reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

Ja mam xlr, ale noworodka bym w nim nie woziła ze względu na amortyzację, chociaz wóżek ma ją na cztery koła ale to nie to samo co duże koła pompowane. Ja córkę zaczełam w nim wozić jak mała skończyła 6 m-cy i juz siedziała, niby wózek ma taka wkładkę na głowkę dla noworodka, ale wg mnie nie jest to odpowiedni wózek dla takiego maluszka. Co do kól to się nie martw bo wózek jest solidny i bardzo wytrzymały, moja koleżanka pracuje w jednym z największych sklepów wózkowych w Warszawie i zawsze powtarza ze to najmniej awaryjny wózek mają kilka reklamacji w roku, a marka jedna z bardziej chodliwych. Ogólnie wózek jest świetny,jest to duża komfortowa parasolka, ma niesamowitą budę sięga az do pałąką (pałąk mozna dokupić uniwersalny), łatwo się składa i rozkłada.

reklama
Ja mam xlr, ale noworodka bym w nim nie woziła ze względu na amortyzację, chociaz wóżek ma ją na cztery koła ale to nie to samo co duże koła pompowane. Ja córkę zaczełam w nim wozić jak mała skończyła 6 m-cy i juz siedziała, niby wózek ma taka wkładkę na głowkę dla noworodka, ale wg mnie nie jest to odpowiedni wózek dla takiego maluszka. Co do kól to się nie martw bo wózek jest solidny i bardzo wytrzymały, moja koleżanka pracuje w jednym z największych sklepów wózkowych w Warszawie i zawsze powtarza ze to najmniej awaryjny wózek mają kilka reklamacji w roku, a marka jedna z bardziej chodliwych. Ogólnie wózek jest świetny,jest to duża komfortowa parasolka, ma niesamowitą budę sięga az do pałąką (pałąk mozna dokupić uniwersalny), łatwo się składa i rozkłada.

A czy nadal korzystasz z tego wózeczka? Czy rzeczywiście wagowo jest do 15 kg?

Chciałabym, żeby wystarczył mi już do końca, a boję się, że siedzisko może być za małe dla 2,5-3latka

No właśnie mi też o to chodzi ;-)

Ostatnia edycja:
Tak nadal z niego korzystam ,córka ma teraz 15 m-cy i waży 11kg, wydaje mi się ze większość wózków ma udżwig do 15 kg. W USA ten sam maclaren ma udźwig do 29kg

Mam pytanie czy ktos zna wozek chicco multway chodzi mi jak sie prowadzi i na jak dlugo meze straczyc. Czy nie ma problemu z wjazdem na kraweznik.

Godny polecenia - Maclaren quest
HPIM6084.jpg

Atuty -same, jestem wózkiem zachwycona, a mam go dopiero od jakieś 3 tyg. Dokupilam sobie fajny organizer na drobiazgi, zdjęcie dodam później. Rewelacyjnie się podbija, leciutki, można wzieść z dzieckiem w środku, regulacja oparcia na pół leżąco, wysuwany ponóżek.

Oraz jane carrera aniversario
P1050037.jpg

nieco cięższy, składa sie w parasolkę, spory kosz, rewelacyjna buda sięgająca do pałąka, z systemem wentylacji w gorace dni, pojedyńcze kółka, szerokie, dają rade w zimie, raczka cała-łamana, oparcie reguluje sie do pozycji calkowcie lezącej, podnóżek regulowany.
:-)

Załączniki

• HPIM4630.jpg
    HPIM4630.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
EVE super te twoje wózeczki i z tego co piszesz na pewno fajne, ale też i drogie.
Patrzę, że ten Maclaren quest kosztuje około 700 PLN. A ten jane carrera aniversario prawie 1600PLN (sama spacerówka).
Wózki na pewno dobre (skoro polecasz), ale czy faktycznie za przystępną cenę?
My jeździmy wózkiem DELTI CAT, cena za spacerówkę podobna jak u Maclaren'a, ale za to jest to wózek systemowy i jak za parę miesięcy urodzi nam się dzidzia, to dokupimy tylko gondolę (nową za ok 350 PLN) i będzie dla drugiego malucha jak znalazł.
I co do DELTI CAT to z czystym sumieniem mogę polecić ten wózeczek i uważam, że jest naprawdę wart zainteresowania.
CAT poza tym, że jest wózkiem systemowym ma wiele dobrych i sprawdzonych rozwiązań:
* super skrętne przednie koła z funkcją blokady,
* kubełkowe ułożenie siedziska, zdrowe dla twojego dziecka
* tylne koła pompowane,
* wykonany z dobrej jakości materiałów,
* wielostopniowa regulacja położenia spacerówki,
* regulowana wysokość rączki,
* bardzo wygodny hamulec,
* pneumatyczny mechanizm wspomagania rozkładania wózka,
* no i co bardzo istotne wózek bardzo mały po złożeniu, zmieści się bez problemu do średniej wielkości bagażnika,
Konstrukcja:
- po złożeniu z kołami: 58×32x63 cm dl. x wys. x szer.
- po złożeniu bez kół: 52×24x53 cm dl. x wys. x szer.
* duży, wygodny kosz na zakupy.

Jedyny minus jaki zauważyłam w naszym użytkowaniu to to, że wózek jest trochę ciężki pomimo aluminiowej konstrukcji. Nie musi to być jednak wada, bo w trakcie jazdy wózek prowadzi się lekko i zgrabnie, nam np. to nie przeszkadza bo mieszkamy na parterze. Problem mógłby mieć ktoś, kto codziennie musiałby wynosić wózek po schodach... ale można sprawdzić wózek w sklepie i się do niego przymierzyć, w każdym razie bardzo dobra jakość za przystępną cenę.

Dziewczyny ja polecam maclarena xt i obaby atlas circles (akurat obaby do tej pory byly niedostepne u nas tylko a Anglii ale moze cos sie zmienilo), Maclaren wiadomo, jakosc i marka ale i cena, OBABY sa ze sredniej polki cenowej ale maja fajna kolorystyke.

natalia - oba kupiłam w promocji :tak: Za carrerę nie dałabym 1600 zł, była o połowe tansza :-) Oba można kupić w uzywce w całkiem dobrych stanach, gdybym nie miała proocji to pewnie kupilabym uzywany.

reklama
To faktycznie super, i jeśli w promocji to na pewno bylo warto, bo jakość naprawdę dobra. Co do używanych, to ja się zawsze boję, że ktoś sprzedaje nie dlatego że dziecko już nie używa tylko np. że mu się akurat psuje... taka nieufna jestem:), ale łowy na promocjach jak najbardziej popieram.
pozdrawiam

Do góry