reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spanie i karmienie - jak często?

Lazy - zdecydowanie tak jak pisze martolinka. Najpierw koniecznie cyc, bo inaczej nici z laktacji. Gdy czuje, ze jest jeszcze głodna to podaje MM. Chociaz ostatnio prawie butli nie chce...a pomogło mi to, że przestało mi zależeć na laktacji :). Zaczęłam sie nawet zastanawiac czy nie przejść na butle, wiec zniknął tez stres towarzyszący karmieniu (przestałam sie denerwować, czy jej wystarczy, czy będzie płakać, czy będzie głodna itp itd).. no i mleka o dziwo przybyło :)

Wczesniej tez stosowałam herbatki na laktacje, karmi a nawet leki homeopatyczne. Laktatora w tym przypadku sobie darowałam, tak jak mówiła moja położna najlepszym laktatorem jest samo dziecko.

Gdy karmisz piersią (nawet pustawą) patrząc na tego małego dzielnego ssaka, wiecej prolaktyny ci się wydzieli niż przy maszynie.

Przy pierwszym dziecku odciągałam laktatorem jak szalona, stosowałam wszystkie metody i jedyne czego się nabawiłam to bólu nadgarstków.!! :-) Polecam się 'olać temat i sie zrelaksować' , najlepsze byłoby pewnie do tego zwykłe piwko,,, ale jak na złość tego nie możemy!! :nerd:

Ostatnia edycja:
reklama
neferetete - jakbyś mnie wyczuła, właśnie jestem na etapie "olewam laktację" :-D co ma być to będzie, będzie mleko to dobrze, nie będzie też super - bo w końcu po roku będę mogła troszkę poszaleć w baaardzo niezdrowy sposób :)

W którymś odcinku w ddtvn "mama dookoła świata " kobieta wypowiadała się , że zaleca się u nich picie pół szkalnki piwa (chyba dziennie) i nikogo to nie dziwi;-)co kraj to obyczaj jak się okazuje;-)

Ja piję czasami bezalkoholowe- karmi albo lech free i w sumie czuję się tak, jakbym piła normalne:-p Siła autosugestii:-D Ostatnio w sb wypiłam nawet dwa! Było fajnie:p A za 2,2-3 miesiące chyba już się napije normalnego, bo będę powoli odstawiać małego:)

ja zaczęłam dokarmiać mm bo jak nie miałam w piersiach mleka to Sebastian nie ciągnął i strasznie płakał, więc nie dało się w ten sposób wspomóc laktacji, on akurat nie pociągnie jak nie ma mleka i tyle
w tej chwili, karmię go piersią 2 razy na dobę(czasem 3) a 3 razy mm w tym raz kaszka na noc i jeśli uda mi się to utrzymać jeszcze jakiś czas to będzie super
mały nie odrzucił piersi jak dostał butlę, wręcz przeciwnie miałam problemy żeby polubił butlę ale na szczęście kryzys minął, teraz je 5 razy na dobę, ma w dzień 4 godzinne przerwy i jest super!

Julianna
do jedzenia łyżeczką to trzeba zrobić według przepisu na opakowaniu, ale ja daję z butli, mam smoczek z większą dziurką i daję na każde 30ml wody jedna miarka mleka i jedna miarka kaszki ryzowej(nie mleczno-ryżowej)wychodzi konsystencja w sam raz do picia(przynajmniej mój synek tak akceptuje)

Ja piję czasami bezalkoholowe- karmi albo lech free i w sumie czuję się tak, jakbym piła normalne:-p Siła autosugestii:-D Ostatnio w sb wypiłam nawet dwa! Było fajnie:p A za 2,2-3 miesiące chyba już się napije normalnego, bo będę powoli odstawiać małego:)
karmi malinowe !!!! mmmm, polecam!
Laz - trzymam kciuki, za twoje olewanie tematu :)

karmi-fuj!!!!! piłam to dziadostwo przy córce i nic mi nie pomogło :baffled: ale wiadomo że na innych może podziałać -ja w każdym razie po karmi na długi czas odstawiłam piwo w ogóle bo mi śmierdziało :angry:
a co do karmienia to najpierw młody dostaje 1 cyc a potem 2 cyc potem butla 120ml znów 1 cyc 2 cyc kaszka jedzona łyżeczką100ml wody+3 łyżeczki kaszki(lub deserek)+ 50ml herbatki 1 cyc 2 cyc i albo już śpi albo jeszcze jedna butla

reklama
Do góry