reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

madie moze niebawem wpadnie tu do nas na bb bo juz wczoraj miala wyjsc do domku:tak:

ja ogarniam, niebawem slub, dzis kupilam zaproszenia

milego wieczoru

reklama
Witamy sie z domku.
W sobote nas wypisali. Tomasz zdrowy, wszystko w najlepszym porzadku. Dosc spokojny- poza momentami, kiedy zaczely sie problemy z pokarmem i piersiami. Ale jest juz na butli (niestety, bo pokarmu mam duzo- rany na sutkach uniemozliwiaja mi karmienie czy nawet odciaganie pokarmu i maly nie chce ssac "chorych" piersi, mleko nie leci), bo mimo prob przystawiania (i nieziemskiego bolu) nie najadal sie. Karmienia ciagnely sie godzinami, a maluch ryczal w nieboglosy. Cieza to byla dla mnie dyecyzja, bo bardzo chcialam karmic piersia, ale niestety...
Wiec poza tym problemem wszystko dobrze. Porod dosc lekki, bolesne byly tylko skurcze miedzy 4 a 5 palcem rozwarcia. Jedyna przeszkoda bylo to, ze brakowalo mi sil- w ten dzien niemal nic nie jadlam i bardzo malo spalam. Ale na szczescie poszlo dosc sprawnie i w miare szybko jak na pierwszy raz.

Za gratulacje dziekujemy.

hej!

madie a probowalas z kapturkami?? ja takich problemow nie mialam ale ponoc czasem pomagaja:tak:
dobrze ze juz jestescie w domku i ze synus zdrowy, ciesze sie...:tak:

my ogarniamy dzis ksiedza i sprawe nauk przedslubnych, och
potem zaproszenia wypisac i tym podobne...
czasu malo na wszystko

milego dnia!!

Nie probowalam i nie zamierzam juz. Mam mega zatory i musze wyciskac. Od jutra zaczynam brac jakies tabletki na zanik pokarmu :( (jak tylko pozbede sie zatorow). Nie dosc, ze zatory, to jeszcze strupy i leciec nie chce calkowicie.

Madie ja tez miałam takie problemy z karmieniem.... Mały w szpitalu był na butli w ogole nie chciał ssac piersi ... zwłaszcza ze mam wklesłe sutki ... ale w domu na spokojnie .. mimo ogromnego bole i wielokrotnych prob przytawienia w koncu sie udało :) i tak leci juz 8 miesiąc:)

U mnie problemy nie zniknely w domu, nasilily sie. Jestem juz na tabletkach na zanik pokarmu. Niech juz tak zostanie, nie chce kombinowac. Ciezko mi z ta decyzja, ale co zrobic. Lepiej, zeby Tomaszek mial spokojna i wyspana mame niz wieczne zombie.

Cześć wszystkim :)

Mieszkam w Sosnowcu, ale jestem silnie związana z Dąbrową.

Obecnie jestem w 26. tygodniu ciąży, termin zaplanowano na 1 maja.
Jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić, ale chyba w Jedynce, tym bardziej, że tam pracuje moja lekarka. Tylko szkoda, że jak na razie nie bardzo jest u kogo się dowiedzieć, jak tam teraz jest...

reklama
Madie czytałam twój krótki opis ....Czy w tym szpitalu nie ma sali do rodzinnego porodu ?
Czy dziewczyny korzystają z wanny ..tej niby porodowej ?
Kurcze jest trochę zdegustowana tą salą do kilku porodów to ma być standard europejski ?

I tak w ogóle serdecznie gratuluje maleństwa ..:-)

I się wam tu wcisłam ....do pogaduszek ...Jestem Dąbrowianką ale już mieszkam W Olkuszu ..pzdr

Do góry