reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Spanie w nocy

no dobra juz wiem zapomniałam ze mam internet:zawstydzona/y: juz poczytałam chyba spróbuje

a u nas dzis koszmarna noc ja wstawałam chyb 4 razy maz 3 - juz nie mamy pojecia co zrobic z tym gagatkiem :no:. Dodam ze brzus go nie boli bo mu sie nie odbija i brzus jest miekki.
próbowalismy zastawic go poduszkami ale... szkoda pisac jak tylko sie zorientował ze jest ograniczony to w płacz:wściekła/y: i próbował pełzac po poduszkach i je wywalic z łózka:baffled:.
Zeby spał tak dobrze w nocy jak w dzien - a ile maluszki powinny spac w dzien - chodzi mi o drzemki moze on za długo spi

reklama
Pyzunia- byc może mały za dużo śpi w dzień i dlatego w nocy ma ochotę na zabawę ;-) Mój w dizeń śpi mało więc może dlatego przesypia nocki :tak:

Pyzunia- mój to łapie takie raczej drzemki pół godzinne... Jedna koło południa, druga poobiednia czasem sie przeciągnie do 1 godz spania, a już w bardzo sporadycznych przypadkach do 1,5 godz. No i czasem mu sie oko przymknie na 10 min jak siedzi w krzesełku, lub jak jesteśmy an spacerze to podrzema 15-30 min. I to na tyle ;-)

No i chyba jednak za mało jadł w dzień ten mój skarb!! Wczoraj dawałam mu posiłki wg planu Marti, ale zaczęliśmy o 9 zamiast o 6, więc ostatni posiłek był juz w trakcie snu :baffled: Tzn spać po kąpieli poszedł koło 19:30, a na jedzonko obudził się koło 21:30. I od tej pory spał do 8!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :-) :-) Dzięki wielkie Marti. Dziś znów poszedł spać bez wieczornego mleczka, więc pewnie się niedługo obudzi - moze za kilka dni uda nam się zakończyć jedzenie tuż po kąpieli :tak:

A w dzień niezmiennie śpi 2 razy po ok 1-1,5 godz. Czasem zdarzy mu się i trzecia drzemka. No ale jak wiadomo każde dziecko ma inaczej w tym względzie, wiec trudno porównywać.

Rafał dziś spał 3x po pół godziny a to dlatego że byliśmy na zakupach. Jak siedzimy w domu to zazwyczaj już śpi dwa razy. raz przed południem od pół do półtorej godziny (różnie to bywa) a potem po obiedzie ok 14,15 od pół do godziny.

reklama
Do góry