reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

Dzięki Dziewczyny :-D
To nasze pierwsze upragnione dziecię - nie możemy się już doczekać października (aczkolwiek przyznaję, że stracha odczuwam od czasu do czasu :zawstydzona/y: ale wyznaję zasadę Scarlett O'Hary - jeśli się czegoś boisz, nie myśl o tym teraz ;-) więc skupiam się na pozytywach) Mieszkamy na Zagórzu, wcześniej mieszkaliśmy w Czeladzi i w Dobieszowicach.

Możecie mi polecić drogie Panie jakiś gabinet lekarski w pobliżu, gdzie mogłabym zrobić badanie prenatalne w 3D? Nie chodzi mi o to żeby zdobyć fajną fotkę, ale żeby lekarz pomierzył nasze maleństwo tak jak należy. Mam swojego lekarza w Katowicach z którego jesteśmy zadowoleni, ale niestety jak sam mówi nie jest specjalistą od usg. Słyszałam jedynie o dr Muszyńskiej z Sosnowca...
Pozdrawiam !!!

reklama
Dzięki Dziewczyny :-D
To nasze pierwsze upragnione dziecię - nie możemy się już doczekać października (aczkolwiek przyznaję, że stracha odczuwam od czasu do czasu :zawstydzona/y: ale wyznaję zasadę Scarlett O'Hary - jeśli się czegoś boisz, nie myśl o tym teraz ;-) więc skupiam się na pozytywach) Mieszkamy na Zagórzu, wcześniej mieszkaliśmy w Czeladzi i w Dobieszowicach.

Możecie mi polecić drogie Panie jakiś gabinet lekarski w pobliżu, gdzie mogłabym zrobić badanie prenatalne w 3D? Nie chodzi mi o to żeby zdobyć fajną fotkę, ale żeby lekarz pomierzył nasze maleństwo tak jak należy. Mam swojego lekarza w Katowicach z którego jesteśmy zadowoleni, ale niestety jak sam mówi nie jest specjalistą od usg. Słyszałam jedynie o dr Muszyńskiej z Sosnowca...
Pozdrawiam !!!

Ja mogę polecić, ale Katowice. No i to zależy w którym tc jestes. bo ogólnie te badania maja sens pomiędzy 11-14 tc, potem 21-23 tc i potek koło 30 tc.

Ja mogę polecić, ale Katowice. No i to zależy w którym tc jestes. bo ogólnie te badania maja sens pomiędzy 11-14 tc, potem 21-23 tc i potek koło 30 tc.

Jestem w 22 tc i zdaje sobie sprawę z tego, że to już ostatni dzwonek - mnie powiedziano, że do 24 tc można robić. A gdzie w Katowicach polecasz?

witam mamuśki...huhuhu ale długo tu nie zaglądałam...wstyd...
gratuluje wam dzidziusiów :):):)
Antikleja ja bym Ci proponowała, aby Twój gin dał Ci skierowanie, niech zaznaczy, że u niego wynik nie prawidłowy i wtedy będziesz mieć badania za darmo. ja byłam na tych badaniach w katowicach w klinice Pro Vita na Zelaznej i jak zobaczyłam mojego synusia w 3D to łezki same popłynęły no i mam płyte nagraną...
Provita - Klinika Leczenia Niepłodności : zapłodnienie in vitro : pomoc w bezpłodności tu jest link do ich strony i pisze, że do 24 można wykonac te badania.

zakazana to musimy sie koniecznie kiedys umówic jak będziesz na manhatanie:-)
A Mydlice to są tam gdzie szpital w Dabrowie , kojarzysz?:-)

Pajkaa rozumiem cię, ja tez nie chciałam rodzić w Dabrowie, tylko w Katowicach sobie wybrałam szpital , na Raciborskiej:-) Bałam sie jak diabli, że jak się poród zacznie to mąż nie zdąży mnie dowiezć , ale zdążyliśmy na spokojnie:-)

Antikleja tak jak Ci pisze Bibiana najlepiej aby lekarz ci napisał w skier. , że nieprawidłowy wynik , i będziesz mieć to usg za free...ja tez tak miałam:-)
A ja robiłam usg w Feminie w Katowicach dr Jackiewicza, polecam gabinet i doktora:-) To dobry specjalista w tej dziedzinie a i sprzęt maja tam bardzo nowoczesny:-)

