reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

Dzięki Dziewczyny :-D
To nasze pierwsze upragnione dziecię - nie możemy się już doczekać października (aczkolwiek przyznaję, że stracha odczuwam od czasu do czasu :zawstydzona/y: ale wyznaję zasadę Scarlett O'Hary - jeśli się czegoś boisz, nie myśl o tym teraz ;-) więc skupiam się na pozytywach) Mieszkamy na Zagórzu, wcześniej mieszkaliśmy w Czeladzi i w Dobieszowicach.

Możecie mi polecić drogie Panie jakiś gabinet lekarski w pobliżu, gdzie mogłabym zrobić badanie prenatalne w 3D? Nie chodzi mi o to żeby zdobyć fajną fotkę, ale żeby lekarz pomierzył nasze maleństwo tak jak należy. Mam swojego lekarza w Katowicach z którego jesteśmy zadowoleni, ale niestety jak sam mówi nie jest specjalistą od usg. Słyszałam jedynie o dr Muszyńskiej z Sosnowca...
Pozdrawiam !!!

reklama
Dzięki Dziewczyny :-D
To nasze pierwsze upragnione dziecię - nie możemy się już doczekać października (aczkolwiek przyznaję, że stracha odczuwam od czasu do czasu :zawstydzona/y: ale wyznaję zasadę Scarlett O'Hary - jeśli się czegoś boisz, nie myśl o tym teraz ;-) więc skupiam się na pozytywach) Mieszkamy na Zagórzu, wcześniej mieszkaliśmy w Czeladzi i w Dobieszowicach.

Możecie mi polecić drogie Panie jakiś gabinet lekarski w pobliżu, gdzie mogłabym zrobić badanie prenatalne w 3D? Nie chodzi mi o to żeby zdobyć fajną fotkę, ale żeby lekarz pomierzył nasze maleństwo tak jak należy. Mam swojego lekarza w Katowicach z którego jesteśmy zadowoleni, ale niestety jak sam mówi nie jest specjalistą od usg. Słyszałam jedynie o dr Muszyńskiej z Sosnowca...
Pozdrawiam !!!

Ja mogę polecić, ale Katowice. No i to zależy w którym tc jestes. bo ogólnie te badania maja sens pomiędzy 11-14 tc, potem 21-23 tc i potek koło 30 tc.

Ja mogę polecić, ale Katowice. No i to zależy w którym tc jestes. bo ogólnie te badania maja sens pomiędzy 11-14 tc, potem 21-23 tc i potek koło 30 tc.

Jestem w 22 tc i zdaje sobie sprawę z tego, że to już ostatni dzwonek - mnie powiedziano, że do 24 tc można robić. A gdzie w Katowicach polecasz?

witam mamuśki...huhuhu ale długo tu nie zaglądałam...wstyd...
gratuluje wam dzidziusiów :):):)
Antikleja ja bym Ci proponowała, aby Twój gin dał Ci skierowanie, niech zaznaczy, że u niego wynik nie prawidłowy i wtedy będziesz mieć badania za darmo. ja byłam na tych badaniach w katowicach w klinice Pro Vita na Zelaznej i jak zobaczyłam mojego synusia w 3D to łezki same popłynęły no i mam płyte nagraną...
Provita - Klinika Leczenia Niepłodności : zapłodnienie in vitro : pomoc w bezpłodności tu jest link do ich strony i pisze, że do 24 można wykonac te badania.

zakazana to musimy sie koniecznie kiedys umówic jak będziesz na manhatanie:-)
A Mydlice to są tam gdzie szpital w Dabrowie , kojarzysz?:-)

Pajkaa rozumiem cię, ja tez nie chciałam rodzić w Dabrowie, tylko w Katowicach sobie wybrałam szpital , na Raciborskiej:-) Bałam sie jak diabli, że jak się poród zacznie to mąż nie zdąży mnie dowiezć , ale zdążyliśmy na spokojnie:-)

Antikleja tak jak Ci pisze Bibiana najlepiej aby lekarz ci napisał w skier. , że nieprawidłowy wynik , i będziesz mieć to usg za free...ja tez tak miałam:-)
A ja robiłam usg w Feminie w Katowicach dr Jackiewicza, polecam gabinet i doktora:-) To dobry specjalista w tej dziedzinie a i sprzęt maja tam bardzo nowoczesny:-)

