reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie i karmienie - jak często?

Helena- my dajemy od wczoraj bobotic (taki sam chyba skład jak infacol) i dzisiaj widzę, że jest nieco lepiej. Wczoraj od 7 do 15 zero snu, prężenie, czerwone poliki i popłakiwanie. Dzisiaj już drugą drzemkę uskutecznia i bączki częstsze, jeszcze troszkę się pręży, ale jest lepiej...

reklama
helena - U nas też BOBOTIC się sprawdza :tak::tak:Malutki bez problemu puszcza sobie teraz bąki, więc i brzuszek nie boli :-) Malinowe kropelki, wszystkie maja podobny skład w sumie...

kasia, adasza - u nas też jest krzyk po przebudzeniu, więc szybko mleczko, a przewijanie dopiero po jedzonku - inaczej się nie da :laugh2:

Ostatnia edycja:
ja zawsze najpierw przebieram bo mały je 20 min a jak jest kupa to boje sie ze moglaby sie odparzyć.

u nas różnie - jak mała nie płacze to najpierw przewijam, ale jak jest płacz to wtedy najpierw pierś a potem dopiero zajmujemy się zawartością pieluszki :)

Dziewczyny! A ja z takim pytankiem? Czy to normalne, że z jednej piersi ściągam 100 ml mleka a z drugiej tylko 30 ml? Trochę mnie to martwi, ale moja prawa pierś pozostaje daleko w tyle...Z lewej za to leje się od rana jak z kurka...

kasiagaw- u mnie też nie jest po równo, prawa jest lepsza w produkowaniu, ale staram się wtedy częściej małą właśniej do niej przystawiać żeby jakoś to się mniej więcej wyrównało, także myślę , że musisz bardziej stymulować, częściej ściągać z tamtej piersi i po kilku dniach będzie lepiej, a przy tym nie można zaniedbać tej pierwszej wiadomo ;-)

Ja robie tak jak Gochson- najpierw pieluszka, potem karmienie I czesto znow pieluszka Bo czesto w czasie jedzenia idzie kupka.
Kasiagaw- ja mam podobnie, z lewej sie leje a prawa leniu****e. Ale ja mam chyba cos nie z tym prawym cycolem, boli, mialam guzy I zapalenie w tej piersi co chwila mi sie na niej zatory robia I musze ugniatac :baffled: Ale nie maltretuje jej nadmiernie dopajam mm jak nam brakuje.

reklama
Do góry