Bibi
no proszę , proszę- masz racje kochana - wstyd:-):-) Zapomnialas o naszym starym , dobrym forum:-):-)

zakazana to musimy sie koniecznie kiedys umówic jak będziesz na manhatanie:-)
A Mydlice to są tam gdzie szpital w Dabrowie , kojarzysz?:-)

Pajkaa rozumiem cię, ja tez nie chciałam rodzić w Dabrowie, tylko w Katowicach sobie wybrałam szpital , na Raciborskiej:-) Bałam sie jak diabli, że jak się poród zacznie to mąż nie zdąży mnie dowiezć , ale zdążyliśmy na spokojnie:-)

Antikleja tak jak Ci pisze Bibiana najlepiej aby lekarz ci napisał w skier. , że nieprawidłowy wynik , i będziesz mieć to usg za free...ja tez tak miałam:-)
A ja robiłam usg w Feminie w Katowicach dr Jackiewicza, polecam gabinet i doktora:-) To dobry specjalista w tej dziedzinie a i sprzęt maja tam bardzo nowoczesny:-)

Bibi
no proszę , proszę- masz racje kochana - wstyd:-):-) Zapomnialas o naszym starym , dobrym forum:-):-)

ja chciałam w tym szpitalu rodzić, ale się rozmyśliłam po porodzie mojej koleżanki...
także ja wybieram Katowice-Bogucice :-D jest troszkę bliżej niż Raciborska no i szpital jest tylko gorszy o tyle, ze wpokojach nie ma łazienek a są na korytarzu 1 na 6 osób.Ale za to opieka jest 100 razy lepsza :-)

:):) a ja polecam dr cnote wojciecha w klinice w katowiccach - ligocie ul piotrowicka :) ja mialam badania za free :) ale chyba kosztuja ok 280 zl tam :) genialny sympatyczny lekarz :) umie dobrze wszystko ocenic na usg :)

ja mieszkam w sosnowcu a rodzilam w tychach :) polecam szpital :) tylko niektore polozne wredne :) ale da sie przezyc :)

Antikleja o w czeladzi w dobieszowicach :) ochhh te moje rodzinne okolice :) czyli pewnie wiesz gdzie jst moj rodzinny Grodziec :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, z moim lekarzem jestem umówiona na przyszłą środę zatem nie będę raczej kombinować z tym skierowaniem - nie chce też zapeszać! Musze czekać na męża do piątku - jest na delegacji (ja bym to nazwała darmowym, wypasionym urlopem bez żony;-) ) bo nie wyobrażam sobie takiego badania bez niego. Ale podzwonię dzisiaj i umówię się zanim będzie za późno.

megicarpenter -pewnie, że wiem gdzie jest Grodziec :-D swego czasu pracowałam w Wojkowickiej Komendzie, a to rzut kamieniem :) no i mam w Grodźcu paru znajomych.

Pajkaa - też zamierzam rodzić w Katowicach - Bogucicach u Bonifratrów, słyszałam wiele dobrego o tym szpitalu, generalnie ze względu na personel medyczny oraz nową aparaturę (zakonnicy nie skąpią). A to, że budynek pozostawia wiele do życzenia ... trudno. Dla mnie ważniejsza jest atmosfera, życzliwi specjaliści niż pomalowane na różowo ściany i świeczki podczas porodu:tak:
A chodziłaś może do szkoły rodzenia przy tym szpitalu???

reklama
Pajkaa akurat ja mam bardzo miłe wspomnienia z porodu na Raciborskiej, nie wiem , może twoja koleżanka trafiła na jakąś położną zołzę, bo takie się wszędzie zdarzają- no ale ja byłam przeszczęśliwa:-) O Bogucicach też słyszałam dobre opinie, przede wszystkim jak masz do szpitala zaufanie i wiesz że się będziesz czuć bezpiecznie tam- to wybrałas najlepiej jak możesz:-)

Antikleja no , no to słomiana wdowa jesteś , tylko nie szalej za bardzo, hehe wiesz jak to jest kota nie ma myszy harcują:-D Żarty oczywiście:-)
Jasne , że mąż musi zobaczyć- to po prostu cudowna , wzruszająca chwila dla taty:-)

megi a ja mam w Grodzcu ciocie i wujka:-)

Do góry