reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

Na szczescie nie mam gwaltownych skokow wagi, przybieram pomalu regularnie po 0,5-1kg, brzuch sobie rosnie powolutku, wiec moze jakos to bedzie. Maz i tak stwierdzil, ze tylek mi spierze za glupoty jakie gadam (czasem sobie marudze o tych rozstepach i tego typu rzeczach).

Ja nie kupuje specjalnie proszkow dla dzieci, od razu piore wszystko w vizir sensitiv, wlasnie po to, zeby uniknac pozniejszych problemow przy zmianie proszku. U nas w rodzinie wszyscy tak robili i nikt nie mial uczulenia na srodki do prania. No ale poczekajmy na to co powie Ci lekarz. Ja uciekam do porzadkow, a potem odsniezanko mnie czeka.

reklama
witam
ja wrocilam od alergologa, dostalismy lek aerius doustnie ale tylko wtedy gdy wysypka wystepuje, ewentualnie smarowac elocomem w silniejszych stanach

musimy zrobic morfologie, bo nikt nam nie powiedzial ze trzeba, i 'rozmaz reczny' - niby z tymi badaniami mialam sie juz zglosic

aha i kolejna wizyta jakos w styczniu

produktow nie ograniczac, po roku ewentualne testy jakby sie pogarszalo i tyle

a poza tym jestem wykonczona pawel tak przezywa ta wyrzynajaca sie dwojke ze caly czas marudzi, w nocy dzis kilka pobudek, wstal o swicie, potem zaraz zmeczenie, u tego lekarza taksie darl ze wrocilismy oboje wykonczeni, z rykiem wypil mleko i padl, ciekawe ile pospi, rano 30 minut, jutro sobota mam nadzieje ze M mi pomoze bo jestem zmeczona strasznie:-(

co do rozstepow te pojawily sie w ostatnich dniach, gdybym nie przenosila ciazy to by ich nie bylo:-( ale na szczescie sa malenkie;-)

Powiem Ci, ze rozstepy to chyba ostatnia rzecz jaka sie teraz przejmuje. Za duzo na glowie, zeby sobie jeszcze dodatkowo nabijac takimi glupotami. Na biodrach i piersiach i tak mam troche z okresu dojrzewania, wiec kilka w ta czy w ta nie robi mi roznicy. Maz je zobaczyl,dopiero jak mu pokazalam. Sam nawet nie wpadl na to, ze one tam sa. Nawet sie ze mna klocil, ze sie z nim drocze :-D

Czyli wlasciwie nic konkretnego sie nie dowiedzialas. Ale miejmy nadzieje, ze tylko przejsciowe problemy. Alergii pokarmowej nikomu nie zycze, zwlaszcza jak trzeba rezygnowac z produktow, ktore sie wrecz uwielbia.
Z zabkami meksyk- mnie tez to czeka za jakis czas.

madie ja mam nadzieje ze cie nie nastraszylam z tymi rozstepami, faktycznie to sa *******y;-)
ja kilka rozstepow tez mialam na wewn stronie ud wiec luuuzik

a faktycznie u lekarza dowiedzialam sie niewiele,ale chyba przestaje sie tym przejmowac...

co bedzie to bedzie

a co do zabkow to tylko podejrzewam ze to one, a moze to rowniez ponoc byc skok... ale jedna dwojka sie wykluwa to bankowo;-)

pawelek dzis juz wybitnie marudny
jak wrocilismy od lekarza i wstal z drzemki okazalo sie dlaczego
mial 38,4 :-(
dalam nurofen i temp zbita ale nie wiem co bylo przyczyna i czy znow sie nie podniesie

ja z racji tego ze moj M jutro idzie do pracy:-( pojechalam do tesco i zrobilam zakupy: sloiczki i inne *******y

milego wieczorku!

A ja padam na cycki... Poprawilam sobie w malowniu to co mi tesciu spierniczyl. Wymagalo sporo precyzji i skupienia- zamalowac to co wyjechal za linie. Ale dalam rade. Plecy to mnie tak bola, jakbym caly ogrodek przekopala (a mam pol hektara placu w sumie). Ale klade sie spac. Jutro mi maja ustawiac te meble, to juz mi tylko zostanie umycie mebli, okno i ukladanie w szafkach :-)

witam'
kurcze a my na pogotowiu bylismy,w nocy goraczka prawie 40stopni i pokaslywal wiec wolalam jechac, bo oczywiscie w naszym cudownym szpitalu dzieciecym nie przyjmuja bo nie maja kasy, kazali jechac na czarna

a tam babka obejrzala gardlo i stwierdzila angina, oczywiscie antybiotyk, ale nie osluchala go nawet,
tylko ten antybiotyk jest na wszystko wiec na razie podalam i zobaczymy co bedzie... jakby co bede dzwonic i prywatnie pojade bo co

nienawidze naszej polskiej sluzby zdrowia:-:)-:)-:)-:)-:)-(

To pewnie dlatego taki marudny. Szybkiego powrotu do formy :tak:

A z nasza sluzba zdrowia... nie bede sie wypowiadac, bo szkoda slow i nerwow. Trzeba miec konskie zdrowie, zeby w Polsce chorowac.

dzien dobry!!
ciezka noc mamy za soba ale dzis lepiej, bez temp, a w nocy byla potezna, ponad 40 stopni, na szczescie leki podzialaly, dalismy czopki z paracetamolu i wykapalismy bidulka, prawie nic wczoraj nie zjadl, dzis tez niewiele, ale przynajmniej juz nie zwraca, antybiotyk chyba zaczal dzialac
ech, ciezko tak z chorym dzieciakiem

lece bo sie budzi!!

reklama
Ja dzisiaj odpoczywam po tym calym remoncie. Ale przynajmniej wszystko skonczone :-)
Jeszcze tylko czeka mnie prasowanie i ukladanie w szafkach. No i spakowac swoja torbe do szpitala.
Coraz wiekszy strach mnie lapie- bardzo chcialabym doczekac do stycznia, a juz mam jakies paranoje- ze skurcze, ze bole, ze czop mi odchodzi... Masakra.

Jutro wizyta u gina, mam nadzieje, ze mnie troche uspokoi :-)

Do góry