reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek beta HCG w 9/10 tygodniu

Marcelina9510

Początkująca w BB
Cześć,

Jestem po poronieniu... i to moja druga ciąża. Mam stwierdzoną mutacje mthfr c677t
Dla swojego spokoju monitorowałam beta hcg i zauważyłam spadek koło 9 tc (koło 9 tygodnia niepokój mój też wzbudziło mniej nasilone objawy ciąży)

1.08.19 : 111356
3.08.19 : 106857
5.08.19 : 97767
Progesteron 57.1
(wykonywane w tym samym laboratorium)

Biore :fraxiparine 0,4 i od 3.08.19 duophasen 2 razy dziennie 10mg (mam po nim nasilone objawy ciąży )
Byłam 5.08.19 na usg i była widoczna akcja serca oraz przyrost CRL - 27mm

Moje pytanie czy jest czym się martwić ? Czy spadek beta oznacza, że ciąża obumiera?

reklama
reklama
Czy badalas materiał po poronieniu? Znasz przyczynę poronien? Na początku sierpnia miałam lyzeczkowanie bo serduszko przestało bić i czekam na wyniki badań genetycznych
Wiem że to nie pocieszy ,ale nas tu dużo po poronieniu i to nie jednym , ja np po 2 , teraz w 3 ciąży udanej zdrowej 33 t, będzie dobrze zobaczysz , niestety w tych czasach często się to zdarza ,ale nie musi się powtórzyć

Czy badalas materiał po poronieniu? Znasz przyczynę poronien? Na początku sierpnia miałam lyzeczkowanie bo serduszko przestało bić i czekam na wyniki badań genetycznych
Mi nic nie wyszlo. Generalnie przed zabiegiem bylam jeszcze u mojego ginekologa z Elblaga i zrobil mi usg 3D. Powiedział, ze zarodek jest bardzo ładnie rozwinięty i wyglada mu to na zakrzep... krew musiała przestać dopływac Zrobiłam później badania ku temu... teraz w ciazy biore zastrzyki przeciw zakrzepowe.

Bardzo mi przykro , ja nie robiłam badań ,nie znam przyczyny , zmieniłam kwas foliowy na metylowany i w 3 ciąży brałam polocard , i tyle, chciałam zrobić badania ,ale zaszłam w ciąże i dałam spokój , to było Twoje 1 poronienie? mi przy 1 powiedzieli że nie ma sensu ,tak się zdarza , jak widać (niestety ) bardzo często

Dwa miesiące temu miałam ciaze biochemiczna, a teraz w 9 tyg okazało się że ciąża obumarla a 2,5 tyg wcześniej biło serduszko. Wielkość zarodka odpowiadała 7 tyg. Zaraz kończę 36 lat i miałam inseminacje, lekarz poradził żeby zrobić te badania
Bardzo mi przykro , ja nie robiłam badań ,nie znam przyczyny , zmieniłam kwas foliowy na metylowany i w 3 ciąży brałam polocard , i tyle, chciałam zrobić badania ,ale zaszłam w ciąże i dałam spokój , to było Twoje 1 poronienie? mi przy 1 powiedzieli że nie ma sensu ,tak się zdarza , jak widać (niestety ) bardzo często

Dwa miesiące temu miałam ciaze biochemiczna, a teraz w 9 tyg okazało się że ciąża obumarla a 2,5 tyg wcześniej biło serduszko. Wielkość zarodka odpowiadała 7 tyg. Zaraz kończę 36 lat i miałam inseminacje, lekarz poradził żeby zrobić te badania
Bardzo mi przykro. Jakie badania dokladnie Tobie radzili wykonac ?

Eh nie sprawiedliwe to wszystko :( ja 1 razem pusty pęcherzyk ,2 razem też w 9 tyg serduszko przestało bić , ale u mnie od początku coś było nie tak ,beta mega wysoka w kosmos ,wszystko ciągle za duże do wieku , chyba tak było lepiej i dla mnie dla tego dziecka ,ale przeżyłam to strasznie , mam nadzieję że u Ciebie też się uda , i będziesz miała Swoje słoneczko

reklama
Do góry