reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek beta hcg

Witam.
Mam świadomość że duży spadek beta hcg skutkuje poronieniem...Ale może ktoś się spotkał, że beta spadła o połowę , z potem zaczęła rosnąć ? w 5 tyg było 5774 , a 7 tyg 3100 .. Pęcherzyk zapadnięty , zarodek widoczny , bez wyczuwalnego tętna..... plamieni a, później krwawienia .Duphaston 3x po 2 tabl , teraz krwawienia są bardzo skąpe. Przypadek wręcz skazany na poronienie.....ale może jednak , ktoś miał jakąś szansę i udało się uratować ciążę ? Czy takie skoki mają wpływ na wady genetyczne i rozwój płodu , a później maluszka ?Jak czytam jakie przypadki miały kobiety , to aż się jeży włos na głowie...wszędzie pełno anomalii.. Będę wdzięczna za jakąkolwiek radę. . Wczoraj wizyta u gina , dziś hcg, w piątek powtórka.. Telefon do gina z wynikiem- nie daje nadziei. Głęboko wierzę, że może jest jeszcze jakaś szansa....

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Jak często macie badany betaHCG? Ja jestem w 16 tc i nie miałam ani razu zleconego badania. Chodzę prywatnie.
Beta HCG bada się na początku ciąży by sprawdzić, czy przyrost jest prawidłowy. Robi się to dopóki nie widać ciąży w macicy. Potem ważniejszy jest obraz USG. Na etapie 16tc nie sprawdza się już bety. Więc spokojnie rosnijcie w siłę aż do porodu [emoji177]
Przykro mi bardzo :( to starania o pierwsze dziecko ? Może warto rozważyć też konsultację genetyka.
To była 7ciąża..w tym druga i trzecia był poród. Teraz próby były z nowym partnerem. teraz byliśmy o krok dalej... zabrakło niewiele by się udało. Następny raz będzie od samego początku szczegółowo monitorowany, bo w końcu jesteśmy w dobrych rękach

reklama
Beta dzisiaj 3156 , kolejna konsultacja u lekarza z powołania. Poronienie zatrzymane - jeszcze leki działają w organizmie. Dwie opcje do wyboru 1. Szpital i leki albo 2. zaufać naturze i ciału -poczekać na samoistne oczyszczenie. Wybrałam opcje drugą , a natura właśnie zaczyna działać...
Jestem pod opieką lekarza , który wie po co przyszłam i czego potrzebuję- tego nie zaznałam u trzech lekarzy wcześniej. W bagażu życiowym mam prolaktynomię.- dzięki niej sprawy ginekologiczne w normie.Dostałam skierowanie na badania po oczyszczeniu macicy - mam je zrobić 2 tyg po tym- przeciwciała toczniowe, przeciwciała antykardio-lipinowe, beta hcg i morfologia. Jeśli wszystko wyjdzie ok- kolejne próby starania o dzidziusia można podjąć po ok, 3m-cach....i jak tylko pojawi sie prawdopodobieństwo -zrobiony test, od razu zastrzyki, luteina albo duphaston i acard. Jeżeli takie próby nie przyniosą sukcesu w postaci dzidziusia, to znaczy że po prostu moje geny i partnera się nie lubią i owocu nie będzie . Lekarz poświęcił mi chwilę a ja ujrzałam obraz jego pomocy .Ja tak łatwo się nie poddaję , a nadzieja jest...teraz mam fachowe wsparcie i wiem , ze osiągnę ten upragniony cel ...
Jestem teraz w identycznej sytuacji co Ty przeszło 1,5 roku temu. Bardzo jestem ciekawa jak dalej potoczyły się Twoje losy odnośnie ciąży? Udało się? Co pomogło? I jaka była przyczyna niepowodzeń? Hmmm...

reklama
Jak często macie badany betaHCG? Ja jestem w 16 tc i nie miałam ani razu zleconego badania. Chodzę prywatnie.
Beta HCG bada się na początku ciąży by sprawdzić, czy przyrost jest prawidłowy. Robi się to dopóki nie widać ciąży w macicy. Potem ważniejszy jest obraz USG. Na etapie 16tc nie sprawdza się już bety. Więc spokojnie rosnijcie w siłę aż do porodu [emoji177]

Rozwiązanie
Do góry