reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

Jak tak was czytam to nie wierzę:szok: ale dużo jedzą Wasze dzieciaczki:szok:, a ja się cieszyłam, że mój zaczął jeść:baffled: chyba go pójdę jutro zważę bo aż sie przestraszyłam.:no:
My niestety musimy tak duzo dawac jesc bo nasze chucherko wazy 6.920 pomiar z wtorku i pediatra na nas krzyczy ze głodzimy, a ten dran cały czas pełza i jest w ruchu to jak ma przybrac na wadze:wściekła/y:. Za dwa tygodnie mamy kontrole czy cos przybrał

reklama
evvula - czy chodzi ci o to ze sie przewracaja z boku na bok fikaja nogami i rekami - jak tak to potwierdzam Wojtek przemieszcza sie po całym lozeczku i robi wszystko zeby kołderka nie została na nim :)

krupko- do niedawna śniadanie było jeszcze z butelki, bez zagęszczenia czymkolwiek... ale z każdym kolejnym dniem wypijał coraz mniej bo nie chciało mu się ciągnąć i tylko rozglądał sie co by tu zrobić wiec stwierdziłąm że to nie ma sensu, bo jak można nazwać 30ml mleka posiłkiem i zaczęłam robic też kleik, wiec butelka już całkowicie jest w niełasce ;-) kleiku sypię tak na oko, trochę ryżowego i kukurydzianego dla smaku :tak:jak już gęściutkie jest to daję łyżeczką i wcina aż się uszy trzęsą ;-)

Aniu- możnaby pomyśleć że mój dużo je ale wcale nie wygląda :sorry2: Jest raczej z tych średniaczków, 50 centyl :tak: Bo skubany strasznie ruchliwy, więc nie ma kiedy przytyć :-D Poza tym nie wiem czy przypadkiem po mamusi nie ma szybkiej przemiany materii bo co prawda też mnie zastanawiało że sporo wcina a taki chuderlaczek jest...

Ewula- mój też wielkie przemeblowanie w łożeczku robi przed uśnięciem :-D Rzuca się macha rączkami i nóżkami, normalnie aerobik przed snem :-D:tak:

ewula - Jasio przed zasnieciem z calej sily wali nogami w materac. Jak go nie przykryje koldra podczas zasypiania to przekreca sie na brzuch (czasem w poprzek lozka :szok:) i krzyczy zeby go odwrocic bo tego za bardzo juz sie nie da... :baffled:

Tak mysle ze jakby Jasio zrezygnowal z nocnych pobudek na mleko to zredukowalibysmy ilosc posilkow mlecznych do 2... To chyba troche za malo, co? Bo jakos juz zrezygnowalismy z popoludniowego mleka na rzecz SINLACU z owocami.
W ogole to sie zastanawiam czy ilosc posilkow jest odpowiednia i godziny tez...

Mamy po 10:00 sniadanie
okolo 12:00 soczek (jak sie uda...:dry:) albo herbatka i Jasio idzie spac
Okolo 14:30 obiadek
Okolo 16:00 - 16:30 herbatka i drzemka
Okolo 17:30 - 18:00 SINLAC z owocami
Okolo 20:00 kolacja
W nocy okolo 02:00 - 03:00 mleko (ale nie zawsze chce wszystko wypic)
Wczesnym rankiem (okolo 07:30 - to dla mnie jest niemal jeszcze noc...) pije herbatke.

Juz myslalam zeby mu dawac owoce jakos miedzy sniadaniem a obiadem, ale boje sie ze wtedy nie mialby apetytu na obiad...
On wlasciwie malo je, ale mysle ze przy jego wadze to raczej plus...

pyzuncia - sprobuj tez moze SINLACU - jest bardzo kaloryczny i pewnie Wojtkowi by smakowal :-)

Myszko jakie ładne masz w podpisie zdjęcie Jasia na nocniku:-) taki pięknie uśmiechnięty

dzieci w tym wieku powinny mieć 5 posiłków ale Maja podjada chrupy albo biszkopt między posiłkami

normalnie w hipermarketach - kosztuje okolo 21zl ale w kartoniku sa 2 opakowania :-)

Zaniu - dziekuje za komplement :-) Jasio lubi nocnik :-D

reklama
Do góry