reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

ch_aga ja mialam wilofunkcyjny TAKO i tez jak przelozyłam rączke to strasznie sie mi prowadzilo go w wersji spacerowej ::)

a link co podalas to ten zielony wozek to normalnie moj wozek :laugh: ale ja nie mam Lucky tylko Sprint,ktory nie ma przekladanej raczki

ja ci powiem tak
mowisz ze dziwnie bys sie czula nie widzac maluszka,ale nasze maluszki na pewnym etapie przestają byc zainteresowane patrzeniem na nas ;)
moja Mili jak jechalismy tak ze patrzyla na mnie to sie wyginala w wozku by widziec to co jest przezd nia,i teraz jak mamy spacerowke to jest bardzo grzeczna,nie wygina sie,nie marudzi,jest super :)

reklama
Lilka rozumiem, że jesteś zadowolona z wózka. Powiedz mi proszę, czy jest on wygodny dla dzidziusia ?? Wprawdzie na aukcji wymiary są podane ale wolę spytać. Czy jak dziecko się położy to ma troszkę luzu, nie jest ściśnięte ?? I jeszcze waga, co dla mnie jest bardzo ważne, bo mieszkam na 3 piętrze. Czuć te 8kg, sprawia wrażenie ciężkiego ?? Bo ten z przekładaną rączką waży 8,5 kg i troszkę boję się że ciężki. A ten zwykły model, co podałam w drugim linku, waży 7kg no i zastanawiam się, czy bardzo odczuwalna jest różnica, jak podniosę wózek  ::) No i wizualnie podoba mi się właśnie model Tiny, ten lżejszy. Niestety nie widziałam wózka na żywo  :-[
Pozdrawiam

ch_aga pisze:
Lilka rozumiem, że jesteś zadowolona z wózka. Powiedz mi proszę, czy jest on wygodny dla dzidziusia ?? Wprawdzie na aukcji wymiary są podane ale wolę spytać. Czy jak dziecko się położy to ma troszkę luzu, nie jest ściśnięte ?? I jeszcze waga, co dla mnie jest bardzo ważne, bo mieszkam na 3 piętrze. Czuć te 8kg, sprawia wrażenie ciężkiego ?? Bo ten z przekładaną rączką waży 8,5 kg i troszkę boję się że ciężki. A ten zwykły model, co podałam w drugim linku, waży 7kg no i zastanawiam się, czy bardzo odczuwalna jest różnica, jak podniosę wózek  ::) No i wizualnie podoba mi się właśnie model Tiny, ten lżejszy. Niestety nie widziałam wózka na żywo  :-[
Pozdrawiam

ch_aga jesli dobrze widzialam to wozek ktory tobie sie podoba i ktory ja mam maja takie same wymiary
no i siedzisko tez mnie martwilo i sie zastanawialam bo pisalo ze dł. to 25cm no i jak ja sobie linijka odmierzalam to byłam w szoku ze tak malo
no i zadzwonilam do Allegrowiczki sprzedajacej i mi powiedziala ze jest siedzenie wystarczajace :)
i przyznam szczerze ze to prawda!! nie ma mowy ze dziecko ci wypadnie :)

a jesli chodzi o wygode,to one maja ten materacyk i jestem w szoku jak Milenie błogo sie w nim spi :laugh:
naprawde spi jej sie lepiej niz w wozku wielofunkcyjnym
ten materacyk powoduje ze sie tak przytulnie spi
no i jest mieciutko i cieplo

polecam ci ten wozek

acha moj TAKO wazyl 18kg +Mili 10kg.........nie wnioslam tego wozka sama ::) a mieszkam na I pietrze....
no i roznica jest max bo moj obecny wazy 8 kg+corcia sama wnosze i znosze
ale na wyzsze opietra musialabym robic sobie przerwy

aaaa i zawsze mam tez pelen kosz z zakupami...no przewaznie :laugh:

pozdrawiam jak masz jakies pytania to pisz ;)

Widzę, że materacyk ma takie boczne poduszeczki, nie odbierają one szerokości oparciu ?? Bo w Brevi właśnie przez miękkie boczki oparcie jest węższe od siedziska :-[
Teraz to tylko się zastanawiam, czy warto mi kupować spacerówkę, skoro zaraz jesień i zima więc w głębokim wózku będzie Muszkowi przytulniej. Ale z drugiej strony spacerówka tak czy siak jest potrzebna a teraz są tańsze więc już sama niewiem ::)
Pozdrawiam

no teraz spojrzalam na twoj suwaczek i faktycznie masz jeszcze malenstwo

mysle ze jesli zdecydujesz sie teraz na zime na spacerowke to ze wzgledu ze malenstwo ma dopiero 5 miesiecy powinnas wybrac spacerowke ze zmienna raczką
a jak zdecydujesz sie kupic po zimie to napewno dzidzius bedzie na tyle duzy i ciekawski ze nie bedziesz potrzebowala spacerowki ze zminna raczka

aaaa ja wybieralam spacerowke pod wzgledem: duzego kosza,duzych kółek (moje maja srednice 20 i 22cm)

I my jestesmy na etapie wyboru spacerowki

Chcialybysmy jakas fajna, cena choc wazna nie gra az takiej roli bo glownie chodzi nam o to zeby znalezc wozek, ktory bedzie dla nas jedynym srodkiem transportu (3fukcyjny oddajemy).

Rozwazamy cos z Inglesiny albo Peg Perego.

Macie jakies uwagi na temat Espresso? Wiem, ze jest malutki ale i moja Zuzia to drobinka...
http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_122&products_id=5028

A Peg Perego? a3? a moze ten nowy centro

http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_121_345&products_id=5249

chce zeby byla dluga raczka, wiec typowe parasolki odpadaja...

Pozdrawiam
Ania

My pegperego Atlantico zaczęliśmy jeździć pod koniec sierpnia jak synek miał skończone 4 miesiące. Przejeździliśmy całą zimę, bez problemów,najważniejsze żeby zimą wózek nie był zbyt wąski. Poprzednia zima była mroźna a my wychodzilismy do -10. Wiem że w wąskich wózkach koleżanki miały problem żeby zapakować dziecko w kombinezonie do wózkowego śpiworka, nam się jeszcze kocyk mieścił :). Jeśli chodzi o małe kółka to tylko raz się zakopałam w śniegu (ale próbowałam przejść na skróty przez metrowy śnieg :p), więc myslę że kółka 20 są ok.

reklama
Anusiakanusia mi osobiście bardziej podoba się Inglesina ale rzeczywiscie wygląda na malutki wózek. Ja mam Brevi, który jest bardzo maleńki, jest super leciutki ale zimą to napewno dzidzia w kombinezonie się w nim nie zmiesci. Więc mimo tego, że Twoja córcia jest drobna, to rozważ, czy będzie jej zimą wygodnie ubraną na cebulkę :)
Pozdrawiam

Do góry