reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie i karmienie - jak często?

ja się przestawiam na karmienie mieszane; daję swoje mleko z butli + mm
dopiero teraz widzę ile mała potrafi wypić i trochę mnie to przeraża, bo wczoraj pochłonęła aż 900 ml (z czego 300 mm i 600 z piersi); to jakieś 200 ml więcej niż wskazują 'normy'; nic nie wskazywało na to żeby się przejadła - ostatnio ulewa niewiele, sporo stęka ale to od początku
trochę mam świra na tym punkcie, bo nie chcę jej utuczyć - i tak się urodziła spora, więc granicę łatwo przekroczyć
Maja ma teraz prawie 4 tyg - czy Wasze maluchy też tak dużo pochłaniają?

reklama
Ja chuste mam ale niestety rozmiar L jest o wiele za długa i nie mam co zrobic z wiszącymi "sznurami".
myselfu hania w 1 miesiącu zjadała około 90 ml, wtedy tez jeszcze karmiłam mieszanie. teraz zjada około 110ml mm
u mnie Hania jest dzieckiem Aniołem ale musze organizowac jej zabawy obrazki i rysunki do oglądania bo w dzień spać nie chce :)

my też na cycu i też nie bardzo wiem ile młody zjada...ale jak daję herbatkę to wciągnie 80ml i strasznie się przy tym zasapie a jak zostawiłam go kiedyś z teściową to za jednym zamachem pochłoną 2x 90ml odciągniętego mleka :szok:

Mój Jaśko w 5 tyg pochłonął 160ml mleka!!! Od tamtej pory nie ściągam już mleka do butli żeby się nie denerwować.. czasami wolę nie wiedzieć ile on je.
Dziś w nocy eM mnie okrzyczał że idę na łatwiznę i usypiam małego cycem przez co jest już małym grubaskiem... no i od dzisiaj stosuje babcine metody, co 3h cyc bez wyjątków! Póki co działa... :eek: i o dziwo nie było płaczu :eek: Jak zaczął marudzić to zaraz go usypiałam.. niestety znowu na rękach :-( Chciałabym tak jak reniuszek położyć się z małym w łóżku i zasnąć razem z nim.. ale nie udaje mi się go w taki sposób uśpić. Jak go kładę na łóżko gdy już przysypia, to w chwili zetknięcia ciała z materacem mały otwiera szeroko oczy i wykrzywia mordkę do płaczu ;-)
A to usypianie trwa niekiedy 2h.. już mi kręgosłup wysiada od 6,5kg ciężaru :-(

Wczoraj mieliśmy dobry dzień, ale tylko do południa. Leżał sobie w łóżeczku i słuchał muzyki poważnej - miałam 2,5h spokoju :-) Dzisiaj już muzyka poważna tak kojąco na jego duszyczkę nie zadziałała :)
Natomiast po 15 mały robi się jakiś nieswój i potrafi do 23 nie spać. Spokojny jest tylko na rękach...

Też mam wrażenie że mam coraz mniej czasu dla siebie. Czasami o umyciu zębów przypominam sobie dopiero w południe. A o samotnym wyjściu z domu moge pomarzyć.. kilka dni temu poleciałam do fryzjera i po 30 min dostałam telefon że mały zeschizował i mam czym prędzej wracać z cyckami, bo nie można go uspokoić ;-)

u nas jest całkiem niezły dzień, Sebuś dużo śpi i jest w miarę spokojny
ale zaczyna mi brakować pokarmu, w dzień wystarcza, ale po kąpieli po opróżnieniu obu piersi wczoraj nadal marudził, dziś to samo i odmroziłam mleko bo miałam 100ml zamrożone i to zjadł i dopiero się uspokoił, także jutro kupuję mleko i na nocne spanie muszę go dokarmiać

Adasza

kładź małego zanim zaśpi, bo jak już śpi to przy zmianie pozycji się budzi, więc kładź go w stanie rozbudzonym niech sam zaśnie, na początku będzie ciężko ale w końcu się tego nauczy

Dzięki dziewczyny za rady! ;-)
Pochwalę się że Jaśko przespał całą noc!!! Od 22 do 6 nad ranem :szok: i dopiero o 7 dałam mu cyca (po wszystkich porannych zabiegach pielęgnacyjnych).. chyba nie muszę opisywać jak się czuję :-)
A uśpiłam go wczoraj w naszym łóżku, na leżąco, bez noszenia :happy2: Przytuliłam go do siebie, pokołysałam, ponuciłam kołysanki i ZASNĄŁ :szok: i wcale nie trwało to tak długo. Minus tylko taki, że musiałam wcisnąć mu smoka.. ale gdy tylko się uspokoił wypluł go.:-p

A u mnie mały je w ciągu dnia co 2h a w nocy co 3h. troche to upierdliwe, ale mam nadzieje że niedługo mu sie wydłuży czas jedzenia..
Robaczku moj mały dostaje mleko bebiko jak jestem w szkole i mojemu chyba smakowało:) ja jakoś nie moge sie p5rzekonac do sciągania swojego.

A powiedzcie mi jakbym chciała rano ściągnąc mlreko przed yjazdem do szkoły to jak je przechowyywać jakby miał je zjeść za np 2,5h?

reklama
Do góry