reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

Reghina wielkie dzięki :) co prawda po głębokich wyliczeniach postanowiliśmy z mężem zainwestować w te pieluszki wielorazowe, ale pampersy też się przydadzą :)

A właśnie co do wielorazowych... Pytam doświadczone mamusie, sprawdzałyście jak to się zachowuje?

reklama
Oj , ja ci nie pomogę , bo my jechalismy od samego początku na Pampersach:-)

Ale czytałam o tych pieluszkach , teraz coraz wiecej mam zaczyna ich uzywać , ponoc to bardziej ekologiczne, no i dla dziecka zdrowsze bo z naturalnych materiałów. Nawet sama jestem ciekawa jaki jest koszt takich pieluch?

Faktycznie w dotyku są milutkie, a już szczególnie część dotykająca bezpośrednio skóry dzieciaczka. Zrobiliśmy mały zapas i wyszło nam jakieś 720 zł na ilość wystarczającą na dwa dni (czyli 26 pieluch), a potem trzeba prać. Jeśli się nie pomyliliśmy, to oszczędność na całym okresie pieluchowania to jakieś 3 tys zł a potem można schować dla następnego maluszka.

A jak się okaże w rzeczywistości, to zobaczymy :)

Heh, "dzienny zapas pieluszek" to dla nich 5 sztuk. Juz to wypelnialam bedac jeszcze w ciazy. W sumie z probek uzbieralo mi sie 10 tych papmersow Pampersa i kilka innych firm. Z przykroscia stwierdzam, ze najlepsze dla nas sa pampersy biedronkowe Dada, te z rossmana (baby dream) tez niczego sobie.
Wielorazowych nie uzywam. Mam jedynie tetre, ale bardziej w celach sliniaczka czy podkladu pod dupcie jak przewijam.

Ja stosuje pieluszki tetrowe od poczatku praktycznie do teraz i sobie bardzo chwale :) ma tez pieluszki z flaneli :) tez fajne ale tetra lepsza. koszt nie jest taki duzy :) mi wychodzilo taniej niz "pampersy " uzywam tez huggiesów ale tylko na wyjscia i nocki .

jesli bym radzila zaopatrywac sie w takie rzeczy w małych sklepach :) duzy wybór i nie taka znow wygorowana cena:)

moja kolezanka 20 stycznia urodzila córeczke :) kurcze tak sie ciesze :)

madie dzieki za wiadomosci :) na temAt szpitala.. powiem szczerze przerazilam mi mowiac ze niezbyt mily personel :) chyba raczej zostane przy tychach ... a planowałam sie rzeniesc gdy bede 2 raz w przyszlosci rodzic :)

Madie ja tak samo uzywam pampersów z Dady, sa naprawde w porządku , kiedys skusiłam sie na Tescowe Gaga, ale jak dla mnie były koszmarne , strasznie grube i Lenie pupke odparzały

zonka no faktycznie z tego co wyliczyłaś to naprawdę duża oszczędność jest, jejku pamietam że jak Lenusia sie urodziła to my majatek wydawalismy na pampersy, bo co chwile trzeba było zmieniac, teraz na szczęście juz tylko kilka sztuk dziennie idzie:-)

O tych z tessco slyszalam/czytalam i nawet nie zamierzam probowac ;-)
Na szczescie zakupy zazwyczaj robie w biedronce, a do tessco mam nie po drodze. O huggisach tez nie czytalam zbyt dobrych opinii, ale osobiscie nie mam zdania. Zadowolona jestem z biedronkowych zarowno pod wzgledem uzytkowania jak i ceny.

a ja powiem wam ze uzywam tylko pampersow! kupilam pare razy rozne inne tesco, babydream, hugiesy i uwazam ze najbardziej miekkie sa pampersy te niebieskie, inne pieluchy sa ztywne!!!
pomaranczowe pampersy tez niezbyt mi sie spodobaly,
a jeszcza sa te biale tez spoko tylko drozsze... i zdania juz chyba nie zmienie;-)

tak w ogole to witam;-)
od wczoraj robimy zakupy na slub ja juz suknia zamowiona, M garnitur kupiony, dodatki tez, teraz czeka nas zalatwianie u ksiedza i w usc
no i wszystko inne;-)

milego wieczoru!!

k_aralajna mam nadzieję, że pokażesz nam swoją suknie :)

a jeśli chodzi o pampersy... na razie mamy jedynie huggiesy pomarańczowe i te pieluszki wielorazowe. I jak na razie na tym poprzestaniemy, testowaniem zajmiemy się później, jak już maluszek będzie na świecie :) ale na pewno wezmę Wasze spostrzeżenie pod uwagę :-)

reklama
Ech, jak juz nawet nie pamietam jak to bylo z tym zalatwianiem przed slubem. Moze dlatego, ze wszystko zalatwilismy w tydzien. A pozniej juz tylko zakupy typu alkohol na wesele, ale to godzina i zalatwione.

Biale pampersy faktycznie sa mieciutkie, ale mi nie odpowiadaja. Zostajemy przy biedronkowych, bo Malemu odpowiadaja i mi tez.

Do góry