reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

Bardzo fajny, też własnie się zastanawiam nad zmianą :) ale ma kosz jakiś taki maleńki. Moim zdaniem za mały, taki jakiś niepraktyczny :no:

reklama
Oj, faktycznie malenki. Nie zwrocilam uwagi bo dla mnie kosz tak wazny nie jest. Kurcze, trudno znalezc cos fajnego w tak niskiej cenie. Niestety musze teraz kupic tez fotelik 15-36 i w ogole sporo innych wydatkow... wiec nie mam wyboru. Brakuje mi opinii o tym wozku kogos kto go ma...

Kokusia31- Myslalam o tym ale balam sie ze kupie jakis zniszczony/ zepsuty. Poczytalam i spodobal mi sie Peg Perego Pliko P3. Na allegro najtansze za ok 300zl. Podoba mi sie ta funkcja ze starsze dziecko moze stac z tylu. Moze by sie to sprawdzilo jak drugi dzidzius sie urodzi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kokusia31- Myslalam o tym ale balam sie ze kupie jakis zniszczony/ zepsuty. Poczytalam i spodobal mi sie Peg Perego Pliko P3. Na allegro najtansze za ok 300zl. Podoba mi sie ta funkcja ze starsze dziecko moze stac z tylu. Moze by sie to sprawdzilo jak drugi dzidzius sie urodzi.

Nie sprawdzi się bo drugie dziecko może stać pod warunkiem, że oparcie siedziska jest w pozycji do siedzenia, więc można korzystać z tego dopiero gdy młodsze dziecko siedzi.

A jeśli podoba ci sie P3 poszukaj odpowiedników mamas&papas, sprowadzanych z Anglii, zasadniczo to samo :tak:

Poza tym pliko się ciężko podbija wg mnie nadaję się dla dziecka do 1,5 roku bo z większym dzieckiem ciężko się go prowadzi a juz podjechac pod krawężnik to jest nie lada wyczyn, trzeba mieć duzo siły w rękach zeby go podbić

Dziekuje Wam. Myslalam ze bylby dobry teraz (zawsze to mniej niz te 17kg) i jak druga dzidzia bedzie miala pol roku. Glupia juz jestem w temacie wozkow ;-) i nie wiem co w ogole zrobie z dwojka dzieci. Watpie by Kamilka majac 2,5roku byla w stanie isc ciagle obok wozka na dluzszych spacerach. Te podwojne wozki zas sa wielkie.

hej dziewczyny:) ja tez myslalam nad tym Parasolka QUATRO MINI ale nie wiem czy dobry jest ten wozek. Moja niunia jest troszku przy kosci a mi sie wydaje ze to siedzisko jest troche waskie. Nie wiem co mam juz robic.

Nasz problem wyboru wozka sie rozwiazal ;). W sobote bylismy w miescie z mala i wstapilismy do sklepu z wozkami. Po obejrzeniu i wyprobowaniu wzielam Baby Design Bunny za 230zl + 20zl folia. Prowadzi sie go swietnie, leciutko i jest bardzo zwrotny. Dodam ze bylam nim juz nad jeziorem i sprawdzil sie na nierownym terenie. Z duzym piaskiem gorzej. Mala jest zadowolona. Ma mikroskopijny koszyk ale wczoraj sie przekonalam ze w niczym to nie przeszkadza. Wyszlam z Biedrony obladowana dwoma duzymi reklamowkami, duza torba, pampersami i papierem toaletowym ;). Wszystko zawiesilam na wozku, pake z papierem wepchalam z tylu miedzy oparcie a rurki. Mimo tego ciezaru fajnie sie jechalo. W starym wozku bym nie zabrala polowy tego a mial wielki kosz. Podsumowujac- fajny wozeczek, przyjemnie sie go prowadzi a trwalosc ocenie za jakis czas.

reklama
Hej,

Wiele osób poleca wózki Maclaren'a. Sama się nad takim zastanawiam, ale póki co na zakup spacerówki mam jeszcze czas ;) Słyszałam, że wózki Techno XLR są używane od urodzenia. Czy to prawda? Jakoś sobie nie mogę wyobrazić noworodka w spacerówce nawet z całkowicie rozłożonym oparciem :confused2: I jeszcze pytanie dotyczące kół w tym wózku. Z tego co pamiętam są piankowe. Niestety w poblizu mojego miejsca zamieszkania nawierzchnia jest tragiczna, same dziury i obawiam się czy owe koła wytrzymają :-(

Do góry