reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

madie moze niebawem wpadnie tu do nas na bb bo juz wczoraj miala wyjsc do domku:tak:

ja ogarniam, niebawem slub, dzis kupilam zaproszenia

milego wieczoru

reklama
Witamy sie z domku.
W sobote nas wypisali. Tomasz zdrowy, wszystko w najlepszym porzadku. Dosc spokojny- poza momentami, kiedy zaczely sie problemy z pokarmem i piersiami. Ale jest juz na butli (niestety, bo pokarmu mam duzo- rany na sutkach uniemozliwiaja mi karmienie czy nawet odciaganie pokarmu i maly nie chce ssac "chorych" piersi, mleko nie leci), bo mimo prob przystawiania (i nieziemskiego bolu) nie najadal sie. Karmienia ciagnely sie godzinami, a maluch ryczal w nieboglosy. Cieza to byla dla mnie dyecyzja, bo bardzo chcialam karmic piersia, ale niestety...
Wiec poza tym problemem wszystko dobrze. Porod dosc lekki, bolesne byly tylko skurcze miedzy 4 a 5 palcem rozwarcia. Jedyna przeszkoda bylo to, ze brakowalo mi sil- w ten dzien niemal nic nie jadlam i bardzo malo spalam. Ale na szczescie poszlo dosc sprawnie i w miare szybko jak na pierwszy raz.

Za gratulacje dziekujemy.

hej!

madie a probowalas z kapturkami?? ja takich problemow nie mialam ale ponoc czasem pomagaja:tak:
dobrze ze juz jestescie w domku i ze synus zdrowy, ciesze sie...:tak:

my ogarniamy dzis ksiedza i sprawe nauk przedslubnych, och
potem zaproszenia wypisac i tym podobne...
czasu malo na wszystko

milego dnia!!

Nie probowalam i nie zamierzam juz. Mam mega zatory i musze wyciskac. Od jutra zaczynam brac jakies tabletki na zanik pokarmu :( (jak tylko pozbede sie zatorow). Nie dosc, ze zatory, to jeszcze strupy i leciec nie chce calkowicie.

Madie ja tez miałam takie problemy z karmieniem.... Mały w szpitalu był na butli w ogole nie chciał ssac piersi ... zwłaszcza ze mam wklesłe sutki ... ale w domu na spokojnie .. mimo ogromnego bole i wielokrotnych prob przytawienia w koncu sie udało :) i tak leci juz 8 miesiąc:)

U mnie problemy nie zniknely w domu, nasilily sie. Jestem juz na tabletkach na zanik pokarmu. Niech juz tak zostanie, nie chce kombinowac. Ciezko mi z ta decyzja, ale co zrobic. Lepiej, zeby Tomaszek mial spokojna i wyspana mame niz wieczne zombie.

Cześć wszystkim :)

Mieszkam w Sosnowcu, ale jestem silnie związana z Dąbrową.

Obecnie jestem w 26. tygodniu ciąży, termin zaplanowano na 1 maja.
Jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić, ale chyba w Jedynce, tym bardziej, że tam pracuje moja lekarka. Tylko szkoda, że jak na razie nie bardzo jest u kogo się dowiedzieć, jak tam teraz jest...

reklama
Madie czytałam twój krótki opis ....Czy w tym szpitalu nie ma sali do rodzinnego porodu ?
Czy dziewczyny korzystają z wanny ..tej niby porodowej ?
Kurcze jest trochę zdegustowana tą salą do kilku porodów to ma być standard europejski ?

I tak w ogóle serdecznie gratuluje maleństwa ..:-)

I się wam tu wcisłam ....do pogaduszek ...Jestem Dąbrowianką ale już mieszkam W Olkuszu ..pzdr

Do góry