reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie i karmienie - jak często?

dziewczyny pomóżcie.

Wydaje mi sie, że Miłosz przestał sie najadać moim mlekiem. Zawsze w nocy przesypiał około 6h teraz wstaje co 2h do jedzenia a mi w tym czasie nie zdąży sie pokarm napełnić. I Nie wiem co robić czy przeczekać bo może to jakiś kryzys 12tygodnia czy skok rozwojowy. Naprawde nie wiem co robić, dać butle na noc?
Poradzcie cos.

reklama
g_agnes a od kiedy tak wstajecie? Spróbuj przeczekać, ale jak bardzo marudzi to daj może 60 ml mm na noc, albo przy którymś nocnym karmieniu. Myśmy tak dawali czasem, a teraz znowu tylko na moim mleku, więc nic się nie zaburzyło.

Lazy 2 noce dopiero jest taka sytuacja. Ale za to w dzień je co 3h. A zawsze w dzien jadł co 2h góra 2,5h a w nocy spał te 6h a teraz co 2h.

Mały je zawsze 20min z jednej piersi i jak go odstawiam to nie płacze, że mu sie zabarło jedzenie wiec wychodziłam z założenia że się najadł. I sama nie wiem. Zawsze małego noszę dotąd aż mu sie odbije i to go troche wybudza i może to też jest jakaś przyczyna tego że słabo śpi.

Nie wiem już głupia jestem. Chciałabym dla niego jak najlepiej. I strasznie sie boje mm o brzuszek i problemy z kupką bo na moim nie mamy nic takiego.

Agnes wydaje mi sie ze wstawanie czesciej nie musi oznaczac ze sie nie najada. Moj tez kiedys przesypial cala noc a teraz sie budzi co 2h ale troche possa i znowu zasypia. Moze po prostu skok rozwojowy.

G_agnes ja mysle jak Gochson, ze to moze byc skok. u nas podobnie bylo, juz wszystko sie ustabilizowalo a tu nagle pobudki co 1-2 godz. najgorsze ze po 3 takich nockach przypaletala sie biegunka i zaczal jeszcze gorszy hardcore, po 2 dniach biegunka sie uspokoila, ale nadal pozostaly zielone kupska:eek:bylismy dzis u lekarza, ale powiedzial ze tak moze byc na cycu i przeczekac samo powinno przejsc, strasznie mi szkoda maluszka bo bardzo sie meczy w nocy:no:ale na jedzenie budzi sie znowu tylko 1-2 razy w nocy czyli wydaje mi sie ze jak chorobsko pojdzie precz to wszystko wroci do normy. Ja tez na poczatku tak pomyslalam ze sie nie najada,ale nie zdecydowalam sie na dokarmianie i jest ok...

nie dałam wczoraj małemu mm i dobrze zrobiłam bo budził sie co 3h więc w miare znośnie. Chociaż ja nadal marze żeby przespać 8h ciurkiem hehe :D:D

Dziękuje za rady. Chce karmić małego do poł roku i ani dnia dłuzej;)

dziewczyny przez ile minut karmicie swoje dzieciątka? nasz Adaś ostatnio przechodzi samego siebie, zawsze jadał po 15 min co 2h, ostatnio coś mu się przestawiło i karmienie trwa 8-10 min co 2h czasem zdarza mu się 4 min :szok:

reklama
Do góry