reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie i karmienie - jak często?

wow zazdroszczę! Mój budzi się w nocy kilka razy.. a po każdym karmieniu jest histeria! Przy cycu przyśnie, ale jak tylko odłożę go do łózeczka jest wrzask i trwa to zwykle ponad godzinę po odstawieniu od piersi :) Zostaje mi niecałe 60min na sen... do kolejnego karmienia.
W dzień nie jest lepiej.. o 5 zaczyna się maraton i trwa do 10. Pośpi do 12... i potem co 2h chce ssać. A powtórka z rozrywki jest wieczorem od 19 do 23 :)
Mały w 3 tygodnie przytył już prawie 1kg.. eM krzyczy na mnie że go przekarmiam, a lekarz twierdzi że jest git. :baffled:

reklama
adasza mam ten sam problem z młodym, w nocy chwila snu 2 godz wrzasku mimo nakarmienia i czystej pieluchy:( najlepiej śpi się z nami łóżku i przy cycu:( zastanawiam się czy to nie kolka się zaczyna, bo młody nie zawsze może się wyprukać i zaczyna się strasznie spinać:( nie wiem już co mam robić, bo mi szkoda malucha jak się tak męczy.....

Adasza spróbuj smoka innej firmy, ja późno smoka dawałam, koło 5tego miesiąca i smok Aventu leciał za horyzont, koleżanka poradziła spróbować z Nukiem i zassał od razu

pauletta mi mówili to samo. go agacie ale w ciagu dnia nie ma większych problemów, choć jak ma ochotę pospac 4 godziny ciurkiem to chyba znaczy ze ma pełny i szczęśliwy brzuszek :) choć z reguły je co ok 2/2,5 h. a w nocy to Boże daj tylko pospac ! nie budze go a śpi ładnie nawet po 4/5 h :happy:

u nas smoczek to zadna rewelacja dla bruna, czasem possa chwile i wypluke, a jak jest duży płacz to tylko bardziej go nakreca.
my mamy difraxa -/+ 2 m prosty
a wy jakie..? do gory ?

zastanawiałam sie nad kupnem innego, ale ekspedientka pow ze jak maly zassal ten to jest super.. tylko ze to tak rzadko ze juz sama nie wiem :(

Sonisia- Filip w histerii też już nie łyknie smoka, zwłaszcza jak już jest głodny...ale jak sobie tak leży z otwartymi oczkami i sam nie wie czy spać czy nie to smok załatwia wszystko:-) Do tego, gdy w nocy go przewijam to daje mu smoka i mogę mu zmienić pieluchę na śpiocha- uwielbiam to! Wtedy budzi się dopiero przy cycku i nie zdąży nawet zapłakać. Myślę, że to cieszy sąsiadów;-);-);-);-);-);-);-)

A tak w ogóle co Ty nie spisz o 5 ?:-p

A u nas ciąg dalszy małej gehenny.... Z cyckami nieco lepiej nawał przeszedł a pokarmu coraz mniej bo mała za nic nie chce ssać, a laktator nic nie ściąga. Powiedzcie, mi czy jeśli laktatorem ściągam po kropelce mleka i jest go maleńko to tylko tyle wysysa też mała? Jedynie wczoraj przyssała się ładnie i już byłam zadowolona, że będzie lepiej. Ssała długo kilka razy z obu siersi, a po niecałej godzinie krzyczała jak się okazało z głodu i już za nic nie chciała chwycić piersi, dostała butlę i błogi spokój w nocy tez nie chciała ssać i znowu butla ... ja mam coraz mniejsze cycki chyba już nic z tego nie będzie :( na śniadanie butla bo cycka nie chce i śpi strasznie długo a tak, że nie mogę jej obudzić, wtykam cycka a ona śpi , nie chce.... bardzo długo śpi, rzadko je, chyba muszę iść do pediatry bo to wszystko źle wygląda...

reklama
kochane u nas kolkowy terror ;( wczoraj maluszek płakał przez 6 godzin, obudził sie na karmienie i zmianę pieluszki, a od 7 znowu terror.. zaczęłam mu podawać sab simplex bo aż zaczynał wymiotowac z tego płaczu a masaże brzuszka, noszenie, kangurowanie na nic...
czy jestem wyrodna matka?!?! :(

echh.. tak sie męczy maluszek ..
teraz wcina cyca, zobaczymy co bedzie pozniej ..

pauletta ile ja bym dała zeby moj tez tak pokochał smoka..!

Do góry