reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

witam, równiez mysle powoli o zakupie spacerówki
tylko zastanawiam sie czy parasolka czy nie...
czy parasolka dobrze sie jezdzi w porównaiu do "zwykłych" wózków?

musze miec pokrowiec na nozki i regulowane oparcie-to na pewno
generalnie maks kolo 300zl moglabym wydac

podobaja mi sie:
Ultralekki wózek VIVI 2010+Świąteczna Promocja (892105272) - Aukcje internetowe Allegro

WÓZEK HAUCK SHOPPER6. FOLIA+OKRYCIE+REGULACJA!!! (903166798) - Aukcje internetowe Allegro

ale to tylko podobanie:-p

prosiłabym o opinie

reklama
ten hauck wyglada bardzo ciekawie, a ten pierwszy to lepiej nie - nie ma wogóle koszyka a i mało miejsca dla dzidzi... tak mi sie wydaje

Ja kupiłam taka spacerówke eSklep FARTLANDIA , leciutka, składa sie do małych rozmiarów i ma chyba wszystko co chciałam :
dobra amortyzacje kół
duze i wygodne siedzisko
powiekszana budke (naprawde super sprawa)
wetylacje budki
jest lekka
wejdzie do kazdego bagaznika
no i regul. wys.rączek
kosz na zakupy jest tez całkiem duzy

http://fartlandia.pl/product_info.php?products_id=1004

Hej Wszystkim:)
Jestem zupełnie nowa na forum, ale od kilku dni regularnie śledzę wszystkie tematy związane ze spacerówkami.
Otóż mam problem:
Mój syn ma aktualnie 1 rok i 4 msc., posiadamy wózek baby design espiro atlantic z 2008 roku, jako gondola super, jako spacerówka niezły, ALE ze względu na wagę własną i zwiększającą się masę dziecka, rozpoczęcie spacerowania nie tylko po parkach, lasach itp ale także po sklepach stał się za ciężki dla mnie, niestety tylko dla mnie bo mąż i dziadek są nim zachwyceni :( ja go porzuciłam natychmiast po tym jak kupiliśmy baby design espiro magic 3 z 2009 roku (kupiony w maju 2009), świetna malutka trzykołówka, sama ją składam, noszę, przestawiam, podnoszę, mięciutka w podbijaniu cudeńko, mogę zawracać w miejscu nawet w windzie w centrum handlowym, ALE nie nadaje się zupełnie na zimę - ani na deszcz, ani na śnieg, ani na wiatr, ani na kałuże, ani na błoto ma za małe kółka, przednie jedno podwójne potrafi się gdzieś w chodniku przyblokować, budka jest płytka i cienka. Czy macie takie samo odczucie? Na jesieni znów musiałam wrócić do atlantica, wczesna wiosna też mnie z nim czeka, potem lato da się przejeździć w magic 3, ale zima znów z atlantic'iem - 12 kg wózek + 13 kg dziecka :szok:.
Nie wiem jak mój syn dalej będzie podchodził do sprawy, ale aktualnie świetnie chodzi i biega, ale tylko koło domu, na dłuższy spacer nawet do osiedlowego sklepu trzeba go dźwignąć. Nie wyobrażam sobie, że nagle będziemy chodzić piechotką do parku czy na zakupy, a zimą przecież takie wycieczki się zdarzają i z założenia nie zawsze będę mogła go wpakować na sanki:no:
No i mój problem polega na tym, że ja chciałabym w tej sytuacji kupić wózek np. baby design sprint (duże koła, w miarę zabudowany itp. więc w zimę wykorzystam), atlantica wrzucić głęboko do piwnicy i wystawić przy drugim dziecku, a magic 3 zostałby na jakieś super wyjazdy wakacyjne. A mój mąż twierdzi, że wymyślam, więc błagam, albo mnie poprzyjcie, albo wybijcie mi z głowy kolejny wózek :eek: Teraz wiem, że gdybyśmy w tamtym roku kupowali spacerówkę wcześniej tj. przy gorszej pogodzie to nie kupiłabym magic...

Witajcie :-)
ja tez mysle o baby design sprint...lub zooper waltz...przyznam ze w zooperze najbardziej przemawia do mnia zaslaniana budka....:tak:
Czytalam ze sprint podczas deszczu przemaka...czy to prawda?:eek:
Dzieki za odp.

ja tez mysle o baby design sprint...lub zooper waltz...przyznam ze w zooperze najbardziej przemawia do mnia zaslaniana budka....:tak:
Dzieki za odp.

Moja znajoma miała, przemakał :eek: Ale to był ze 3lata temu kupiony wózek,więc pewnie się coś pozmieniało :confused2:

ja uzywalam od kiedy córka skończyła 1.5 roku tego wózeczka Wózek Baby Design ESPIRO ACTIVE +pokrowiec +folia (925945057) - Aukcje internetowe Allegro służył nam do czasu kiedy już nie potrzebowała go na dłuższe spacery oddaliśmy go jej kuzynowi i chłopczyk używa go tez już od roku i jeszcze za jakiś czas posłuży pewnie mojemu synkowi
wiec ja byłam z niego bardzo zadowolona lekki wszędzie sie zmieścił i w domu po złożeniu tez mało miejsca zajmował oczywiście przy takiej zimie jak w tym roku wiem ze ciężko sie go pchało wiadomo male kolka i podwójne ale po za tym jak dla mnie super i cena tez przystępna;-);-)

Dzieki za odp.

Polecam zoopera, jest naprawde swietny :) Mialam zamiar kupic Waltza ale wybrala mniejszy - hula... i jestem z niego bardzo zadowolona :)

reklama
Do góry