reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie i karmienie - jak często?

Dołączam do kolkowych mam...Mała od wczoraj jest bardzo nerwowa (strasznie się miota przy piersi i pręży), pospała w nocy może ze 3 godziny i od 3 koniec:( Najgorsza jest ta bezsilność i patrzenie jak nic nie pomaga.Jedziemy dzisiaj na kontrolę do szpitala to może polecą jakiś sposób:-(

reklama
U nas od kilku dni noc wyglada tak samo. Maly zastpia o 21 budzi sie o 2. Potem 2 godziny nie spi w czasie ktorych jest przewijanie i karmienie. Potem zasypia kolo 4 i budzi sie o 6:30. Tak czy inaczej 7 godzin snu w nocy mam wiec nie jest zle.

Mój malec nie spał dwie doby! Wczoraj była kulminacja... od 14 do 23 wrzeszczał wniebogłosy i nic nie było wstanie go uspokoić, nawet cyc! Possał chwile, po czym zaczął się prężyć i ryk! W tej bezsilności rozebrałam się i położyłam go sobie nagiego na brzuszku.. uspokoił się na 5 min by później zwymiotować :-( To były koszmarne dwa dni..
Dzisiaj jestem na tyle zniechęcona że jem chleb i popijam wodą :( Mały śpi od godziny.. ale pewnie zaraz się wybudzi na cyca.. coraz częściej chce jeść... biedak, nie mogę patrzeć jak się męczy.. po każdym karmieniu trzeba go uspokajać z dwie godziny, by chociaz na chwilkę przysnął.

Adasza wspolczuje. Ciezko patrzec jak dziecko sie meczy i nie moc nic zrobic.

Dziewczyny czy dajecie cos maluszkom do picia. Upal straszny a nie chce go co chwile do cyca przystawiac.

dziewczyny jak poznajecie że dziecko ma kolkę? Mój mały też od wczoraj się pręży i nie może uspokoić i zasnąć ale nie płacze.

ja też podaje raz dziennie herbatkę koperkową i to niezależnie od tego jaka jest pogoda
a kolka to tak jak pisze kivinko :tak:

reklama
u nas tez raz dziennie herbatka koperkowa. dzisiaj w nocy i rano byly kolki i tak jak kivinko pisze dzieciatko sie prezy i placzy bardzo przy tym - nie da sie niczym uspokoic :( masowanie brzuszka poteguje placz i prezenie , ale pomaga po dluzszym czasie ... dzisiaj podaje delicol do mleka i jest w miare spokojnie....
co do wody - tez dopajam woda baby zdroj - gotuje 5 min i tez w niej robie herbatke

Laski co zrobic zeby mlody nie budzil mi sie w srodku nocy na jedzenie ? :( jak on sie budzi to juz dobre 2 godz nie chce spac ... i mam nocki z glowy :( - czesto sa marudzenia i prezenia na kupke w nocy ....?

Do góry