reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

U nas też standardowo 3 pobudki. Już postawiłam "kryskę" na to że kiedys będzie lepiej. Tyle razy cycać w nocy to chyba przesada. Muszę zrobić eksperyment i spróbować dawać mu mleko butlą w nocy żeby sprawdzić czy on faktycznie głodny czy chce się tylko poprzytulać. Choć z drugiej strony to wcale nie dziwne ze tyle razy w nocy głodny jak w dzień to je jak kot napłakał, nie licząc obiadu ,który je w normalnych ilościach. Bo w dzień to cyca nie za bardzo chce. Niby czasami się przytula i szuka przez bluzkę a jak mu dam to cochnie dwa razy i zdowolony.

reklama
u nas tradycyjnie jzu nieciekawie... Jasio spi bardzo niespokojnie, wierci sie i steka przez sen, czasem tez piszczy... moze w Gdansku tez tak bylo, no ale ja bylam w innym pokoju wiec nie slyszalam tych odglosow :confused:
Mleko pije raz w nocy (okolo 02:00 - 03:00) ale okolo polnocy jeczy i daje mu kilak lykow herbatki okolo 06:00 tez a budzi sie niestety o 07:30 :-( Bawi sie troche na lezaczkua ja drzemie z jednym okiem otwartym ;-) a okolo 08:30 je sniadanie po czym jeszcze na godzinke przysypiamy - tak to wyglada w ostatnich dniach... :dry::dry:

u nas noc najgorsza z dotychczasowych - ie mam pojecia co sie dzieje :-( Jasio wybudzal sie 10 razy (liczylam!!!) - mleko dostal o 02:00 a do tej godziny mial juz 4 pobudki za soba. W ciagu calej nocy wypil 2 butelki herbatek i 1 butelke wody -suszylo go, chociaz to ja wczoraj pilam drinka a nie on ;-)
Okolo 05:00 juz w ogole byl koszmar i wzielam go do swojego lozka w ktorym przysypial na pol godzinki po czym sie budzil i pil ta herbatke i wode... Na dobr obudzil sie przed 09:00, wypil mleko, bawil sie a o 12:00 po polgodzinnym jeczeniu i rykach zasnal... Pewnie zaraz sie obudzi.

Wygladam jak zywy trup z podkrazonymi oczami i bolem glowy :-( Niech juz ten moj maz wroci i mi pomoze... :dry:

współczuje Wam dziewczyny
u nas dziś wyjątkowo dobrze zaskneła o 19:30 jedzonko o 22:30 spanie do 5:10 zjadła i spała do 7:30 nakarmiłam ja położyłam do łóżeczka troche jeczała i mąż usłyszał jak przyszedł z nocki wzioł ją do pokoju obok żebym mogła się wyspać, obudził mnie o 11 żebym nakarmiła Maje
ale się wyspałam:)

U nas też super ale to chyba efekt spania z nami:sorry2:, zasypia u siebie w łóżeczku ale potem zabieram go do siebie bo ogrzewanie jeszcze nie wymienione i na górze mamy bardzo zimno w nocy dlatego narazie śpi z nami, dwie pobudki na jedzenie no ale ja obok więc na senno go karmię.:-)

u nas troszke lepiej Wczoraj mały spał do 5 a potem do 7.30. Ale tak sie kreci w nocy ze sie odkrywa i wtedy daje sygnał dzwiekowy no i trzeba przyjs przykryc :) i jeszcze sie przekreca na brzuszek a potem zły bo chce na plecy :).
A dzis dopiero zasnoł bo bylismy w gosciach gdzie była dwójka dzieci i Wojtek sie tak rozchasał ze wyciszanie trwało 2 godziny :( zobaczymy jak pospi

reklama
U nas ostatnia noc znośna. Zasnął o 19 pierwsza pobudka na karmienie o 23. 30 , druga o 4.30. Wstał o 7.30. Eksperymentowałam z wodą też. Tzn zamiast cycka próbowałam dac mu wody. Trochę jej wytrrąbił ale i tak w końcu dostał cyca. Efekt z tego taki że rano była kupa na całą pieluchę.

Do góry