Mademoiselle_Nika
Moderator
Dziękuje!!!@Mademoiselle_Nika cho no tu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuje!!!@Mademoiselle_Nika cho no tu
Widziałam takie prYpadki na forum, ale mniejszy przyrost był jednorazowy, potem już byly ok.Cześć dziewczyny,
Czy któraś z Was tak miała, że był przyrost beta hcg poniżej normy, a mimo to ciąża rozwijała się prawidłowo? Wczoraj miałam 6 tydzień i 1 dzień, beta hcg 3516. Ostatnie badanie 3 kwietnia - 524. Mam zbadać znowu w poniedziałek i dopiero we wtorek na wizytę.
Powiem tak, moja ciąża z samego początku źle rokowała, pierwszy przyrost na poziomie 120% drugi już tylko, 40%. Później beta poleciała do góry ( przyrosty ponad 150%) po 1000 beta zwalania i tak tez było u mnie. Jednak u mnie niestety nie skończyło się to dobrze. 6+1 widziałam pięknie bijące serduszko, a 6+5 ciąża się zatrzymała.Cześć dziewczyny,
Czy któraś z Was tak miała, że był przyrost beta hcg poniżej normy, a mimo to ciąża rozwijała się prawidłowo? Wczoraj miałam 6 tydzień i 1 dzień, beta hcg 3516. Ostatnie badanie 3 kwietnia - 524. Mam zbadać znowu w poniedziałek i dopiero we wtorek na wizytę.
Dodam, że na początku bardzo ładne skoki:
27 marca - 23,9
29 marca - 67,2
3 kwietnia - 524
15 kwietnia - 3516
I jak sytuacja? Wszystko ok na wizycie?Liczę się z tym ale to termin wyznaczony przez Panią Doktor więc grzecznie pójdę
I jak sytuacja? Wszystko ok na wizycie?
Powiem tak, moja ciąża z samego początku źle rokowała, pierwszy przyrost na poziomie 120% drugi już tylko, 40%. Później beta poleciała do góry ( przyrosty ponad 150%) po 1000 beta zwalania i tak tez było u mnie. Jednak u mnie niestety nie skończyło się to dobrze. 6+1 widziałam pięknie bijące serduszko, a 6+5 ciąża się zatrzymała.
Ja w głębi serca od początku czułam, ze coś jest nie tak, tez szukałam historii w których beta źle przyrastala a kończyły się one dobrze. I takie historie naprawdę się zdarzają ! Realnie ! Niestety nie u mnie..
pamiętaj jednak, ze to nie jest nie możliwe, wierz w swoje maleństwo i zdaj się na lekarzy. Pamiętaj, ze po uwidocznieniu ciąży na usg tylko tak bada się już jej prawidłowość, beta jest mniej istotna. Trzymam kciuki
Nie pisałam, ze w 8+3 ( chyba, ze gdzies wkradł się błąd ) było w porządku. Na wizycie w której było okej byłam 6+1 i kilka dni później gdy zobaczyłam plamienie ( ale wtedy inny sprzęt inna lekarka) i tez było okej bo serduszko biło normalnie. Ja cały czas czułam się ciazowo, bolał mnie specyficznie brzuch jakby macica się rozciągała, miałam mdłości, ogólnie po prostu „objawy”. No niestety to nie daje żadnej gwarancji jak widać. Na wizycie swojej kontrolnej powinnam być 9+1. Ja poszłam 8+5 bo się po prostu bardzo martwiłam, a dodatkowo ( to było po weekendzie) przyplątało mi się zapalenie pęcherza i denerwowałam się, ze wpłynie to na dziecko. Niestety jak się okazało, moje serduszko nie żyło już od 2 tygodniTwoja historia była dla mnie dużą otuchą, tym bardziej ze pisałaś, że w 8+3 było w porządku wiec wydawało się, że będzie dobrze. Bardzo mi przykro, że ciąża się zatrzymała