reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

reklama
Piotrek od kilku dni zasypia na brzuchu i nie wiem czy go przekręcać czy nie :confused: Trochę się denerwuję, żeby się nie przydusił ale jak się sam tak układa to może wie co robi?! Co myślicie?

Gosiu Wojtaszek tez sie przekreca na brzusio zostawiamy go zeby sobie tak spał ale on i tak po jakims czasie kweka ze chce na plecki :)- ja tez sie troszke denerwuje ze on na brzuszku ale mój maz tłumaczy ze Wojtaszek jest juz duzy i nic sie nie powinno stac. Moja mama mówiła ze ja spałam na czworaka i nie dało sie mnie odwrócic na plecy bo wracałam do swojej pozycji

U nas sie ustalilo ostatnio z 3 pobudkami niestety :-(
Okolo polnocy na wode (daje mu butelke i pije sobei sam, a ja slucham czy sie nie zakrztusi); okolo 03:00 mleko plus przewijanie (bo po tej wodzie jest zlany tak zen ie wytrzymalby do rana); okolo 07:00 lub 08:00 woda (herbatka) i potem jeszcze spi do okolo 09:00 :-)

Chrzest nie dal zadnej poprawy w spaniu a tak na to liczylam... :sorry2:

[

Chrzest nie dal zadnej poprawy w spaniu a tak na to liczylam... :sorry2:[/quote]

na cuda trzeba zasłużyc;-) a kolejka ocezkujacych długa poczekaj kilka dni:tak::cool2:

Piotrek od kilku dni zasypia na brzuchu i nie wiem czy go przekręcać czy nie :confused: Trochę się denerwuję, żeby się nie przydusił ale jak się sam tak układa to może wie co robi?! Co myślicie?
U nas synuś tez ostatnio bardzo często zasypia na brzuszku. Nie masz się co martwić, w tym wieku nie powinien już sie przydusić.

Gosiu ja nie przekręcam ;-)Mój od zawsze uwielbia spac na brzuszku, własciwie od urodzenia. Poczatkowo pozwalałam mu tak spać tylko w dizeń pod moją kontrolą, w nocy spał na pleckach. Później gdy już umiał się sam przekręcać to nie było mowy o moim układaniu do snu bo i tak układał sie jak chciał. Poczatkowo obserwowałam jak mu idzie kontrolowanie główki itd, i normalnie przekładał sobie z jednej strony na drugą (z policzka na policzek) bez jakichkolwiek problemów, a teraz to juz w ogóle ma takie pozycje że hej :-D

reklama
Ja sie boję jak śpi na brzuchu i go przekręcam ale może się to zdarzyło ze trzy razy. Jak był mniejszy to w dzień zawsze spał na brzuszku bo to lubił no i ja miałam kontrolę. A na noc jakoś się boję.

Do góry