reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Spanie w nocy

drzemki majki
pobudka o 8
10.30 do 12
15-16
lub 16-18.40 zalezy jak bardzo zmeczona.zazwyczaj trzymam sie por spania,ale tylko dlatego ze [poprostu majka wtedy robi sie cenna

reklama
ja tez smoka stosowalam, Sönke lubil go bardzo, ale jak podczas snu wypadl nie bylo tragedii.. Teraz kiedy ma juz swoje 5 zabkow smoka nie akceptuje, a jesli juz to jaka fryzaka i jest dobry na chwile. Tak wiec odzwyczail sie sam. Max natomiast zawsze smoka tylko przygryzal,nigdy nie doszlo do tego,zeby go mial normalnie w buzi i ssal.Tak wiec pod tym wzgledem problemow nie mam.

Chlopaki w ciagiu dnia spia maximum 1,5 godz, po 19 padaja ze zmeczenia i ladnie przesypiaja cale noce.Cieszy mnie to niesamowice.:tak:

Moze warto maluszom troszke drzemki ograniczyc/skrocic,zeby w nocy dluzej pospay??

Marti Rafał tez jak jest śpiący to sobie sam mruczy, śmieję się że sam sobie kołysankę spiewa, ale ja jak mu pomagam mruczeć to mu nie przeszkadza.

kasro - super ze Karolinka bez smoczusia śpi :)

U nas 2 karmienia nocne plus jedno wybudzenie Wojtusia przez Tate bo miał w nocy tel z pracy wrrrrrr. No ale mały spał do 7.30 a teraz od 9.30 znowu spi bo juz pokładał sie na dywaniku :)

gratki dla Karolinki za bezbólowe pożegnanie ze smokiem. ALE WAM FAJNIE.
A u nas w nocy było tylko jedno karmienie chyba ok 3. O drugiej sie przebudził ale dałam łyk herbatki i smoka i usnał w sekundzie. Pobudka o 6 już drugi dzień z rzędu ale jeszcze udało mi się z nim usnąć przed siódmą ale tylko na jakieś 40 min. Ale postęp jest bo nie ma cycania tego przed północą.Teraz śpi bo własnie wróciliśmy od lekarza a wizyta była w porze drzemki.

A to pech, szkoda, że jej nie uprzedziłaś, ale tak to jest z babciami, moja teściowa też zawsze chce małemu ładować na siłę smoczka, nawet jak go nie tolerował. Ostatnio nawet tak próbowała go uśpić w dzień - na rękach próbując wcisnąć mu smoka, bo chciała nam udowodnić, że zaśnie bez cyca, ale ten dał jej niezłą szkołę i się poddała.
Tak więc u nas pierwsza drzemka na spacerku w wózeczku koło południa a druga ok 16 przy cycu. Jak zostaje z tatą to nie śpi po południu. :-( Próbowaliśmy go inaczej usypiać, ale tak płakał, że nam było go szkoda. Tyle jego, co sobie pocyca. A na wieczór zazwyczaj pocyca i sam wstaje do odbicia a potem muszę go położyć na brzuszku i zasypia z cycem albo smokiem. Na szczęście zaraz go wypluwa. Dałam mu wczoraj kaszkę na kolację, pobudki bez zmian: zanim poszłam spać 2-3 gdzies o 22-23 i 1, a potem dopiero 5:30-6 i 9. Dla mnie OK, tylko mógłby lepiej spać jak my nie śpimy.

U nas dzisiaj chyba mogę powiedzieć prawie luksus. Pierwsza pobudka o 2.30 ale tylko na łyk herbatki i dalej w kimkę a karmienie o 3.30 odłozyłam do wyrka i poszedł spać. Obudził się za 5 siódma.

u nas wcale nie musze chodzić do córci pokoju b ładnie przesypia całe noce;-)
dziś spała od 19 :20 do 6:15 dałam jej cycusia i dalej poszła spać:-) do godzi 8

reklama
Do góry