reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie i karmienie - jak często?

reklama
Ale namnjuz Mala 3 dzien z rzedu daje czadu...nie spi w ogole od 17 do polnocy...w kolko placz marudzenie... Najedzona przebrana noszona i ciagle placze...10 minut przerwy i znowu ryk...ile Wasze Maluchy spia na dobe bo u nas ostatnio tragedia...mielismy dzis wyjsc wieczorem na troche sami ale nici z tego bo przeciez nie zostawie tak wyjacego dziecka...dzis juz plakalam razem z nia:(:(

Kasia moj Szymek wczoraj mial to samo:tak: on w ogole po kapieli sie robi jakis nadpobudliwy i nie chce spac. Dzis na przyklad poszedl o 22.00. Dzisiaj co prawda nie plakal, ale spac tez nie chcial. Chyba kapiel bedzie teraz z ranca. A moze to brzuszek?

Kasia u nas ze snem bardzo różnie. Czasami są dni, że robi sobie drzemki 1,5h po każdym karmieniu, czasami przesypia prawie całe dnie, a wczoraj spał w ciągu dnia tylko ok.2 godzin. Kąpiel jest zazwyczaj o 20 a zasypia dopiero ok. 22. Tylko u nas nie ma wieczornego płaczu, odkładam do łóżeczka, nakręcam karuzelę i wychodzę z pokoju.

a mam coraz wieksze problemy z jedzeniem, mam wrazenie ze coraz mniej je... a butelki nawet dotknąć nie chce, wczoraj musiałam gdzieś pojechać, ryczał 1,5 godz a butelki nie dotknął, zresztą z piersi też coraz mniej ssie... rzadziej i krócej niż do niedawna..

renatal i dziecko samo zasypia?! Ja też próbowałam takiej metody.. nakręciłam karuzele i wyszłam z pokoju, ale gdy przestało grać i kręcić to było "wołanie", a potem już "krzyk" i tak z pięć razy. Potem to już mu się nudzi i trzeba go kołysać na rękach żeby się uspokoił :-p
Mój Jaśko też zasypia o 22... kąpiemy o 20, potem karmienie i jest tak zadowolony, że nie może zasnąć :) "Gada", uśmiecha się, chce się bawić :happy2: zatem jak uśnie o 22 to jestem HAPPY

No i niestety... często muszę włączyć suszarkę, by usypianie malca nie trwało ponad godzinę..

Ha! przypomniało mi się ! Raz eMek kołysał go w łóżeczku i liczył 1..2..3..4..5.. i mały zasnął!! Ale za drugim razem to już nie podziałało :-)

Jejku dziewczyny, i ja ostatnio odkryłam zbawienną moc suszarki :-D:-D:-D 5 sekund i CISZA - dziecko jak zaklęte! O co chodzi z tą suszarką?? Ten szum+ciepełko daje taki efekt, że Bartek jak aniołek :-)
renatal - o kurcze, pozazdrościć tylko, mój mały jeszcze chyba nigdy nie zasnął sam w łóżeczku, przy karuzeli...

reklama
heh powrót do przeszłości :-D Jak Bartkowi dobrze z tym - to mi też :-):-p

reniuszku - no niestety bierzemy w dalszym ciągu żelazo i do tego wit.B i kwas foliowy.. Niziutko u nas z hemoglobiną, na poziomie 8,3.. Coś czuję, że długa to będzie kuracja... A jak u WAs?

Do góry