reklama
megicarpenter
Fanka BB :)
no cos ty nie obraziłam się zwłaszcza na Ciebie Cosmo to dobrze ze juz lepiej z Maja
poprostu nie mam czasu na nic a na studiach to mi zyc nie daja ...
odezwe sie do ciebie jutro bo mam sprawe
poprostu nie mam czasu na nic a na studiach to mi zyc nie daja ...
odezwe sie do ciebie jutro bo mam sprawe
Co do kosciola- nigdy sie nie identyfikowalam z kosciolem katolickim, mimo iz rodzice mnie ochrzcili i poslali do komuni. W momencie kiedy moglam juz sama swiadomie decydowac, to kosciol przestal dla mnie istniec. Slubu brac nigdy nie chcialam, az do momentu kiedy poznalam meza. Mielismy brac tylko cywilny, ale w koncu namowil mnie na konkordatowy. On wierzy, ale do kosciola nie chodzi. Bierzmowanie mialam 2 tygodnie przed slubem. Na tym moja przygoda z obecnoscia w kosciele sie zakonczyla- az do chrzcin.
megicarpenter
moja "przygoda " z kosciolem trwa do dzis podobnie jak mojego meza. a moje poglady na temat wiary zostawiam dla siebie
Mamy wybrane, juz dawno. Nawet nam to sprawnie poszlo, mimo roznicy zdan.
Bedzie Tomasz Adam (ja chcialam Tomka, maz Adama) albo Julita Weronika (maz chcial Julite, ja Weronike).
Na ostatnim USG przez przypadek dostrzeglismy plec naszego maluszka, ale nie chce zdradzac, bo nie przyjmujemy tego za pewnik.
Bedzie Tomasz Adam (ja chcialam Tomka, maz Adama) albo Julita Weronika (maz chcial Julite, ja Weronike).
Na ostatnim USG przez przypadek dostrzeglismy plec naszego maluszka, ale nie chce zdradzac, bo nie przyjmujemy tego za pewnik.
Nam sie podobaja i to najwazniejsze. No i to, ze nie zrobimy nimi dziecku krzywdy. Sa uniwersalne imiona i pasuja zarowno do malego dziecka jak i doroslej osoby. Nie wygladaja i nie brzmia dziwnie/smiesznie z naszym (dosc trudnym) nazwiskiem.
Tesciowa jak zwykle ma z tym problem, ale mam to w nosie. Specjalnie zdecydowalismy sie na drugie imie calkiem nie zwiazane z rodzina, bo bylby problem... W przypadku dziewczynki "pasowaloby" dac na drugie Janina po tesciowej, ale nie podoba mi sie Julita Janina za cholere. Tomasz Marian (po moim ojcu) tez mi nie gra, ani Tomasz Slawomir (po tesciu). Jedyna opcja do przyjecia bylaby po mojej mamie- Julita Iwona. Ale zeby nie bylo problemu, to pomyslelismy o imionach po nas, ale mamy dosc dlugie imiona.
Podjelismy decyzje, ze droga kompromisu co do wyboru imion pierwszych, to ta druga propozycje damy na drugie. No i wyszlo wlasnie wspomniane Tomasz Adam i Julita Weronika.
Tesciowa jak zwykle ma z tym problem, ale mam to w nosie. Specjalnie zdecydowalismy sie na drugie imie calkiem nie zwiazane z rodzina, bo bylby problem... W przypadku dziewczynki "pasowaloby" dac na drugie Janina po tesciowej, ale nie podoba mi sie Julita Janina za cholere. Tomasz Marian (po moim ojcu) tez mi nie gra, ani Tomasz Slawomir (po tesciu). Jedyna opcja do przyjecia bylaby po mojej mamie- Julita Iwona. Ale zeby nie bylo problemu, to pomyslelismy o imionach po nas, ale mamy dosc dlugie imiona.
Podjelismy decyzje, ze droga kompromisu co do wyboru imion pierwszych, to ta druga propozycje damy na drugie. No i wyszlo wlasnie wspomniane Tomasz Adam i Julita Weronika.
reklama
megicarpenter
sliczne imiona ejjj co za cisza kurcze
Madie masz czas w nastepnym tygodniu??
Madie masz czas w nastepnym tygodniu??
Podziel się: