknie wygladasz!!! brawo za zrealizowanie celu!. teraz szafa do wymiany co?
AGACYNDA mmmm takich lodów to i ja bym zjadła!!!
NOELLE fejnie, że z Nataszka est wszystko ok. my dalej chodzimy na kontrle do patologii. brawo za wagę. a ból kręgosłupa wiem co to. mnie okrutnie boli:(
ANIULKA ja miałam ubranka nawet jakiś rozmiar newborn mniejsze od 56 i one na Lenke były za duże, a miała 55 cm. długo w nich chodziła. teraz ma 63 cm. a noci ubranka 62 a czasem jeszcze 56:-D gratuluje synusia:) rośnijcie zdrowo

domik dajesz malej juz obiadki tak?? ja malej wprowadzam od dwoch dni.Pluje dalej niz widzi ale kupy piekne sa wiec toleruje tego typu pokarmy.ktore sloiczki zjada Lencia? jakie firmy? ja wiem ze trzeba czasu by dziecko przyzwyczailo sie do nowych smakow ale poki co karmienie wyglada jak wojna. Bazujemy narazie na jabluszku.co ty dawalas na pierwszy rzut? powiedz mi kiedy np moge dodatkowo marchewke wprowadzic?? ile chcesz za te zabawki co produkuja twoje zdolne rece??

Nataszka nosila na poczatku ubranka 50 i byly za duze.Dobre byly na nia tylko spodenki z rozmiaru 46:-DNo ale ona jakas wielka nie byla na starcie;)

NOELLE z tego co wiem to wszelakie nowości wprowadza się po 4 miesiącu gdy karmi się butelką. ja podobnie jak Ty dałam małej skosztowac jabłka i marchewki i nie skończyło się dla nas to dobrze. poczekaj jeszcze miesiac. u nas był kosmos od darcia po wysypke. 3 miesieczne dziecko ma jeszcze nie rozwiniety układ trawienia. teraz zaczełam jak mała miała 4 miesiace i tydzien. jest ok. dałam przez tydzień marchewkę, potem brokuła, ziemniaka, a wczoraj kalafior. mam słoiczki z boboity. sa ok. mała je tez kleik ryzowy na gesto. tylko, ze moim gotowaniem gardzi... je ładnie. buziaka otwiera i nie pluje niczym, najwyżej sie krzywi:-D

a zabawki to zależy co, ale te szeleszczące z metkami w ksztaucie np. zwierzat to 25 zł z przesyłką:)

Mój Mikołaj też miał 3 mies z hakiem jak zaczął jeść jabłuszko. No i mój błąd, bo potem chciał jeść tylko deserki a warzywkami gardził:((( Najpierw trzeba było mu dać marchewkę... A tak to mam całą stertę marchewki w słoiczkach i chyba ja ją będę musiała zjeść:))

domik nam pediatra kazal juz wprowadzac! tez bylam zdziwiona ale tak zrobilismy i jest okey! to lekarz starej daty ale bardzo dobry.Ufam mu;)

domik!! pamiętasz ta super krowe co na fb wystawilas? po ile ona bylaby?

NOELLE to super, że małej nic nie ma:) nam też kazała wprowadzic jakas pielęgniarka co do domu przyjechała, ale to nie była ta połozna co chodziła jak mała się urodziła. ona tez kazała po 3 miesiacu i u nas to się źle skończyło.... ale fajnie, ze u Was jest dobrze. duzo mam mówi, że jak zaczeło od owoców to dzieci jesc nie chciały warzywek... a maleńka sie musi przyzwyczaic bo to w końcu inny smaczek niz mleczko. jak po kilku dniach jej nic nie bedzie to podaj po troszke marchewki, albo soczku marchewkowego.

krówke pamiętam. teraz szyję 2 dla Szymusia. Lenka uwielbia swoja muckę:) a mucka po 25 zł z przesyłka:)

Domik to jak znajdziesz czas na uszycie Mucki dla Nas to daj znac:D Bedziemy czekac cierpliwie:D Taki talent na pewno jest rozchwytywany!! Przeslac Ci juz pieniazki??To podaj dne do przelewu to Ci na dniach wysle:D Ile za przesylke policzyc?? Domik a ile Lenka wazy?Jaka jest dluga??chwal sie!I wrzuc jakas fotke,tu albo na zamkniety!
AAAaa!!Domik!! byłam w dwoch sklepach w poszukiwaniu marchewki.Soczek dla malej z marchwi nabylam,ale w sloiczku czystej marchewki nie znalazlam.Jest wogole taka?wszystkie z jakimis dodatkami typu jablko albo ryz itp

Bylam dzisiaj z mała na usg bioderek,wszystko ok oba 1A.Ale za 3 miesiace mamy znowu zrobic.Tez Wam tak kazano??

Mamy!! Jak to w koncu jest z tymi chodzikami?? Slyszalam tyle negatywnych opinii... co wy o tym sadzicie? Wiem,ze jeszcze jest troche czasu na tego typu sprzet ale mam taki metlik w glowie,ze chetnie poznam wasze zdanie!!

Agacyndo!!halo!! Wiesz,ze teraz jestes na celowniku i kazdy dzien milczenia wydaje sie nam podejrzany i oczami wyobrazni widzimy Cie na łóżku porodowym!!;-)

reklama
Noellciu ja czytam czytam tylko ze jeszcze w kwestiach jedzeniowych dzidziolowych sie nie wypowiem bo brak mi doswiadczenia :-))
Moczylam sie dzisiaj troszke w basenie :) a teraz udaje przed swiatem ze mnie nie ma, zeby mnie temperatura nie zabila :D
Bylam tylko z mama na chwile w sklepie ale szybko musialam wychodzic bo mnie naszly jakies mdlosci... Ale to predzej z goraca mi tak zle bylo a nie ze zblizajacego sie rozwiazania. A szkoda...

Do góry