reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

wiem Marti ze to az tak tanio nie jest, ale jesli mialyby byc naprawde dobre to mysle ze warto :-) Jak juz pisalam - jeszczen ie otworzylam tej paczki, ale pamietam "new born" (2) - byly po prostu rewelacyjne i bez porownania lepsze nzi te ktore kupilam pozniej w sklepie. :eek:

reklama
mysz- koniecznie daj znac jakiej jakosci są te zachodnie... ale jestem ciekawa :tak:moze też sie skusze :-D choć akurat teraz musze kupić wiec pewnei jutro juz do carrefoura sie wybiore bo zanim by pzesyłka doszła... No ale chociaż bede wiedzieć na przyszłosc ;-)

ewula - powiem Ci ze wlasnie Huggies Classic dobrze wspominam - w przeciwienstwie do Super Flex'ow :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale jednak stwierdzilam ze Pampersy sa dla Jasia the best - przyszly dzis kurierem 3 jumbo packi (po 88 sztuk) "czworek" produkcji niemieckiej (juz sie przekonalam ze "dwojki" niemieckie byly lepsze niz polskie, wiec z "czworkami" moze byc podobnie) :-) Kupilam na allegro - przy zakupie za 140zl przesylka gratis :-)

Ja raz poprosiłam znajomą o przywiezienie paczki pampów z Niemiec - w ogóle nie zauważyłam róznicy, poza tym, że miały inny kolor, nie miały numerka na sobie (tzn na rzuszku malca) i były droższe niz u nas :eek:

Udało mi sie przejść przez cały wątek. Synek budzi się w nocy ale nie narzekam - biorę go do siebie do łóżka koło 2-3 i zasypiam, a po godzinie jak się obudzę, przenoszę go do własnego łóżeczka. Potem budzi się różnie, czasem o 5 czasem o 7, no i czasem śpi z nami do 9-10 a czasem nie chce od 7 rano.
Ostatnio zasypia zaraz po kąpieli, a czasem marudzi i muszę go "docycać", ale generalnie zasypia we własnym łóżeczku, dzisiaj nawet bez smoczka.
Co do pieluszek, to zauważyłam, że jak kupiłam Huggiesy Superflex z promocji w Realu, to były ciensze od tych co wcześniej kupiłam :-( więc na razie na noc zakładamy mu jeszcze te stare, bo śpi w niej całą noc i zmieniamy mu zazwyczaj koło 7-8. Kusi mnie kupić takie lepsze na noc, żeby ich nie przesikiwał, bo teraz sporadycznie mu sie to zdarza. Myszko powiedz koniecznie jak sie sprawują te z allegro.

Olineczka a czy Dawid zasypia samodzielnie w tym łóżeczku w którym śpi w nocy?

Aga
:-)mozna tak powiedziec, tzn po kapieli zawsze go zostawiam jescze na chwile na kanapie i kiedy widze ze juz oczka mu sie lepia zanosze go do lozeczka wlaczam pozytywke i wychodze, czasem zasypia od razu, czasem jeszcze musze wrocic i dac smoka pare razy. Ale jesli nie wyczuje momentu i poloze go do lozeczka za wczesnie nie zasnie i bedzie marudzil dobra godzine, a wiec musze byc sprytna.
A co do pieluszek to chyba naprawde ma duze znaczenie jak je sie naklada, wczesniej bardzo czesto przeciekaly a od jakiegos czasu zauwazylam ze jest ok, jak naloze mu ok 19 to nawet te 12 godzin w niej przelezy i nie przecieknie. przecieka czasem jak jest duza kupa. To pampersy 3. nie wiem jakie sa pampersy w POlsce ale tutaj sa tez pampera active, dla bardziej ruchliwych dzieci, sa drozsze od tych zwyklych ale kolezanka mi polecala.

No a ze spaniem znowu sie wszystko przestawilo. Ogolnie DAwid mial 3 drzemki ciagu dnia. ok 9-30 do 12, potem ok 13-14 i ok 17-17.30 potem kapiel i ok 19.30 spanie. TEraz rano zasnac nie chce, ciagle marudzi. na spacerze spi 5 minut, i wczoraj nie zasnal ok 17. wiec juz przed 19 byl tak spiacy ze nawet nie dalam rady go wykapac tylko nakarmilam i zasnal, no i o godzinie 3 rano obudzil sie i gadal chyba z godzine. dzieki Bogu nie plakal, wlaczylam mu pozytywke i jakos usnal, ale juz od 6 nie bylo spania. teraz tez powiniem spac a bawi sie w najlepsze.
dzis bede musiala go jakos ululac w dzien bo jak znowu za wczesnie zasnie to sie obudzi o 6.
:-)POlecam hustawke Fisher price z pozytywka i wiszacymi zabawkami, wkladam DAwidka do niej i mam spokoj na dlugi czas, czasem nawet tam zasnie, mozna ustawic ze sama buja, cudny wynalazek.

:confused:Mam do Was pytanie! jak zachowujecie sie gdy Wasze dzieci spia, czy chodzicie na paluszkach czy zachwoujecie sie naturalnie. Bo u nas jest taki rozstaw pokoi ze jak kolwiek bedziesz chodzic to i tak jest glosno u MAlegow pokoju, ciagle wszystkich uciszam. Wiem, ze to nie dobrze ale po calym dniu zmagan z DAwdkiem marze zeby chociaz wieczorem posiedziec w spokoju. Wydaje mi sie ze nie przesadzam az tak bardzo ale ogolnie staram sie zeby bylo cicho.

U nas nadal sielanka ze spaniem w nocy - polozony wieczorem spi przecietnie do 05:00 , nakarmiony spi dalej do 09:00 :-) Dzis wprawdzie bylo troche zamieszania bo po nakarmieniu zwymiotowal i musial zostac przebrany wiec sie rozbudzil i byl sklonny do zabawy ale poniewaz ja nie bylam to pogadal i zasnal :-)

Co do Pampersow to wczoraj je wyprobowalam i sa troche inne niz te Polskie nie maja tej zielonej warstwy, ktora z tego co wiem uczula sporo dzieci (Jasia raczej nie choc glowy nie dam - uzyl z ta zielona warstwa tylko kilku pieluch dotychczas) a tak to troche sie roznia z zewnatrz. Nie zrobil jeszcze w nia kupy wiec nie wiem jak to z trzymaniem, ale jemu z polskich Pampersow tez raczej nie wyplywalo wiec na pewno bedzie ok :-)
Jestem zawalona tymi pieluchami ale ciesze sie bo przez ponad miesiac nie bede musiala myslec o tym zakupie.
Kupuje wszystko w REALu (Tesco ani Carrefura nie mam w poblizu) a tam zwykle nie ma Pampersow w promocji :-(

reklama
U nas zupełnie się nie sprawdzily Huggisy (super flex) - czesto przeciekało, zwłaszca, gdy mąż zakładał pieluchę. tak więc trzeba było sie postarać, przy zakładaniu, aby było dobrze.Natomiast z pampersami nie mamy żadnych kłopotów - po prostu się zakłada i jest dobrze:tak: Nawe jeśli zrobi to mąz;-)

Do góry