Bibi
no proszę , proszę- masz racje kochana - wstyd:-):-) Zapomnialas o naszym starym , dobrym forum:-):-)

zakazana to musimy sie koniecznie kiedys umówic jak będziesz na manhatanie:-)
A Mydlice to są tam gdzie szpital w Dabrowie , kojarzysz?:-)

Pajkaa rozumiem cię, ja tez nie chciałam rodzić w Dabrowie, tylko w Katowicach sobie wybrałam szpital , na Raciborskiej:-) Bałam sie jak diabli, że jak się poród zacznie to mąż nie zdąży mnie dowiezć , ale zdążyliśmy na spokojnie:-)

Antikleja tak jak Ci pisze Bibiana najlepiej aby lekarz ci napisał w skier. , że nieprawidłowy wynik , i będziesz mieć to usg za free...ja tez tak miałam:-)
A ja robiłam usg w Feminie w Katowicach dr Jackiewicza, polecam gabinet i doktora:-) To dobry specjalista w tej dziedzinie a i sprzęt maja tam bardzo nowoczesny:-)

Bibi
no proszę , proszę- masz racje kochana - wstyd:-):-) Zapomnialas o naszym starym , dobrym forum:-):-)

ja chciałam w tym szpitalu rodzić, ale się rozmyśliłam po porodzie mojej koleżanki...
także ja wybieram Katowice-Bogucice :-D jest troszkę bliżej niż Raciborska no i szpital jest tylko gorszy o tyle, ze wpokojach nie ma łazienek a są na korytarzu 1 na 6 osób.Ale za to opieka jest 100 razy lepsza :-)

:):) a ja polecam dr cnote wojciecha w klinice w katowiccach - ligocie ul piotrowicka :) ja mialam badania za free :) ale chyba kosztuja ok 280 zl tam :) genialny sympatyczny lekarz :) umie dobrze wszystko ocenic na usg :)

ja mieszkam w sosnowcu a rodzilam w tychach :) polecam szpital :) tylko niektore polozne wredne :) ale da sie przezyc :)

Antikleja o w czeladzi w dobieszowicach :) ochhh te moje rodzinne okolice :) czyli pewnie wiesz gdzie jst moj rodzinny Grodziec :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, z moim lekarzem jestem umówiona na przyszłą środę zatem nie będę raczej kombinować z tym skierowaniem - nie chce też zapeszać! Musze czekać na męża do piątku - jest na delegacji (ja bym to nazwała darmowym, wypasionym urlopem bez żony;-) ) bo nie wyobrażam sobie takiego badania bez niego. Ale podzwonię dzisiaj i umówię się zanim będzie za późno.

megicarpenter -pewnie, że wiem gdzie jest Grodziec :-D swego czasu pracowałam w Wojkowickiej Komendzie, a to rzut kamieniem :) no i mam w Grodźcu paru znajomych.

Pajkaa - też zamierzam rodzić w Katowicach - Bogucicach u Bonifratrów, słyszałam wiele dobrego o tym szpitalu, generalnie ze względu na personel medyczny oraz nową aparaturę (zakonnicy nie skąpią). A to, że budynek pozostawia wiele do życzenia ... trudno. Dla mnie ważniejsza jest atmosfera, życzliwi specjaliści niż pomalowane na różowo ściany i świeczki podczas porodu:tak:
A chodziłaś może do szkoły rodzenia przy tym szpitalu???

reklama
Pajkaa akurat ja mam bardzo miłe wspomnienia z porodu na Raciborskiej, nie wiem , może twoja koleżanka trafiła na jakąś położną zołzę, bo takie się wszędzie zdarzają- no ale ja byłam przeszczęśliwa:-) O Bogucicach też słyszałam dobre opinie, przede wszystkim jak masz do szpitala zaufanie i wiesz że się będziesz czuć bezpiecznie tam- to wybrałas najlepiej jak możesz:-)

Antikleja no , no to słomiana wdowa jesteś , tylko nie szalej za bardzo, hehe wiesz jak to jest kota nie ma myszy harcują:-D Żarty oczywiście:-)
Jasne , że mąż musi zobaczyć- to po prostu cudowna , wzruszająca chwila dla taty:-)

megi a ja mam w Grodzcu ciocie i wujka:-)

Do góry